19-mesačná slečna máva záchvaty hnevu, hádže sa o zem, trhá si vlasy. Pomôže jej psychológ?

2. dec 2022

Ahojte,rada by som sa opýtala, či má niekto skúsenosť s detským psychológom, konkrétne pre 19 mesačnú slečnu. Máva silné záchvaty hnevu,plaču, hodí sa o zem, trhá si vlasy, nedá sa upokojiť. Budem si istejšia,keď budeme mať aj názor odborníka. Ako v takomto prípade postupovať? Mám osloviť pediatra? Či hľadať psychológa sama?
Vďaka

euka210
2. dec 2022

Tak ked chcete nazor odbornika, tak za pediatrom.

nikpa
2. dec 2022

Môžeš ísť aj na vlastnú päsť k súkromnému psychológovi. Ale začala by som radšej u pediatra, možno vás pošle aj na neurológiu a odtiaľ už uvidíte čo vám povie. Názor psychológa nebude na škodu, takému malému dieťaťu moc nepomôže ale skôr ty dostaneš rady ako sa správať a čo robiť keď ju chytí záchvat. Môže to byť obyčajné obdobie vzdoru, niektoré deti ho prežívajú proste intenzívnejsie alebo môže byť za tým volaka diagnóza, poprípade prostredie, jasle, nevhodné podnety...

majkabambulik
2. dec 2022

My sme to mali take iste a pediatricka nam iba sucho skonstatovala, ze deti skusaju hranice. Cim viac pozornosti tejto zurivosti jej budeme venovat tym horsie to bude. Mala pravdu, preslo to v ramci vyvoja.