Mamicky ak ma dcera (14r)problem s menstruaciou ,meska jej,niekedy ma raz za 2 mesiace,inokedy 2x do mesiaca ,a uz to bude v oktobri 2roky co dostala kde ju poslu na vysetrenie?podla mna by to mali riesit na endokrynologii,ale podla znamej na gynekologii ,,,,,nemate niektora s tym skusenost?+dcera sa stazuje,ze sem tam ma taky blby pocit pri prehltani,akoby jej nieco vadilo,moze to byt stitna?dakujem za kazdu radu
Neviem, odkial ste, ale neter mala podobny problem, ja chodim k Millymu v BA a odporucila som jej, nech sa unho ukaze. Pomohol jej. Cize jednoznacne by som to riesila najprv na gynekologii.
My sme taketo riesili najprv u pediatricky, zobrala krv a na zaklade vysledkov sme isli na detsku gynekologiu a odtial zase na endokrinologiu.
Sla by som na gynku a oni vas poposielaju uz na potrebne vysetrenia
Ešte by som ju nestresovala.stale sa to vyvíja.
Menštruáciu rieši predsa gyn, ale v takom veku by som ešte neriešila ak nemá iné problémy.
Najskôr vyšetrenie u gynekológa a potom blbé babské liečenia cesnakom, och 🙄. Každá sme iná a každej sa jej menštruačný cyklus rozbieha ináč a ináč každá prežíva ,, svoje dni". Choď s ňou ku gynekológovi,aj keby si ju mala počkať von ( toto je trápne mamaa 😁 ).
No ja viem..ze po prvej ms je vhodne sa objednat na 1.kontrolu ku gyn. ;)
A ešte aj červené víno odporúčajú 🙄👌(ironicky). Je to prvá mrcha, mňe kým sa spustil pravidelný cyklus,trval od 16-17tky,dakedy aj neskôr a dakedy mávajú aj po 20tke nepravidelný. Každá to máme ináč a určite, žiadne víno,cesnaky či kieho 😬. Prehliadka a sám doktor jej povie,čo a ako.
@jantarsk prázdniny skončili, šup naspäť do školy
Mavala som menštruácie tiež takto podobne bud vynechala alebo po tyzdni znovu krvacanie...najprv sa to myslim, riešilo len u obvodnej, aj kvoli chudokrvnosti lebo to caste krvacanie tomu nepomahalo. Neskor gynekologia a tam uz mi zistili PCOS. Samozrejme to nemusi byt dcerin pripad.
@jantarsk ty si ina liga
Ostatnym dakujem
Ahoj, riešili sme pobobne s dcérou. Nám doporučil pediater gynekológa až v 16tich , dovtedy je to vraj normálne. Potom v 16tke sme boli na gyn., kde robili vysetrenia a neposlali nás nikam ďalej, vraj to chce ešte čas. Od 18tky sa to upravilo samé.
ja by som sa nad tym moc nepozastavovala, pokial ju nema prilis castu. Ja som riesila svoju, pretoze som mala cca kazde 2 tyzdne a dost silnu, cize bolo riziko anémie a pod, jediny dovod.
V 14 sa ešte vyvíja. Môžeš ju zobrať na gynekologiu, len dávaj pozor na výber lekára. Aby mal citlivý prístup a aby neliecil iba užívaním antikoncepcie...
Ja som mala to iste v 16ich, krvacala som 3 tyzdne, tyzden som mala pokoj, potom dalsie 3 tyzdne. Lekarka mi nasadila noretisteron na upravu cyklu (brala som ho asi 2-3 tyzdne), potom bolo v poriadku. Zbehni s dcerou na gynekologiu, nech ju pozru, ale v jej veku to chce cas. Hlavne sa neriad babskymi radami, ako pit cervene vino alebo jest cesnak.
Prve pediater ten vas už nasmeruje- pravdepodobne bude stačiť telefonát, alebo možno základný KO bude chcieť urobiť on aby rozhodol kam prv....
Mali by ste navstivit aj aj, ak ma problem s menstruaciou a zle sa jej prehlta asi ma problem so stitnou, bude tam mozno zapal, alebo zvacsena stitna zlaza, porucha stitnej, to vsetko zistia z krvi na endokrinologii, potom sa nastavi liecba a upravi sa aj cyklus si myslim, ale mozete zajst aj ku gynekologovi
Osobne by som najprv riesila gynekologa, ak ten vyluci problem, potom by som riesila endo.