Ahojte,
chcela by som sa spýtať či máte niektorá skúsenosť, syn (16m) ako keby vtáčal lavu nohu dovnútra (najčastejšie pri behu). Ale robí to len občas nie stále. Obuv má kvalitnú, tak neviem kde sa stal problém. Samozrejme budem kontaktovať dr, len ma zaujímajú skúsenosti.
Ďakujem
@lenuska234 známej syn takto vytacal nozicku a zistili mu brušné diastazu. Inak obuv mas klasickú alebo barefoot? Len zo zvedavosti
@lenuska234 Nas syn vytacal obe nozicky dovutra odkedy sa naucil codit v 11 mesiacoch az do nedavna. Skoncil s tym asi v 15 mesiacoch. A tiez lavu vytacal viac ako pravu... celu zimu sa potkynal o vlastne nohy... Ja som konzultovala s fyzioterapeutkou... povedala ze je to uplne normalne. Vsimni si ako drzi prsteky ked je na boso.... pravdepodobne ma palec odiahnuty od ostatnych prstov a smeruje dovnutra a tym padom sa zda ze ta nozka smeruje este viac dovnutra... Ak to tak ma, tak ma spravne drzanie prstekov.
@kacena4 praveze uz chodi od 10,5m .. nic sme ho nenutili, vsetko robil sam a nerobil to a nedavno som si to vsimla
@sofiella ma barefoot, na doma mal papuce wanda, ale teraz uz doma naboso
@andreatytler no praveze ked stoji rovno ma krasne nozicky aj prsty, on sa ani nepotkyna ale ja to vidim ze ta jedna noha mu ide dovnutra trochu, hlavne ked beha
@andreatytler P.S tie boxerky na hlave nevsimat, on proste musi stale zle robit 😂
@lenuska234 nechceš skúsiť vymeniť obuv za klasiku? Ta kamoška to mala v odporúčaní ako prvé. Moja dcéra tiež často padala a zacala spickovat. Odkedy nosíme protetika zo dna na den sa všetko zlepsilo
@sofiella veru uz aj to ma napadlo, lebo ma aj klasicke adidasy len zas v tych sa mi zda ze ako keby sa mu tazko chodilo .. skusim ale este objednat pevnu protetiku
@lenuska234 Sibal😉
Presne, ma tak palec oddeleny od ostatnych prstekov ako ma mat.
Myslym ze sa nemusis trapit, kedze to robi len obcas a nevadi mu to pri chodzi.
Nas pediater to absolutne neriesil... fysioterapeutka povedala ze on vytaca len chodidlo a ten palec hlavne vytacal a ze to sa same upravi a mala pravdu... ze je tiez dolezite ci vytaca celu nozku od trupu (stehno, holen, chodidlo) alebo od kolena dole alebo od clenku dole...
Ja by som to este sledovala 1-2 mesiace... ak tam bude zlepsenie, tak to riesit netreba ale ak stale to iste, tak potom by som to zacala riesit.
Nas syn bol vzdy doma na boso... tiez odporucane fyzioterapeutkou... na vonka mal do 1 roka barefoot, potom prisla zima a mal cizmicky so super ohybnou podrazkou a aj teraz mu kupujem len ohybne topanky ale ked uz to nie je barefoot.
kedze sa uci chodit je to bezne