Ahojte maminky. Chcela by som vás poprosiť o radu, čo by to mohlo byť. Môj 16-mesačný Jakubko sa dnes ráno prebudil o pol šiestej a plakal až do deviatej, naskočila mu horúčka do 39 stupňov. Už som mu dala paralen a aj zábaly. A od tej deviatej len leží v postieľke, horúčku má do 38 stupňov. Vôbec nič nerobí, len stále spí a dokonca sa ani skoro nehýbe. Nejaví žiadne príznaky choroby, nekašle, nesoplí a ani ušká nemá bolestivé. Len to nechápem, prečo stále len spinká alebo mrnčí, inokedy behá ako vrtuľa, aj keď má takého vysoké teploty. Myslela som aj na 6.chorobu, tu sme už prekonali ,ale aj vtedy behal ako vrtuľka. Stalo sa vám už niečo takéto a prešlo to potom samo od seba?Ďakujem pekne za príspevky, lebo fakt neviem čo je s ním. Papať nechce, ale veľmi veľa pije, čo je u neho výnimočné. Mám strach, čo by to mohlo byť. A dolné zúbky má navreté, tie sa asi prerezávajú.
@anasstazia jedinu radu, ktoru ti teraz viem dat, je pohotovost, tam si mala byt uz davno.,...od pocitaca ti nezdiagnostikujeme dieta, ktore uz od rana nie je vo svojej kozi.....
pohotovost, na noc sa to moze len zhorsit...
Dobre tak sa ideme obliecť. My sme nemohli ísť k lekárke, lebo od deviatej už iba ležkal a stále spinká doteraz a nechce sa zobudiť. On už potom neplakal, len spinkal ako píšem.Držte palčeky. Ďakujem.
@anasstazia ak nemozes ist lekarke, tak existuje take, ze telefon........tak bezte a drzime palce
@anasstazia ????? logika v haji. dam dieta do kocika a utekam. ak nie je schopne trasportu, volam zachranku 😲
@anasstazia fuha...dieta sa neda zobudit a ty radsej zalozis diskusiu akoby si mala ist k lekarovi??? Akoze prepac ale konik nieje nahrada lekara...apaticke a spave dieta patri do ruk odbornika 😒
to mozu byt kludne zubky, to ti zrejme potvrdi aj lekar, a dufam, ze to budu len zubky. treba rychlo zajst k Dr.... drzim palce
Boze nechapem preco ste ju niektore tak napadli ved sa len normalne opytala, niektore by ste fakt mohli byt niekedy milsie, co tu citam sem tam nejake diskusie akoby sme tu mali same expertky na tom MK.... Hrozne
@dodka82 naco mas byt "mila"???? ved jej dietatu evidentne nieco je, a ona zistuje na konikovi. nasich znamych dieta pri tychto priznakoch malo meningitidu !!!!!!! vies co to je??? je velmi velmi vazne ak dieta ostalne letargicke, pretoze deti aj pri vysokych teplotach zvyknu behat ako na baterky. to je velmi velka vystraha
Tiez si myslim ze je tu X mamin co si konikom nahradzaju lekara... 🤐 ak je dieta apaticke tak je to uz nieco vaznejsie a zo zubov taka vysoka teplota nebyva.A prave maminy co tu pisu namiesto navstevy lekara si asi myslia ze su tu expertky a urcia diagnozu a liecbu cez monitor 😕
Môj syn mal teploty 40-tky a bolo to od zubov. Akonáhle po 2 dnoch konečne zuby vyliezli, teploty automaticky zmizli. A mali sme ich vysoké, pretoze nám liezli 3 zuby naraz.
@anasstazia daj nam vedieť ako ste dopadli. naozaj je nebezpečne ak je dieťa letargicke 😔 😔 a ma vysoke teploty.
Ok tak mozno urobila chybu ze tu o tom zacala pisat ale byt mili nic nestoji, bolo by ovela krajsie keby sa ludia k sebe spravali milsie, ja napriklad tiez kvoli kazdej teplote nebeham hned ku lekarovi, po prve neordinuje kazdy den, po druhe na pohotovosti treba cakat hodiny, a ona tiez ked ma doma dieta ktore place 3 hod sa dostane do paniky nemyslis xlucia? Netreba hned kritizovat a odsudzovat, ved aj tuto diskusiu zacala slovami 'ahojte maminky' .... Dufam len ze syncek je v poriadku anasstazia a nabuduce tu radsej asi nepis, vidis ze pomoc a podporu nedostanes... ☹
@dodka82
@anasstazia
Tiez nechapem, co sa tu na nu tak zbehli, ved pise, ze vela pije, takze v bezvedomi nie je 🙂 Ale suhlasim s tym, ze ak je dieta pri horucke apaticke a spave, treba ist k lekarovi. Moze to byt len reakcia tela na teplotu, ale moze to byt aj nieco ovela horsie, co tu nejdem rozoberat. Myslim si, ze mamina by sa mala rozhodnut svojim instinktom a ak sa jej cokolvek co len trochu nezda, ma ist k lekarovi.
Nakoniec je mozno dobre, ze tu dostala tak vynadane, nabuduce nebude pisat sem, ked bude mat zly pocit, ale skoci rovno k lekarovi. 🙂
Dufam, ze je vsetko OK a maly je len vycerpany z teploty. Drzim palce!
@anasstazia také vysoké teploty by nemali byť od zubov, náš 5-ročný mal pred 3 týždňami 39,5 - z CRP doktorka zistila zápal - dostal antibiotiká ale teplotu mal vysokú 5 dní a vždy klesla len trošku a žiadne iné príznaky a hlieny sa mu začali púšťať až po 5 dňoch. Ak nie dnes tak ráno určite k lekárke - ak má ten prístroj na zisťovanie CRP z kvapky krvi tak do 5 minút bude vedieť či je to nejaký zápal - môže mať aj zapálené dutiny a to povolí až pri antibiotikách.
@anasstazia u nas sa takto prejavuje pri kazdej teplote. ja chodim k dr az ked ma teploty tri dni. proste treba zrazat. Prvykrat som si nebola ista,tak som na pohotovost zavolala,kedze som ho nechcela trapit. A nic viac mi neporadili, len zrazat a ratat s tym,ze sa to na vecer zhorsi. Ak sa bojim, tak prist. U nas mal takto pred 2 tyzdnami, hlieny sa spustili neskor. Treba kontrolovat, ci pije (co pises,ze dost).
idu mu zuby
@anasstazia ahoj, držím palčeky aby bolo všetko v poriadku, poradiť už asi neporadím lebo je už neskoro, ale dúfam že je v poriadku
Prepacte, ale uz hodny cas sa pohravam s tym, ze to tu uz s tym Modrym konom raz a navzdy seknem.....Zaregistrovala som sa sem pred par rokmi a prezila som tu tazke aj pekne chvile...... dva potraty, tri tehotenstva, porody,..... Byvali tu fajn baby.... ale odkedy sa tu natrieskali superzeny a supermatky, tak sa tu uz ani pomaly neodvazim prispiet, komentovat, pytat sa...... 😢
A to ze neletela s malym hned na pohotovost je uplne v poriadku aj to ze spal niekolko hodin.... Vsak od 6tej do 9tej plakal, tak je prirodzene unaveny a vycerpany + k tomu teplota. ktora ked je teraz do 38 nie je az taka vysoka....
Ked teplota nebude klesat ani v nasledujucich dnoch, treba ist k doktorovi.
Naozaj je pre maleho najdolezitejsi spanok a samozrejme ho treba stale sledovat.
Ja napriklad ked mam problem s detmi a neviem si rady, volam 155 a snazim sa s nimi skonzultovat problem.....
My sme mali za posledne tri mesiace 39,5 kazdy druhy tyzden. To sma mali chodit stale k doktorke? Pripajam sa moze to byt zo zubov plus nejaky virus ktory sa pridruzil pri oslabenej imunite. Tiez by som isla k doktorke az za tri dni. My zrazame teplotu aj vsetky neduhy homeopatiou. A skutocne to funguje inac by bola mala uz zasobaren na panadol a nurofen 😠
akoby ste zeny nevedeli, ze 3dni vysoke teploty u deti su normalne a extra sa neriesia pokial nie je nic ine k tomu
...zneistila ju ta spavost, ktore moze ale aj nemusi nic vazne znamenat a tak je normalne ze vaha ked nema napr. blizko lekara. Kazda matka si pozna svoje dieta a ked citi, ze nie je nieco v poriadku, tak ja vtedy idem radsej k lekarke.
...Ak sa da, daj vediet ako to dopadlo, aby sme aj my mohli poucit
Ahojte maminky. Ďakujem vám všetkým za pekné a aj menej pekné príspevky. Mne lekárka povedala, ako tu niektoré píšete, že keď má dieťatko až tri dni teploty, tak máme prísť k nej. Jakubka som zobudila a išla na pohotovosť. Lekárka mu dala čípok do zadku a povedala, že nevie čo mu môže byť, lebo žiadne príznaky choroby nevykazuje. Potom mu nahliadla do pusinky a povedala, že mu idú tri zúbky, tak teploty a plač môžu byť z toho ako aj spánok. Keď sme prišli od lekárky, už začal lietať ako vrtuľka a usmievať sa na nás. V noci mal ešte teplotu, ale teraz už rozdáva úsmevy manželovi, lebo ja som v práci 😢 😢 . Ja veľmi nechodím na počítač a určite nechcem diagnostiku od počítača alebo si radšej zapnem počítač ako ísť k lekárke. Len viem, že nemám hneď so všetkým utekať za ňou ako som bola poučená, tak som chcela od vás radu. Ešte raz Ďakujem a želám pekný deň.
@anasstazia ďakujem, že si sa ozvala a som rada, že sa nejedná o nič vážne. Nech sa vám obom darí, hlavne malej vrtuľke, teda vlastne vrtulníčkovi.
@anasstazia tak si o deviatej mala ist k doktorke. teraz chodte na pohotovost