Pekny deň prosim neviete mi poradiť dcerka ma 17mesiacov a len tak bezdôvodne sa bije po hlave rukou nevsimla som si, že by to robila iba led sa jej nedari alebo sa hneva ale robi to aj ked ranajkuje pozera rozpravku tahala si naušničky tak som jej povedala, že nech si ich netaha ze to ma nausnicky a zacala sa buchat po hlave. Ja tomu nerozumiem prečo to robi aj som sa jej snažila to vysvetlim , ale ina este moc nerozumie :/ dakujem
Tiež to robil, prešlo samo, veľmi som nato neupozornovala. Môže to súvisieť aj so zúbkami.
@silvias31 Náš sa chytá svojej hlavy, vlasov, keď sa mi snaží niečo vysvetliť, povedať jeho spôsobom. Skôr to pôsobí ako vlastné pohladenie, nie silný úder, robí to vtedy, keď sa mu niečo nedarí urobiť tak, ako mu ukážem. Tlmočím si to ako jeho spôsob spoznávania, že má používať hlavu, rozmýšľať.
Nie je to úder, že by sa z toho rozplakala, však? Pôsobí to síce ,,bezdôvodne", no ak sa hlbšie zamyslíš, prezradí Ti svoj dôvod.
@silvias31 dieťa nezvláda ešte svoje emócie, snaž sa neupozorňovať na to, odpútať pozornosť
@katkamatka7 nie nie je to uder že by plakala ale teda duni to poriadne jemne si teda nedavam po hlave 🤦🏼♀️ Jasne no snažim sa vydedukovať čo sa snaži naznačiť alebo čo jej vasi , ale pre mna je to nove.
@silvias31 ahoj, môj syn sa tiež takto bil po hlave bezdôvodne asi vo veku 1,5r.,veľmi som sa bála čo to znamená.... Bola som u Dr. a predpísala mu vtedy Peritol sirup, potom to hneď prestalo a viackrát sa to už neopakovalo, ten Peritol bral možno týždeň, nie dlhodobo... teraz je syn už dospelý a úplne v poriadku, neposlali nás vtedy ani na žiadne nro vyšetrenie, nič.
@silvias31 Ako píšu baby, môže ísť aj so súvis so zubami. Ak rast zubov bolí, môže to byť také odreagovanie od bolesti, a práve spojené s údermi na hlavu. Nerobia to všetky deti, popasujú sa iným spôsobom. Pokiaľ si neubližuje, nesnažila by som sa upriamovať na to pozornosť, skôr ponúknuť alternatívu.
@silvias31 môžu jej ísť zuby. ja som ostala v šoku, keď si moja v takomto veku sadla na zem, rozkročila nohy a búchala hlavou o zem :( alebo šla okolo steny, zastala a búchala hlavou do steny. nerozprávala. až neskôr som pochopila, že mala bolesti a asi sa snažila týmto ich zahnať alebo neviem :( skús dať prípadne niečo od bolesti 2-3 dni po sebe, ak zaregistruješ útlm týchto jej excesov, tak to budú asi tie zúbky 🙂
@panelacikova fiha nenapadlo ma vobec ze by to mohlo byt aj zo zubkov ale dakujem vyskusam 😊
@silvias31 syn sa tiež bil, ale skor po ušiach, ale nemal viditelny zápal (ale nezdalo sa mi to), tak sme išli na ORL a mal niečo s bubienkom. Dali nám kvapky a pohodicka 🙂
Povedz jej po hlave sa nebijeme- Ponukni Alternativu mozes bit (vankus,postel ,gauc) mojs to tiez robila za par dni to preslo