16-mesačné dieťa nechodí a ani nerozpráva

jaruska18
24. máj 2024

ahojte, asi potrebujem iba ukľudniť, alebo neviem. Dcérka bude mať o pár dni 16 mesiacov, stále nechodí, neudrží sa v stoji bez opory. Ja som z toho uz zúfalá doslova. Stvornozkuje približne 3,5 mesiaca..stavia sa a chodí okolo nabytku približne 2-2,5 mesiaca. Ak chce prechyti sa napr od gauca ku stoliku, tak ze sa stale drží. Nerozpráva, iba si blaboce, žiadne slovo s významom. Rozumie hocicomu.
Máte prosim skúsenost ze začali detičky chodiť neskor? Staršia chodila od 11m.
K neuro chodíme, o mesiac ideme na kontrolu (poslali ju kvoli tomu ze nechcela ist na 4) , na fyzio tiez chodíme no je dlhodobo pn momentálne. Ďakujem 🙂

amelia89
24. máj 2024

No nasla by som si inu fyzio, vyvin mojho dietata nemozem odlozit kym sa vrati fyzio z dlhodobej pn …
Ale inak moj syn zacal chodit v 15m a neter v 18m.

juliet86
24. máj 2024

si uz dvojmama. bolo nieco v tehotenstve pri ci po porode ci ine prve milniky co mohlo ovplyvnit casovabie vsetkeho? tebe intuicia hovori co kedze prve dieta bolo tabulkove? je to len povahou dcerky ze je extra opatrna alebo vnimas ze je nieco inak? skus mozno kontaktovat centrum vcasnej intervencie.

deti95060810
24. máj 2024

vymeniť fyzioterap.
my sme to urobili a dieťa začalo chodiť za 2 m . rok sme cvičili zbytočne v Mt. - tam ani ťuk.

jaruska18
autor
24. máj 2024

@amelia89
@juliet86
@deti95060810 Toto je 5.fyzio, som s nou naozaj spokojná, ale pozerám aj ine aspon kym bude nasa opät môcť...
Práveže prva dcérka mala problemy po narodení, a vyvíjala sa ukážkovo. Mladšia bola uplne v poriadku, no nechcela ist do 2.vzpriamenia..sadla si sama ako 11m, stvornozkovat začala po rehabilitacnom pobyte v Axise ked mala 1r a 2 týždne...neuro povedala ze je v poriadku, ze ked uz stvornozkuje ze je dobre. Naposledy sme tam boli v marci, teraz ideme o mesiac. Ale ja som z toho uz nesvoja uplne

jaass
24. máj 2024

Veľa vela veľa cvičiť. Minimálne 3x denne.

katarinka121
24. máj 2024

@jaruska18 ahoj, na jednom webinari od Fyzio kristy som zachytila ze samostatná chôdza prichádza az po piatich mesiacoch od kedy sa dieťa postaví. Takze este má cas nato

espeo
25. máj 2024

@jaruska18 piata fyzio = piata MUDr z fyziorehabilitacnej ambulancie?