Ahojte. Prosim Vas nocna mora, sekundarne utopenie.
Mala 1r a 4m v bazene na rukach sa zrazu kukla do vody a nadychla sa nosom vody.
Zdvihla hlavu, oci vyplestene, na par sekund zastaveny dych a hotovo. Rozdychala to, chcela plakat ale ona vzdy hned prestane, ked sa jej cosi deje. Som jej ppvedala nevh fukne nosom tak fukla.
Ale ani nezakaslala.
A preto mam strasny strach z toho, ze jej to stieklo do pluc.
Mate s tym skusenosti ??? Kazdy povie ze to vykasle. Ale praveze nezakaslala. Len zostala v soku a zrazu to rozdychala.
Volam na pohotovost ale neda sa dovolat. Chcela som vediet co sledovat lebo na google co som citala som len vystrasena.
ved toto sa bezne stane aj vo vani, ked sa blaznia 🥴 z tohto naozaj nehrozi sekundarne utopenie
@matiska15 nam na kurze prvej pomoci vysvetľovali, ze media temou sekundarneho utopenia extremne vystrasili rodicov, ktori teraz panikaria. Aspiracia maleho mnozstva vody je bezna pri hrach v bazene. Dieta, ktore vdychne vacsie množstvo vody - co sa stane pri topeni sa, urazoch, nie pri hre, sa ma pozorovat. Vtedy sa objavujú priznaky ako povrchne rychle dychanie, dieta sa nemoze normalne nadychnut, chrčí, moze zvracat, kasle neprimerane dlho, ma modraste pery, je unavene, nepritomne...
Keby vdychla vodu do dychacich ciest tak okamzite kasle. Neboj sa
Ked ani nezakaslala, tak sa jej do nedostalo do pluc urcite. Absolutne nemas preco stresovat. Asi dva dni dozadu som tu pisala dlhe komentare ako funguje sekundarne a suche utopenie. Neries, ak by v najblizsich hodinach dieta zacalo pokaslievat, bolo spave, letargicke, dychlo prirychlo (pri exaktnom merani nie len pocitovo), tak vyhladna lekara, ale to sa na 99,9% nestane.
Preboha,nevolaj s tymto na pohotovost🙏Topila sa? Zalialo jej hlavu vodou,lovila si ju z vody? Nie? Tak ako sa mohla utopit sekundarne,ked sa netopila primarne? Tebe sa nikdy do nosa voda nedostala?
@matiska15 kľud, z jediného nedýchalo sa určite neutopí, zas netreba robiť paniku