Môj 15mesačný syn má už 3 dni vyrážky. Začolo to jemnou krupičkou na chrbátiku, ťahalo sa to cez bruško..aj nohy a ruky a dneska už ma aj celú tváričku vyhádzanú. Teploty nemá, ani kašeľ. Boli sme aj u lekárky, skonštatovala, že počkáme čo sa bude robiť. Ak to zmizne tak nič............a ak nie až potom to bude riešiť. Ale je chudatko už taký rapavý po tváričke........☹. Z jedla pôvod nepredpokladám. Nič výnimočne a inakšie ako vyždy nejedol. Máte niekto skúsenosti s niečim podobným?
Nemal ti ani predtym tri dni vysoke horucky ale viac dni dozadu ako bol ten vysyp? podla toho ako to opisujes to vyzera na siestu chorobu. Len ta zacina vysokymi horuckami cca 3 dni a potom zacne vysyp ako krupica a postupne prejde celym telom.
Ahoj. No my ked sme dneska nabehli k doktorke, tiež nás informovala o MMR, že keby bol zdravý tak ho dneska zaočkuje. Ale vzhľadom na to, že nevieme určiť čo mu je, sa tak nestalo. Marek to ma po teličku, ako rozsypanú krupičku, trošku doružova, ale dneska na tej tváričke mu to začalo aj riadne červenieť, a fliačiky sa robiť. Tak netuším čo to je. Ono pred dvoma týždnami mal 2 dni teplotu. Neurčeneho pôvodu. Priposovala som to zubkam. Ale neviem, či by to mohlo mať súvislosť s týmto. Neboj, to asi nebude ekzém. Ty si sa bola radiť u doktorky........aj ked mne to prd pomohlo. 🙂
@majkakull Ja som ešte nebola u doktorky ale asi zajtra pôjdem. Keď mal tvoj syn predtým teplotu, asi to bude šiesta choroba
Ja som tej doktorke ani nepovedala, že pred dvoma týždnami mal teplotu. Nedávalo mi to súvislosť. Taký odstup.
@majkakull nas ma 14 mes., a pred cca 2 tyzdnami sme boli tiez vysypany. Trvalo to cca pat/sest dni, ziadne ine priznaky neboli. Par dni predtym mal dva dni teplotu okolo 38,2. Nasa dr, to zhodnitila ako lahsiu virozu, kt. odoznela prave tymi vyrazkami. Siesta choroba to nebola, to sme mali, ked mal pol roka. V cakarni s nami sedela dalsia mamina, kt. dieta sa vysypalo po celom tele kym cakalo na vysetrenie, malo teplotu 39, a nalez v hrdielku. Pri nom mali podozrenie na inf. mononukleozu, boli odoslani na krvne testy.
@majkakull a kedy bol ockovany voci MMR moja sa mi takto vysypala na 10 den po ockovani , aj lekarka mi potvrdila, ze to bola reakcia na ockovanie a siestu chorobu sme mali tiez a ten vysyp co mala teraz bol taky jemny ako krupica amala ho aj na tvari
ešte sme neboli na MMR. Včera ho chcela zaočkovať, ale ked videla aký je ďobkový, neočkovala ho.
@andrejka1974
takýto vyzerá po tváričke na 4 deň. Chudiatko rapavé moje. Podobá sa vám to na voľačo?
@majkakull Akurát riešim ten istý problém, lenže u nás sú to také suché červené mapky hlavne na krku za kolienkami, na brušku a chrbátiku. Po ňom má ešte aj ako takú krupičku také jemné bledé vyrážky. Môj syn má po mne nábeh na atopický ekzém, tak sa teraz veľmi obávam, toho či je to on, alebo je to reakcia na očkovanie MMR, ktoré sme mali pred týždňom v utorok.