18 mesačné dieťa nereaguje na meno a nevníma ľudí

kjkih
26. máj 2022

Dobrý chcela by som sa spýtať čo ak dieťa nereaguje na meno a nevníma ľudí len keď sa mu chce myslíte že to môže byť autizmus lebo on sa hraje keď mu poviem poď ideme von poda mi ruku a ideme alebo keď ho volám pod papať tak príde

lucka_ke
26. máj 2022

počuje dobre?

anjelicek26
26. máj 2022

@kjkih kazde dieta ked sa na to pozries Detailne Ma nejake autisticke crty, vazne kazde.. 1.5 rocne je proste malicke na taketo zavery.. odporucam vysetrit poriadne U usneho sluch a spomenut to U pediatra.

kjkih
autor
26. máj 2022

@lucka_ke asi áno keď mu zapnem na telefóne rozprávky hneď uteká pozerať a začne sa tešiť a smiat moze to byť že možno sme sa mu celkom nevenovali alebo keď mu zapnem tá tv rozprávky pozná ich na spamät neviem čo si mám myslieť doktorka povedala že môže aj nemusí byť autista keďže v takom veku dosť deti sú aj tvrdohlavý a trucuju on vníma ale myslím keď sme vonku tak ani veľmi nie ale keď sme doma a skúšam mu púšťať rozprávky tak veľmi ich vníma smeje sa hraje sa

domka222
26. máj 2022

@kjkih stále spomínaš len keď mu zapneš rozprávky. Čo také zdieľanie, porozumenie, očný kontakt, ukazovanie prstom, reč, stereotypy?

kjkih
autor
26. máj 2022

@domka222 očný kontakt máme ale mali ukazovanie rukou nie a reč len mama alebo hlavice si

januska12323
26. máj 2022

Namiesto pozerania na mobile mu tie rozprávky čítaj,

kjkih
autor
26. máj 2022

@januska12323 ja som sa pýtala na názor nie na rozkazovanie

zuzanaete
26. máj 2022

Nereagovanie na meno moze byt uplne ok (dieta je prilis zaujate cinnostou) a moze byt za tym aj diagnoza. Treba zhodnotit aj ine veci. Ako sa hra? Ma predstavivost? Kocky mozu byt zelenina v polievke, ktoru treba v miske miesat, raz to mozu byt panacikovia, inokedy domceky popri ceste…. Zdiela pozornost? Ak ide vlak, lietadlo a ho to zaujme, tak ukaze tym smerom prstom a pozrie sa na teba a potom opat na objekt v style, aha co tam ide, vidis to aj ty? A dalsie veci.

januska12323
26. máj 2022

Neviem kde vidíš rozkazovanie, pasívne pozeranie nepomáha slovnej zásobe tak ako aktívne.

kacena4
26. máj 2022

18 mesiacov ti nik cez mail nepovie ze mas autistu dieta je este male na diagnostikovanie len tazke pripady s mentalnou retardaciou sa v tomto case daju diagnostikovat aj to len odbornik nie na konovi. kludne to moze byt hoco len nezrelost, problem so sluchom ci "kaslanie" na vas nestresuj zbytocne

sasa1310
26. máj 2022

@kjkih to nie je rozkazovanie od nej, to je rada. Tvoje dieťa evidentne vie, že s tebou nie je žiadna zábava, tak ťa ignoruje. Jediné, čo ho zabaví je mobil alebo rozprávky

mia_von_prag
26. máj 2022

Možno ťa len ignoruje. My sme mali obdobia medzi 1,5 - 2 rokmi, ked som si nebola istá, či je hluchý alebo ma ignoruje. Počúval len to, čo chcel.