Ahojte, dcera ma 17 mesiacov. Obcas jej ubehne ocko najma pri pohlade do blizka alebo aj vecer ked je uz unavena. U ocnej jej namerali dioptrie s tym, ze mame mesiac prelepovat ocko a ukazat sa na kontrole. Ak nepomoze, vraj okuliarky. Inak az kolo 2r.
Prve tri dni ako tak, no dnes strasne revy, zachvaty a strhavanie lepky. Neviem si vobec predstavit ako s tym pokracovat mesiac.... rovnako si neviem ani to nosenie okuliarkov predstavit.
Mate nejake skusenosti, mozno rady, tipy ako to prelepovanie ocka vydrzat? (Skusali sme obrazky piratov aj prelepit oko tatina ci moje)
Pomohlo vam to prelepovanie pri danom probleme? Dakujem
@anel000 , skus si zalepiť aj Ty a hrajte sa spolu treba 20 minút, lepšie ako nezalepené. Já keď som lepila dcéra, bola staršia, tak ležala dve hodiny pred hodinami, potom som skrátila časy, aj vnučkám lepili očka, hrali sa vtedy s nimi rodičia hry, na ktoré treba byť sústredený, prispôsob čo má dcérka rada.
Kúpila by som lacný, hoc aj používaný rám, vybrala sklá a nasadzovala oklúzor. Moja najstaršia si ma tiež denne prelepovať očko ale teda ja som to skúšala a
1. Nálepka strašne smrdela
2. Bola treba ju najprv prilepiť na nejakú tkaninu až potom na kožu. Inak držala tak pevne, že po 4. dní mala dcéra pod očkom krvavý fľak
3. Bolo to veľmi nepríjemný pocit na viečku, pár krát sa jej prilepili aj mihalnice a to bol horor.
Naproti tomu oklúzor je z mäkkej textílie. Nedolieha priamo na viečko, nelepí, nesmrdí a netrhá kožu.
@anel000 ahoj,my sme s tým bojovali tiež. Jedna vec čo hovoria lekári,to je všetko pekne a krásne ,druhá vec je že my sme mali prelepovat od 3 mesiacov a jednoducho tak malé dieťa nevie spolupracovať. To sa reálne ťažko dá zvládnuť. Ja som jej vždy prelepovala aby si zvykla,ale tipy že ukazovať hračky aby sme očné svaly posilnili v tak malom veku nefungovali. Reálne,v 3 rokoch Ti bude cca spolupracovať. Aspoň u nás to tak bolo. Teraz to riešime tak,že v škôlke keď ráno kreslia ,jej prelepime oko a tam to má hodku prelepené. Teraz už rozumie tomu prečo sa to musí robiť,vo veku tvojho dieťaťa z toho boli tiež neskutočne hystérie. Teraz má 5 . Jediné dôležité na čom by som si fakt dala záležať sú okuliare. Ak má dioptrie tie skrátka musi nosiť . Prelepovanie je proti tupozrakosti ,okuliare kvôli videniu aby sa nezhorsovalo ,takže primárne by som riešila to. My sme mali okuliare od 3 mesiacov ,prvý týždeň bol taký ťažký potom si zvykla. Neskôr keď sa nahnevala tak hádzala okuliare na zem,pamätám si museli sme meniť sklo každý mesiac 🤣🙈teraz už sama vie že s okuliarmi vidí lepšie tak nie je žiaden problém. My sme boli na strabizmus 2x operovaný ,ona mala vrodený,pokiaľ sa Vám až teraz vyvinulo škúlenie tak je veľká šanca že z toho kvázi vyrastie a tie svaly sa posilnia . Ale okuliare musí nosiť na Tom si daj záležať. Veľa šťastia,bude to fajn uvidíš keď bude trocha staršia.
@anel000 aj my máme tento problém, zabiehanie očká, chodíme aj na očné no nám dr vravela žiadne prelepovanie netreba zatiaľ namerala naposledy dioptrie 1 + na kontrolu mame ísť o pol roka no asi z tým ze už bude nosiť okuliare.Ja si neviem predstaviť jej prelepovat isto by trhala všetko