Dcéra ( 15r.) má bolesti chrbtice, v oblasti lopatky. je to aj mierne opuchnuté. zatiaľ sme neboli u lekára. prosím poradte čo na to.
Ako dlho ju to bolí? Nieje náhodou seknutá? - ja to občas mávam, to sa nemôžem ani otočiť a bolí to aj 2-3dni... Určite jej daj niečo od bolesti, ak máš natri jej ibalgin gél, alebo voltaren. Ak to neprejde tak radšej k lekárovi...
ahoj šup k lekárovi.....poprípade pošle k ortopédovi.....urobia rtg.....a budete mať istotu.....neboj.....ak máš novalgin môžeš dať.....
Daj jej na noc naplast flector, alebo vypiť šumak flector...možno má pricviknuty nerv...ak to neprejde tak k ordopedovi
Zatial natriet nejakym gelom ibalginom alebo voltarenom a zajtra by som sla pre istotu k doktorovi. Mozno to ma iba seknute,aj mne to niekedy robi,mozem vtedy ani pohnut rukou lebo hned ma to tam picha. ale aj tak by som pre istotu zajtra sla.
Určite sa pytajte k ortopedovi ja som mala problemi s chrbatom tiež od tohto veku zanedbala som to a mam problemi doteraz
Ak je to opuchnuté, červené, teplé a citlivé na dotyk, ide pravdepodobne o zápal. Treba dodržať hlavne pokoj a pre istotu ísť k lekárovi. Ak deti a zvlášť dievčatá v jej veku začne bolieť chrbtica ( a je vylúčený zápal), môže ísť o začínajúcu skoliózu. Treba to čo najskôr podchytiť a začať cvičiť lebo v detskom veku sa skolióza pomocou cvičenia dá úspešne korigovať.
asi zapal nejaky,....zatial by som dala voltaren gel forte a rano k lekarovi