Ahojte mamičky.Veľmi pekne Vás žiadam o radu.Mám 15ročnú dcérku.Od malička nešportuje kvôli zdravotným problémom.Pred 5minut mesiacmi bola na magnetickej rezonancii so záverom;prvý stupeň poškodenia menisku(trhlina).Náš obvodný ortopéd nás poslal na rehabilitácie,že na prvý stupeň ani v dospelosti operáciu netreba.Bohužiaľ chodíme cvičiť uz druhý mesiac,rehabilitácie máme u konca.Lenže dcére vyskočila obrovská modrina cez koleno.Sťažuje sa na silnú bolesť,nevie úplne pokrčiť koleno a má ho aj opuchnuté.Máme počkať a vziať ju potom za obvodným ortopédom,alebo máme to ísť dať radšej skontrolovať na ortopedickú pohotovosť? Ďakujem vopred za Vaše rady a názory 🙂)
@gemerka17 ďakujem krásne za tvoj názor..zjavne s ňou skočím lebo už tretí deň to neustupuje,pričom celé dni ľadujeme a natierame :(
Po 3 dňoch by som tam už dávno dávno bola. Choďte a povedzte, že ma dcéra bolesti a už nevie vydržať
@gemerka17 ďakujem za radu.Chystali sme sa už skôr,ale naša detská fyzioterapeutka keď to videla,tak na to len pozrela,že to prejde a máme isť až po všetkých rehabilitáciach na kontrolu k ortopédovi..
Choďte tam a keby to nedopadlo podľa predstáv, tak sa nikomu s tým chváliť nemusíte. Ale na kontrolu by som takto išla. Najmä ak má bolesti.
A ešte čo je veľká kontrolka, tak s kolenom určite necvicit a nepokracovat v rehabilitáciach ak koleno z ničoho nič opuchlo a začalo bolieť viac alebo inak. Tam treba vždy navštíviť lekára.
@gemerka17 ďakujem krásne za rady 🙂
Išla by som na pohotovosť. Ideálna možnosť, aj ako získať druhý názor na daný problém. Je možné, že problém sa bude riešiť na vyššom pracovisku (v nemocnici), kde viac hláv viac vie. Obvodný ortoped na to nemusí stačiť.