15 mesačná dcérka má hnačku

angienina
29. okt 2016

Ahojte, chcela by som sa opýtať, moja 15 mesačná dcérka ma hnačku už tretí deň 😢 nič zvláštne sme jej nedávali papať, iba to, čo obyčajne... A vždy sa pokaká keď sa jej dáme napiť čajíku, môže to byť z toho? Dávame jej len detský čaj a varíme ho z dojčenskej vody... Riťku a pišuľku už má úplne vyštípanú od toľkého kakania a ja už si neviem rady 😞 Boli sme aj pri pediatričke, dala nám antibiotickú masť na zadoček "Imazol" ale nezaberá nám. Máte s takýmto problémom niekto skúsenosť? Vopred ďakujem za rady.

enka81
29. okt 2016

skúste probiotika

ivettte
29. okt 2016

Skuste hylak a pigi caj.a na ritku termazulen

88patka88
29. okt 2016

V prvom rade treba vyriešiť hnačku dieťatko stráca nielen vodu ale aj minerály odvodnenie je najväčšie riziko. Pre tento vek neni veľa výberu čo sa liekov týka. Hylák snáď pozná každý no ja neodporúčam smecta alebo enterol väčšie + je enterol ale ani smecta neni zlá. A v neposlednom rade prísna diéta. Ryžový odvar aby lepšie chutil môžeš pridať banán ,slané tyčinky ,veľa tekutín čierny ćaj kľudne do neho pridaj trošku soli nahradí stratenu . Diéta musí byť minimálne.24 hodín a potom postupne pridávať uvidíš ako bude bruško reagovať. Probiotiká áno som za ale ja si skôr myslím aspoň my sme sa učili až po vyliečení obnovia črevnú flóru . Držím palce aby ste mali čo najskôr po tom

jonnie
29. okt 2016

Ryza + mrkva...vynechat mlieko a vyrobky z neho. Idu zubky? Pit skus davat po lyzickach. Tycinky a zrely banan. My na zadok od narodenia aj v case hnaciek len klasika z lekarne krem s rybim olejom. Probiotika tiez potom.

gagik
29. okt 2016

Smecta a probiotika

miriam11
29. okt 2016

@angienina cierny caj po lyzickach, banan a probiotika

dagaz
29. okt 2016

@angienina na ritku rybaciu pastu..dostat v lekarni..teda aspon nam zabera uzasne od narodenie az po dnesok (8rokov) smecta nam zabrala zakazdim...chuti sice nechutne ale pomalicky to maly zvladol. Piť sme riesili len cistou vodou. Caj neznasal a neznasa ani do dnes. Ale pigi caj by mal tiez pomoct. Ritku umyvat po kazdej stolici ale len cistou vodou..ziadne mydla ziadne vlhcene utierky. Potom uz len jemne poutierat alebo lepsie poprikladat jemny uterak na ritku a vysusit. Drzim palce aby Vam to cim skor preslo. Inak aspon u nas bezi neaka vyroza...hnackova. trva 3-4 dni.