18-mesačné dieťa zjedlo zeminu

zzuunnaa
19. feb 2024

Ahojte, možno mi budete vedieť poradiť pripadne má ukľudniť. Dcéra (18m) dnes zjedla zeminu z kvetináče. Zemina bola z obchodu, kvet sadila moja mama, tak neviem čo presne zač to bolo (či aj s nejakým hnojivom alebo tak). Volal mi kurier a nedalo sa s ním spojiť, tak som išla kvôli signálu na okno a bum, prídem, zemina z kvetu rozhádzana a dcéra plne ústa zemi 😞 Vyplachla som jej ústa ale bola placliva, vypýtala si mlieko a zaspala (čo je dosť ešte skoro, zvykne tak o 11:30 cca). Mám strach, že či jej nemôže niečo byt. Muž má ukľudňuje, že deti jedia všetko :/ Nemáte niekto skúsenosť? Ďakujem 🙏

deti95060810
19. feb 2024

moja tiež stále je... deti ktoré jedia zeminu majú málo železa... skús spomenúť ped. či netreba zobrať krv...

zuzuliennka1
19. feb 2024

deti jedia zeminu, aj piesok na ihriskach (a to je teda podla mna horsie ako zemina doma v kvetinaci), urcite jej nic nebude.
ja som ako dieta vypila asi 2dcl hnojiva, nanestastie vo flasi od sprite, mama to nechala tak nestastne polozene,… nic mi nebolo

januska12323
19. feb 2024

Nerieš, nemusíš aspoň dávať obed.

kulumulu123
19. feb 2024

@zzuunnaa neries co spapato aj vykaka... Keby si vedela co vsetko ochutnavala moj teraz uz 4r syn....

viestta
19. feb 2024

Ked zacnete chodit na pieskovisko, este kadeco poje. Ja som vraj zjedla dazdovku a tu som

ada510
19. feb 2024

@zzuunnaa všetci sme ju jedli nebojte starší mal radšej piesok ale dcéra zase hlinu ale to aj v detstve okrem toho niake chrobáky pavúky úplná klasika všetci žijeme ...18 mesačne dieťa ešte nevie skúša nemusí to hneď znamenať že mu niečo chýba ...

marianarem
19. feb 2024

@zzuunnaa Zemina nevadi, ak v nej nebolo cerstvo aplikovane hnojivo.

zuzanka.zuzu
19. feb 2024

ak tam bol aj pavučik, tak mäso by som za dnešok považovala za zjedene 👍 inak ja som tiež kedysi požula dažďovku, mama ani nevedela, neboj sa v škôlke, to bude ešte len jedálniček 😉

zzuunnaa
autor
19. feb 2024

ďakujem vám všetkým za odpovede, ukludnili ste má 🙈 prvé dieťa, už som si zvykla na pastelky a voskovky, aj sem tam psia granula🙈 dlho bol pokoj, už nedávala do ust ani kamienky, nič a zrazu toto. Jedlo odmieta ale blbosti bez problémov.. len som sa bala, že či tam nejaké hnojivo nemôže byt.. ja kvety nehnojim, len tento bol cca týždeň do zadu presadeny s novou zeminou… 🙈

nikpa
19. feb 2024

@zzuunnaa neblázni ved to nie je savo a nezjedla toho pol kila. Ešte sa poje gebuzin v škôlke na dvore kde ju nebude nikto kontrolovať čo ci vkladá do úst. Ja si pamätám, že som v škôlke jedaval piesok, pravidelne 🤷 a som tu.

babulkomale
19. feb 2024

@zzuunnaa ano, mam skusenost, niektori nasi predkovia, myslim tym teraz konkretnych ludi z rodiny, jedli zeminu, omietku, prezili dve vojny, vyrastli na dva metre a dozili sa vyse osemdesiat ❤️❤️❤️

20erika07
19. feb 2024

Mňam, ja som to ako decko zboznovala, aj piesok ,aj steny

orta
19. feb 2024

@zzuunnaa nemusis sa bat, my sme ako deti pojedli kadeco a tu sme. aspon si posilni imunitu. no ak bola ta hlina niecim napustena, radsej kontaktuj pediatra.

zuzana9393
19. feb 2024

@januska12323 presne mi to napadlo, stavím sa,že má prvé dieťa. Pri druhom/treťom by neriešila, ak by ich mala viac,tak by zobrala aj na večeru 😃

snowflakenel
19. feb 2024

Ja som ako mala.v.skolke jedla piesok.
Mojej sesrty dcera zjedla.zo,sparovacky. Syn si odpil na dovolenke tekuty praci prostriedok. Moja mama odlamovala omietku zo,stien 🙂 🙂
Davaj,jej vela.tekutin, zavolaj doktorovi

ibatanecnica
19. feb 2024

@snowflakenel aj moja dcéra olamovala omietku. A ktožvie koľko hmyzu pojeme, keď spíme

snowflakenel
19. feb 2024

@ibatanecnica ja som teraz tehotna a musela som ist kupit cif. Strasne mam chut si dat. Chore.🙂 🙂 Tak aspon vsetko vonia doma. 🙂

wanduska327
19. feb 2024

@zzuunnaa Ja som vraj jedla omietku keď som bola malá

stanielka17
19. feb 2024

Nic sa jej nestane, ale chodte na krv. Deti jedia zeminu bezne, a vacsinou to signalizuje nedostatok nejakej latky.

klip0
19. feb 2024

Podľa mňa to nemusí nič signalizovať, len to proste prvý krát dala do úst. Nepoviem keby to začne teraz pravidelne vyhľadávať.
Inak skôr by som si pozrela či to nieje jedovatý kvet a či nebol čerstvo zaliaty hnojivom

zuzanna33
19. feb 2024

@zzuunnaa pokiaľ nevracia neplače všetko bude v poriadku.Deti väčšinou len ochutnávajú nejedia veľa aj piesok je bežný len drogériu a lieky vždy zamykam

ankare
19. feb 2024

@zzuunnaa môj mladší bol takýto. Neboj,nič sa nestane

ninakajka
19. feb 2024

@zzuunnaa ahoj, to bude v pohode, moja zjedla z velkonocnej kraslice malovanej voskom asi mesiac dozadu, a zhruba 2 tyzdne dozadu u znamych na zahrade nasla plastovu lyzicku zo zmrzliny a nabrala si pomyje a zjedla ich, a tiez sa jej nic nestalo. Zjavne bude gurmanka, inak si to vysvetlit neviem😁 dcera ma 16 mesiacov.

larena
19. feb 2024

Ja len že aj moja (12m) dnes zjedla zeminu..aj včera😀😀

kirakira
19. feb 2024

Je o tom taky vtip matka s jednym dieťaťom :Dieťa zje hlinu matka vola zachranku .Matka s dvomi deťmi :Dieťa zje hlinu matka sleduje dieťa či mu nie je zle.Matka s tromi deťmi rozmýšla či bude ešte jesť alebo ma dosť