14 ročná má problém so silným výtokom. Poradíte?

nikkaj
13. júl 2015

Dobrý deň, mám 14 rokov a pár dní mám veľmi silný výtok. Prvé dni bol skôr taký biely hrudkovitý a teraz je už skôr tak dožlta a je taký divný niečo ako žuvačka ... Začala som použivať intimky pretože som mala pocit akoby som sa pocikala. Prosím Vás poraďte mi. Na internete som čítala, že to môže byť mykóza z toho, že nosím úzke veci a ešte k tomu to teplo ... Je to pravda ? Ak áno ako sa toho zbavím? U gynekológa som nebola a rada by som sa tomu vyhla (mám z toho strach) prosím ak viete o nejakých géloch, mydlách alebo o niečom voľne dostupnom v lekárňach prosím poradte. Ďakujem pekne za každú pomoc 🙂

zita19
13. júl 2015

Mala by si ist ku gynekologovi. Bud s mamou, alebo si najdi nejaku osobu, ktora pojde s tebou a podpori ta dusevne (teta, kamoska, ktokolvek). Nie je to prijemne, ale da sa to vydrzat. Toto uz vyzera byt vazne, toto domaca liecba nevyriesi.

chantalka86
13. júl 2015

Moze to byt aj z nechraneneho pohlavneho styku, ak si nejaky mala. Kazdopadne nie je ziadna hanba ist ku gynekologicke. Netreba sa bat, pretoze ked si to nedas doporiadku, mozes si privodit vaznejsie problemy.

cerez
13. júl 2015

Vzhľadom na tvoj vek a možnú mykózu, neriešila by som to nejakými voľnopredajnými liekmi. Nie všetky vedia pomôcť. Vlastná skúsenosť! Aj keď sa ti myšlienka nepáči ísť ku ženskému lekárovi, raz tam aj tak budeš musieť ísť. Ak si to zanedbáš, o to dlhšia bude liečba.
Neviem prečo, ale v poslednej dobe majú všetky čo majú nick podobný tvojmu nejaký gynekologický problém. Žeby išlo o jednu a tú istú osobu?????? 😉

katarinamarkova
13. júl 2015

mozno len obycajny zapal alebo mykoza z kupaliska......ale aj tie ak poriadne nepreliecis mozu sposobit vazne problemy - ako napr. aj neplodnost .
alebo kludne aj ina vazna sexualne prenosna choroba.
je jedno ci si pohlavny styk mala, ci nemala a je uplne jedno preco nechces ist ku gynekologovi, ale ak si nechces privodit dalsie vazne zdravotne komplikacie - netykajuce sa uz len rozmnozovacich organov, ale celeho tvojho tela - tak prekonaj vsetok strach, stud.....a chod!

ps: vela volne dostupnych liekov vie vela gyn. proglemov vyriesit - ale ak nevies co mas liecit, tak si mozes len velmi uskodit.

lilitela
13. júl 2015

kedze predpokladam, ze nebudes zajtra utekat ku gynekologovi, ale budes nad tym este par dni rozmyslat, skus si teda zajtra kupit Canesten tablety a vkladat.

mamazem
14. júl 2015

Gynex, 3 x 3 kvapky. Podľa našich skúseností úplná úľava po 3 dňoch užívania. Treba užívať 3 týždne.

wewe22
14. júl 2015

gynekolog nehryze viem je to desna predstava tam ist ale asi by som v tvojom veku neriskovala samoliecbu