Ahojte. Prosim o skusenost 😢 dcera 2 a pol roka ma neskutocne zachvatu hnevu. Inak je to velka laska, sikovna, pohybovo aj recovo celkom zdatna, ale ked sa jej nieco nezapaci, dokaze sa dostat do takej vyvrtky, ze niet cesty spat.
Uvediem priklad, chce skakat aby som ju drzala za ruky, ak to uz po hodine ukoncim, zacne plakat este, este a prejde do taketo amoku, ze chrci, hadze sa o zem a kope nohami, mlati do skrin, dveri, skace na mieste, bije sa po hlave, hadze vecami naokolo....otrasny pohlad, nic nezabera. Sluby, objatie, v najhorsom bol aj krik. Vobec nic, ked sa priblizim je to este horsie.
Casto si okusuje nechty a pcha cele ruky do ust, ako zo stresu... co nechapem z coho by ho mala 😔 sme kompletna rodina, lubime sa, pekne spolu vychadzame, nehadame sa pred nou ani nebijeme, nie sme na nu prisni, ani ona nie je bita...verte ci nie, u nas to nevidi...bolest zaludka a stres mame len z nej a obcas uz aj ja placem zo zufalstva 😔😔😔 inak to vie byt take zlate dievca...pozdravi sa, podakuje a aj povie prepac 😪len v tom zachvate akoby nevedela, co robi...poznate to niekto?
samozrejme aj my to poznáme.... Bojujeme. Treba vyhľadať odborníka. Nám povedali že sa to bude len a len zhoršovať... musím skonštatovať že majú pravdu.....
@deti95060810 my chodíme psychologicke, neurologičke aj špeciálnej pedagogicke a teda ani jedna nam nepovedala, ze sa to bude zhoršovat, práve naopak. Klasické obdobie vzdoru vekom odzneje. Ak nie su pridružené iné diagnózy pre ktoré sa takto dieťa chová.
@nikpa však uvidíš...časom.
@deti95060810 podľa toho čo píšeš by sa bežne 5, 6, 7, 8....ročné deti bežne vonku búchal o zem a mali amoky. Hm zaujímavé, to som ešte nevidela.
A co tak vyskusat jej capnut po riti...viem ze dnes malokto vie capnut dietatu ale myslim ze niektore deti si to zasluzia a mozno by ziadny amok nebol ak by sem tam dostali po riti...
@banu01 a vies mi vysvetlit za co je to "capnutie po riti" za to ze zvlada svoje emocie sa maju byt deti?! najma v 2,5r!?? ☹ smutne co sa to dieta nauci ze mna udru aj ja mozem udriet
treba sa naucit predchadzat takymto amokom neskakat hodku a nezastavovat to razne a teraz dost, treba ju na to opatrne pripravovat ked viete ze chyta az taketo amoky, postupne o chviku budeme koncit, este spravime 3-5 vyskokov a skoncime, dobre? 1, 2, 3, 4, a posledny vyskok pozor 5 a koniec ideme robit to a to a odputame pozornost dietata niecim inym co ma rado - proste predchadzat a zaujat niecim... takto sa to skuste naucit vo vsetkych situaciach viem ze to nebude lahke ale casom sa to naucite a dieta dozreje ze aj ine veci sa daju robit a vsetko ma svoje medze, hranice a konci a nieco krasne zasa zacina co ju tiez bude bavit 🙂 drzim palceky vo vychove - je o tom popisane mnozstvo knih treba hladat a citat
@deti95060810 ale ty mas myslim autisticke dietatko,tam je to ine..
Ja mam tiez autistku,do 3,5 to bolo peklo na zemi,ale uz su tie amoky menej caste a menej intenzivne. Joooj,aj ja som sa minuly rok naplakala 🙈 drzim palce,nech to cim skor odznie
@deti95060810 ahoj, pri akých diagnózach bývajú taketo prejavy hnevu mi vieš povedať?mám dcérku s DMO, bez mentálneho postihnutia, ale tiež máva takéto búchanie sa o zem, po hlave, hádzanie hraciek od nervov, kričanie,dupanie.ak sa jej niečo zakaže.moze to byť spôsobené našou diag.?
Pozname, vsetko sa dalo na poriadok do 4rokov, otocka o 180stupnov 🙂
Dôverne poznám.
No moj brat byval svojho casu rovnaky, raz mame rupli nervy a ked sa zacal metat satkou ho priviazala aby sa nemohol hybat...sialene riesenie v 93-om, v kazdom pripade to vtedy prestalo a pamata si to doteraz a to mal 2 roky vtedy 🙂 znamej dcera mavala amoky az do odpadnutia, rovnako...praskli nervy a otec strelil zaucho a bolo po nervaceni...nic z tohoto samozrejme neodporucam urobit, len mi z toho vychadza,ze ak rodic spravi zrazu nieco necakane, dietatu sa narusi vzorec, podla ktoreho si riesi situaciu
Ahoj, prosim ta ako to u vas pokracovalo? Ja mam dceru a od 2.5 roka nabehla na tieto zachvaty hystericke, dokaze sa metat aj pol hodinu, bolo uz aj dlhsie🤦muz vravi, ze to musi dostat lieky, ze je na nervy...ale tak ja dufam,ze je to nejaky vzdir alebo nevyzrete nervy. Teraz ma vyse tri a po par mesacnej pauze sme v tom znova. Teraz to zrejme vyprovokovalo narodenie babatka .no chyta ma zufalstvo
@banu01 ja vacsinou znesiem tie amoky v pokoji a necham ju nech sa vyzuri v izbe, ale dnes to bolo k nevydrzaniu a nevedela sa zastavit, uz som sa o nu aj bala,tak som vyskusala starodavnu radu a dala do sprchy a studenou obliala nohy . Revala a zacala riesit, ze ma mokre ponozky a pod hrozbou, ze ju oblejem,tak prestala. Vytiahla po chvilke puzzle a isla sa so mnou hrat. Takze ano, niekedy taketo prekvapenie zaberie
@kukuricka1
Prosim ta neolievaj ju ani jej nerob ine soky. To naozaj nepomoze🙂 ja som sa snazila vsetko prezit v co najvacsom klude a pomohlo, od 4r uplne super, mila, zlata, uzasna, v triede najlepsia. Vytrpeli sme si svoje ale zmenila sa na nepoznanie, vyrastla z toho
Dakujem🙏♥️
Poznáme to veľmi dobre 🙄 my mame syna 2r 8m. Mava takéto stavy vyse roka, niekedy je to miernejšie niekedy ma taky amok ako opisujes, hučí, kope, plače, búcha sa o zem, kope do vecí... Vtedy u nas nezabra nič, ked uz to prepukne len nechať ho. Dozerat niekde v blízkosti aby si neublížil alebo niečo nerozbil. Ked sme medzi ľuďmi, snažím sa s nim odísť mimo, kde je menej ludi, napr. do auta, za barak. Ja sa skôr snažím vyčihat situácie ktoré ho dostanu do takeho stavu a vyhýbať sa im, jasne ze sa to niekedy nedá... U nas zaberá aj odputanie pozornosti, ak sme napr. na ihrisku a potrebujem ho dostať v kľude domov a viem ze nebude chcieť ist tak mu sľubim, ze doma spolu spravíme kávu (pri tom mi rad pomáha) alebo mu sľubim doma chrumky, proste niečo co ma rad a dostáva to len výnimočne. Inak je to klasicke obdobie vzdoru, treba ho len prežiť 😀 niektoré deti ho majú mierne, iné ako tie naše. Prajem veľa trpezlivosti 😉