Dobry den.prosim povedzte mi co si o tom myslite. Mam dceru ktora ma 17 a boli sme uz u nespocetne vela psychologov aj doktorov.. vraj nic nezistili a ani z psychiky to byt nemoze. Dcera uz dlhsiu dobu (moze to byt rok) ma zdravot problemy : tazkosti s prezuvanim ,krvacanie mimo menzesu,caste bolesti brucha nafukovanie neustale , stolica raz tyzdenne, stale pocit plnosti a pri jedeni ju az napina na vracanie, nevolnosti aj mimo jedenia, stazuje sa na bolesti hlavy stazene dychanie a rychle bitie srdca. Je stale unavena a taka "oťapena" ..chudne i keď zje vela. Cela je ubolena. Akoby z nej odchadzal zivot neviem si uz rady. Bojim sa ze je to nieco vaznejsie ale neviem co to moze byt nakolko lekari nas odbijaju ze v tomto veku "v obdobi dospievania" to moze byt psychicky problem. Ale u viacerich psychologov nam potvrdili ze nie je.
Mna tiez hned napadla celiakia. Existuje aj domaci test na celiakiu. Ja som si robila, lebo obvodak Ti to neurobi a na gastro cakat som nechcela. Tie peniaze mi stali za to. Opytaj sa v lekarni, ak chces. Cena cca 14 eciek.
@njjmkjjjjj Súhlasím s podozrením na celiakiu, takže odbery krvi, vyšetrenie na kronnovu chorobu+roky praxe v lekárni:
-v prvom rade by som ju odčervila-obvoďák napíše recept na Vermox tablety
-pije dostatočne? (2-2,5L by mala vypiť denne), nie sladené
-má málo C vitamínu, skúste dávať aspoň týždeň-dva 1000mg, po dobratí balenia znížiť na 500mg na deň. Telo si zoberie, čo potrebuje. + kombinovať najlepšie s Milgammou N - vitamíny skupiny B 1x/deň
-dostatočný pohyb vonku, aspoň hodinová prechádzka denne, najlepšie za svetla po slniečku, ale aj večerné prechádzky sú fajn 🙂
-zvýšiť aj príjem vitamínu D3 , rastie, treba jej D a C na kĺby
-dostatok spánku, najmenej 9 hodín
-môže mať problém v škole alebo nešťastne zaľúbená,..., môže v sebe niečo dusiť, potláčať pocity (to niekedy nezistí ani terapeut), tak sa treba veľa rozprávať, nájsť si možno viac času na seba a zblížiť sa
Každopádne držím palce, nech sa dievča pozbiera, poprípade ju poslať niekde do hôr na liečenie, príroda vždy pomáha.
na štítnu ste boli? endokrinologické vyšetrenie?
@njjmkjjjjj nebola dcera nahodou ockovana proti HPV (rakovina krcka maternice)? zial minule som videla dokument natoceny v dansku, mlade deivcata mali tiez zavazne zdravotne problemy, ktore sa u nich objavili az po ockovani.
ja by som skusila davat probiotika a bylinkove caje, zihlavu na precistenie organizmu, probiotika pomozu aj na pravidelnejsie vyprazdnovanie a na to krvacanie v strede cyklu by som odporucala skusit pit rebricek obycajny. dcera moze mat krvacanie pocas ovulacie. (moja znama to mavala tiez)
ako pisu vyssie, zvysit davky vit. C a vit D. a hlavne nedat sa odbit lekarmi, treba za tym ist, nie je normalne aby mlada slecna mala problemy takehoto druhu.
este mi napdalo, ci nahodou neberie HAK?
a skusit endokrinologa,,, sama som mala zvysenu funkciu stitnej zlazy... clovek je vtedy malatny, schudne, prichadza zvyseny krvny tlak, rychly tep,
drzim palce aby bola dcera zase fit.
@njjmkjjjjj, vysetrili ju ci nema celiakiu alebo intolrenaciu kr. bielkoviny? Vacsina psychickych problemov je z chorych criev a podla tvojho popisu urcite nema creva v poriadku. Daj jej zobrat krv, nech jej urobia testy na lepok, mlieko, HIT..... Lekari robia z kazdeho psyhopata, pritom pricina byva inde. A este stitna zlaza, tam je chudnutie typicke, ked ma zvysenu cinnost.