15 mesačná dcérka si škriabe hlavu

24. aug 2021

zhanam radu. dcerka sa skrabe na hlavke. najma nad celom a za uskami. skusila som zmenu samponu na weleda nechtik. skusila som umyvat kazdy den. kazdy druhy raz za tri. robi to najma pred spanim po zobudeni ale teraz uz aj v kociku. uz je miestami doskrabana. pritom na pkozke nema nic. vobec nic sni cervene ani lupiny ani zvirratka. co radite?

janka_266
24. aug 2021

Náš to robí z ekzemu, tiež mu tam nič nevidno, ale niekedy sa tak doskriabal, že som sa bala ísť s ním von. Nám predpísala kozna mastné a fenistil, teraz už ho len natieram excipialom a dávam fenistil

autor
24. aug 2021

@janka_266 fenistil davas kvapky alebo gel? a ako urcili ekzem ked nic envidno? urcila to pediatricka alebo kozna? dakujem

janka_266
24. aug 2021

On mal fľaky, ale len na hrudi, na to dala pediatrička holtov krém, ten nezabral, tak nás poslala kožnej a ta potom predpísala. Fenistil kvapky. Aj teraz napr. Fľaky mu zmizli, ale hlávka ho sem-tam svrbí stále. Povodne sme si mysleli, že svrbenie hlavy má z mliečnej chrasty.

autor
25. aug 2021
narayan
25. aug 2021

Skus pre malu aj zmenu prachu na pranie, za nejaky sensitiv, ci hypoalergenic, avivaz ziadnu a prat vsetko na 60, alebo aspon dobre prezehlit (aj natahovacie plachty do postielky) ...

autor
25. aug 2021

@narayan dik. perieme s lovelou od jej narodenia. vyvarila som ciapky. vyvarim aj postelne