Niekto skúsenosti? Popri nábytku stojí ale veľmi sa stavia na špičky
V pohode... naša malá začala chodiť na rok a pol.. taka bola lenivá... zase syn na 11 mesiacov.. a teraz sa to vymenilo... ona sekundu neposedi teraz... takže buďte kľudná...
Pokiaľ chodí popri nábytku, tak len čakať až sa samo osmelý do priestoru....čím staršie dieťa začne s chodím, tým je viac opatrné, lebo už si pamätá že môže spadnúť....svoj rozumček už má...
Ja som včera videla prvé kroky 22 mesačného. A je to v norme.
Moj zacal chodit v 16tich mesiacoch..tabulkovo to vychadzalo ok ale zacal takto "neskor" (oproti starsej, ktora zacala v 13tich mesiacoch), lebo mal oslabene svalstvo... takze v podstate odmalicka, ci uz s pretacanim sa, stvorkovanim, sedenim zacal vzdy az "neskor"... v podstate tabulkovo sa vzdy "zmestil", lebo vsak vzdy sa uvadza, ze dokedy by to mali deti zvladnut urobit...len teda patril do tej hornej hranice..neviem ci som to zrozumitelne napisala 😁
Pokial chodi okolo nabytku, je to v pohode. Dcera tiez tak chodila a potom odrazu asi v 16.mes. sa pustila a skusala chodit. Na duhy den chodila ako nic. Sem tam spadla na ruky dopredu, ale islo jej to fakt dobre.
Chodí aspoň popri stene a nábytku?
Inak norma je do 18 mes., čiže zatiaľ je to ok
Ale dala si malo info. Narodené v termíne? Koľko už stojí? Koľko už stvornozkuje?