Ahojte
Môj syn 2.5mesacny začal robiť kmytave pohyby hlavou. Zo strany na stranu, rýchle pohyby zľava do práva. Počas dňa to nerobí sem tam pred spánkom. No v noci to robí pri každom prebudení napr chce si puknut tak to robí. Samozrejme objednám sa na neurológii len ci sa s tým niekto už nestretol pripadne ci to už neriesil a co zistili.
@andreatytler áno prsné také ako,, nie,, posielala som to pediatricke a ta povedala ze je to len nejaký tyk zlozvyk ale mne sa to nezdá pôjdem samozrejme aj k neurologovi len som chcela vedieť ci sa s tým už niekto stretol...
@nikusik0107 aj moj to robil, myslim, ze je to ok. Tiez som sa na to pytala na poradni. Netreba za vsetkym vidiet problem 🙂dokonca potom ked bol starsi a nieco sa, mu velmi pacilo otvoril usta do O a triasol hlavickou a rukami tak divne kyval, sme sa na tom bavili, ze aky je podareny a tiez povedala pediatricka, ze len tak vyjadruje uzas. 🙂
@limetka69 a kolko mal keď to robil. Boli to také rýchle pohyby zo strany na stranu? Ja viem ze netreba jak dat problém len keď to vôbec nevyzerá pekne. Plus v noci to robil spal a krútil hlavou 🙄
@nikusik0107 taky maly ako tvoj cca, ja som z toho dedukovala, ze chce niekde hlavu v podstate zaryt, ze nie je zvyknuty na priestor okolo. Davala som mu potom plienku latkovu k hlavicke, okolo.elej hlavy dookola a nakoniec bol na nej zavislak. Skus plienku, mojkacika....
@nikusik0107 uplne zbytočne pôjdeš na neurologiu.....má 2,5mesiaca, čo očakávaš že mu potvrdí autizmus? je to uplne normálne, dieťa sa naučí nejaký pohyb tak ho stále opakuje....tvoj si toho urobil zlozvyk....kamarátkyn syn sa takto uspával ešte v štyroch rokoch a ešte si pri tom hmmmkal.....dokončil VŚ, dnes je z neho úspešný mladý muž.....
@mogaa neviem a co ak je to niečo co viem ešte teraz podchytiť aby nemal problém do budúcna... Preto by som chcela radšej ísť aj pre svoj kľud
@nikusik0107 Robil to manzel ako dieta, robi to aj nasa dcera, a neplanujem kvoli tomu ist k neurologovi.
@nikusik0107 v 2,5mesiaci nepodchytíš nič......dieťa je veľmi malé, neurológ pozrie či je dieťa pohybovo ok, ale s tým kmitaním hlavičky neurobí nič a ani ti nedá návod ako ho to odnaučiť😉ale pre svoj kľud kludne choď, potrebuješ lístok od pediatra
Vies, kolko divnych pohybov a prejavov este bude mat? 😁 Moja vzdy len vymenila jeden za druhy. Trepanie, zasklby, grimasy, pazvuky...
Ahoj naša staršia dcéra mala presne toto iste keď mala cca 5 mesiacov. Naša doktorka to nepodcenila ani my a poslala nás na neurológiu a ušno-nosno-krčné. Na neurológii povedali že nič nevidia ale na ušno-nosno-krčnom zistili že mala zápal v jednom úšku a že pohyby mohla robiť lebo ju to bolelo a vadilo jej to. Doktora jej predpísala akési kvapky (už si nepamätám ale tuším s ATB boli) a za 10 dní ako ich dobrala to prestala robiť. Odvtedy to ani raz nespravila
@diusqa761 a robolila to stále? Lebo on to väčšinou robí keď chce spinkať. Alebo počas noci. Počas dňa to nerobí
@nikusik0107 ona to nerobila dáko pravidelne ak si dobre pamätám. Niekedy cez deň, niekedy na večer asi podľa toho ako ju to bolelo.
@nikusik0107 pozri, keď skúsite neurológia a po našich skúsenostiach skús aj toho ušno-nosno-krčného nič sa nestane. Aj keby ti povedali že ste "zbytočne" prišli aspoň budeš spať s kľudným svedomím
@nikusik0107 inak len si teraz asi na to počkáš. Neviem odkiaľ si ale tu naokolo je teraz problém sa objednať k lekárom. Nám doktorka ešte koncom novembra vypísala žiadanku na vyšetrenie u neurológa s mladšou dcérou a objednali nás až na 20.1.2021. obvolala som mestá do cca 50km od nás či nás niekto nevie zobrať skôr ale všade koniec januára a to sme objednávali koncom novembra. 🤷 Niekoľko neurológov vraj robí teraz na polovičný úväzok a ostatný skôr nestíhajú. Takže možno kým sa vôbec niekam dostanete tak mu to aj prejde
@nikusik0107 robí to aj môj syn, a to už má tri roky, robí to vždy pred spaním, tak sa uspáva. je uplne v poriadku. v noci ked sa na chvílu prebudí, urobí to znova, až kým nezaspí. Ani ma to nenapadlo riešiť.
@mirka17 ale robí to tak rýchlo škoda ze neviem dat video
@nikusik0107 robí to velmi rýchlo, až mne sa z toho niekedy zatočí hlava, a potom "odkvecne" robí to od kedy vie hýbať hlavou do teraz. Robí to aj v škôlke, a nie je prvý prípad. nemá ani zápal uška, ani nič, je uplne zdravý, len sa tak hypnotizuje
a pri tom ešte niečo hundre po pod nos,
@nikusik0107 ináč teraz ma napadlo, že to robila aj staršia dcéra pri zaspávaní, ale do roka to vymizlo.
aj nasa to robi.. hovorime vtedy, ze je stevie wonder 🤣🤣🤣
@denden77 a riešite to nejako alebo nie...? Presne tak hýbe ako ten spevák slepy presne 🙈
@nikusik0107 neriesim, ani mi to nenapadlo.. nerobi to cely den 😊
@denden77 a kedy vám to väčšinou robí? Mne pred spaním keď je už unavený a počas noci
@mirka17 áno čítala som to... Tak snáď je to len to a vymyzbe to časom
Aj moj syn to robi, odkedy je odstaveny od prsnika. Kedze uz nezaspava na prsniku, tak sa takto uspava.
Citala som ze to je len sposob dietata ako sa uspat.
znak preunavy, upokojuje sa... zlozvyk, skuste uspavat skor, v noci skusit inak prekonat prechod medzi spankovymi cyklami... sss, tlapkanie po zadocku a pod. drzim palce
@nikusik0107 po zobudeni.. ale to sa mece cela, asi v ramci natahovania 😊
@diusqa761 To ma nenapadlo ze by mal zapal uska... Ja som myslela ze by si tie usi skor chytal ako triasol hlavou. A mal aj teplotu? Moze mat zapal ucha a nemat pri tom teplotu.
@nikusik0107 Akoze kruti hlavou ako ked povies "nie"?
Nas tak robi pred spanim niekedy ale zacal az ked mal 8 mesiacov. Citala som ze sa tym deticky uspavaju. Ten pohyb ich asi dezorientuje a pomoze zaspat.
Pytala som sa na to terapeutky a ta nic nepovedala. Na buduci tyzdn sa idem opytat pediatra ked pojdeme na kontrolu. Ja nie som tym velmi vystrasena ale tebe ak sa nieco nezda, urcite sa na to pytaj. Natoc to na video aby si mohla ukazat na neurologii.