14 ročná dcéra ešte nemá menzes

aneta09890
1. aug 2020

Ahojte môj dcéra má 14 rokov a nemala ešte menzes pred cca 3 rokmi sa jej na hodinu spustila a od vtedy nič boli sme u gynekológa a ten povedal že je to normálne (u mojej vtedy 11 ročnej dcéry) potom som išla cez na Modry koník a na jeho ohlasy boli veľmi zle napadlo má že by sme mohli niako vyvolať ten menzes lenže on povedal že je to možme až cca od 15 mohli by ste mi poradiť?

klarissa25
1. aug 2020

Máš 2 dcéry?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deny81
1. aug 2020

@aneta09890 je to normálne, ked bude mat 15-16rokov, nech si zajde uz normalne ku gynekológovi. Ale dievcata dostávajú menzes vselijako. V rôznom veku. Ak sú vsetky vonkajsie rastove znaky v poriadku, myslim tym, ze nie je nadmieru tmavo ochlpena, rastie ako ma a podobne, nestresovala by som sa. A z dam, ktore ovladaju slovensky jazyk lepšie ako slušnosť a sebeovladanie si nic nerob. Jednoducho ich blbe komentáre odfiltruj.

jaroe
1. aug 2020

to co je za slovo, ze niako..........kurna, tieto patvary sa tu uz niekedy nedaju citat, sorry, nedalo sa mi inak. Denne to tu oči kole.

dejka77
1. aug 2020

@bambulienka25 Ani ja som tomu nechapala kym mi maly raz takto nepovedal. Niektori ludia to tak asi "pocuju". Nemam ine vysvetlenie.

jana_eyre_2
1. aug 2020

Koľko máš dcér? Totiž dnes si už založila jednu tému o menzese že ho má tvoja 11r, sledujete ho po pol hodinách (😲) teraz píšeš o 14r.. zvláštne..

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
1. aug 2020

@aneta09890 dala by dom jej u pediatra urobiť hormonálny profil z krvi a ak bude treba, odošle on. Ja si pamätám, že veľa mojich spolužiakom dostali menzes až na strednej v 15-16 rokoch, hlavne take drobnejšie dievčatá.

Nechápem, v poslednej dobe sa tu roztrhlo vrece s otázkami typu, či treba dievčaťu v 14-16 rokoch na gynekologiu. Nie, netreba hneď decko traumatizovat nepríjemnými vyšetreniami. Niekedy sú obavy zbytočne a stačí sa opytat pediatra.

77daniela77
1. aug 2020

....tomu nechapala?....snad tomu nerozumela....alebo to nechapala....hmmmmm

0silvia0
1. aug 2020

@hettinka hej, menej vyvinute a chude dievcata dostavaju neskor, ja som bola tiez taka tenucka a dostala som posledna z triedy ako 14rocna

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
77daniela77
1. aug 2020

@0silvia0
@perdulka7 Aj ja som dostala cez prazdniny ked som isla na gympel.....vsetky dievcata uz mali kramy.......

0silvia0
1. aug 2020

@perdulka7
@77daniela77 no tak sme sa tu stretli take opozdene vo vyvoji, aj vy ste boli take tintitka? 😁🤩

77daniela77
1. aug 2020

@0silvia0 Ja som bola tenka a vyhuknuta.....nikomu som nepovedala ze ich este nemam 😉

kitycat
1. aug 2020

Skor si myslim ze toto pisu nejaki uchylaci..

77daniela77
1. aug 2020

@kitycat Asi nejaki pubertaci to tu skusaju.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz