14 mesačný prestal hovoriť mama

mon1806
17. dec 2017

Ahojte mam problem lepsie povedane dilemu, moj drobec ako 12 mesacny vedel povedat mama,tata,baba,dedo a zrazu utlm nie nie je to z ockovania proste mi nepovie uz nic mame ocjvilu 14 mesiacov a nic a pritom vsetko vie vie napodobnit zvuky zvierat, vie co mu hovorime co chceme poda nam vyhodi vsetko vie len proste nepovie nic, tym padom aj silno uvazujem ze MMR vakcinu mu nedam, ma niekto skusenost? Vdaka

siska53
17. dec 2017

@mon1806 co si pamatam,aj nas zmala mala take obdobie,ze zrazu nic "nepovedala", myslim tie slabiky,co predtym hovorila. Nejak som sa nezamyslala, lebo som skor riesila jej zaostavajucu hrubu motoriku. Rozrecnila sa neskor opat,teda skor slabiky..po 2,5 r. Zacala tak viac opakovat.

zviz
17. dec 2017

Je to uplne normalna vec 😊. Obidve moje deti mali rovnake obdobia a syn to tak ma doteraz este. Ma obdobie, ze krasne hovori nejake slovo, o par tyzdnov ho nepovie ani za svet a tvari sa, ze ho v zivote nepocul.

emilia25
17. dec 2017

Aj u nas predtym furt tata tata a uz pomaly ani tata nepovie len mama a aj tata bolo jej prve slovo taka som bola hotova ze len tata a mama nic a aj ked som jej povedala povedz mama tak len tata ved 3 chalani prve mama a konecne dcerka a ona len tata ale nevadilo mi to a tato bol pysny a hrdy.

simca_13
17. dec 2017

Nemyslím si, že to má niečo spoločného s očkovaním 🙂 Proste prišlo také mlčanlivé obdobie, no ono tak ako prišlo tak aj odíde, neboj ..

sabca99
17. dec 2017

Tiež súhlasím s babami, že to pravdepodobne bude iba také obdobie. Aj kamarátka mi to nedávno spomínala, že jej malý pekne blabotal a zrazu ak keby uťal a nechcel skoro nič hovoriť, ako keby sa mu nechcelo

janulla81
17. dec 2017

Ja sa pridávam k tebe s rovnakým problémom. Do druhého očkovania blabotal aj mama aj baba aj zvieracie zvuky a odvtedy akokeby utalo. Teraz ma 2 roky a 7 mesiacov a sme tam kde sme boli pred očkovaním. Až teraz začína opakovať ale nepoužíva ich. Už som z toho zúfalá a uvažujem že ho dám vyšetriť. Nemám istotu že to bolo z očkovania a bojím sa neockovat. Ja len aby si vedela, že tento pocit nemáš len ty sama 😉

mon1806
autor
17. dec 2017

Dakujem vam krasne baby dufam ze nabehne lebo vie vsetko co mu poviem aj ukaze aj sa pozrie aj da do kosa ked poviem alebo hocico len proste ziadna mama tata baba dedo ale verim ze nabehne, ja zas viem ze to nemal z ockovania lebo druhe sme mai v aprili a rozpravat taketo slovicka zacal normalne a potom prestal a na ockovanie na tretie sme isli az teraz takze suvis urcite nie len tak ako kazda mamina aj ja mam strach kedze na tom internete sa clovek docita aj to co nechce 🤔

deni73
17. dec 2017

Nemá to nič spoločné s očkovaním, majú rôzne obdobia, kedy aké zvuky, slová povedia. Ešte je strašne maličké, nemaj žiadne obavy.

martini
17. dec 2017

@mon1806 ja mám deti doma tri malé deti a reč každého sa vyvíjala odlišne. ale u poslednej dcerky, ktorá ma teraz rok a 9 mesiacov, sme to mali podobné ako ty...ja si osobne myslím, že to je proste tak, že doteraz tvoj syn hovoril vlastne len slabiky, ktore spajal a nejak extra to neboli slová v pravom zmysle slova 😉 ...a teraz ma obdobie, ked hlavne počúva, jeho mozog zbiera informácie...počúva slová a ukladá ich... o chvílu sa rozhovorí. najvýraznejší posun v reči je aj tak až okolo roka a pol (to už väčšinou vie dieťa 10 - 20 slov a aj im rozumie), ale hlavný posun je fakt až okolo dvoch rokov... moje tretie dieťa do roka a pol nehovorilo "mama"...už si zo mňa robil manžel, že asi si nezaslúžim... 😉 ...ale zato druhé slovo, ktoré vedela bolo pekné čisté "ďakuje"...a teraz už hovorí mama, mami...ale ďakuje zabudla a namiesto ďakujem hovorí "kutete" ... bude to dobré, ešte ma kopec času sa rozkecať 🙂

jana_eyre
17. dec 2017

Ja mam teraz 15m drobca.. Pred par mesiacmi hovoril mama aj tata a uplne prestal.. Vobec si stym nelamem hlavu, deti maju vseliake obdobia, zasezacne.. Je sikovny, sice nervacik, ale rozumie co od neho chcem napodobnuje zvieratka a je velmi zlaty.. Ockovany urcite bude, ked bude fit..

nelinka158
17. dec 2017

My sme na tom rovnako pred očko ukazoval hovoril baba, mama, a teraz vôbec neukazuje nič neblabota vôbec nič

snazilka_bio_mamka
18. dec 2017

Aj vy budete mat tych 14 mesiacov? Celkom dobre písete na Vás vek

katka253111
18. dec 2017

@snazilka_bio_mamka to uz je aky k veci komentar?

mon1806
autor
18. dec 2017
janulla81
18. dec 2017

@snazilka_bio_mamka nerozumiem načo sa niekto pcha do nejakej debaty ku ktorej nemá čo povedať. Nájdi si tému: som blbá alebo nepochopena??? A nezeriraj tu normálne matky. Zbohom

babatkoo
18. dec 2017

Je to v poriadku, aj moj syn mal take obdobie. V 16 mesiacoch krasne povedal žaba, velka voda... a zrazu ako keby utlo. Vedel povedat ako robia zvieratka a take hatlaniny. Zacal opat rozpravat az v 2 r. a 3 mesiacoch.

lus2909
18. dec 2017

Haha baby urcite to nie je ockovanim nestresujte je to obdobie aj moj ma 2,5 roka vie toho dost ale tiez nie vzdy sa mu chce no najlepsie mu ide tata uz mi to ide niekedt na nervy nebojte pridu aj horsie veci ako je mlcanlivost 😂

peter2404
18. dec 2017

moj chlapcisko (teraz 4r) vedel relativne skoro hovorit mama tata a dokonca aj babka. od isteho momentu ale s tym prestal, dost dlhe obdobie rozpraval na vsetko ina "KA"..
potom sa rozrozpraval a teraz sa mu huba nezastavi jak je den dlhy :D

eva_eva
18. dec 2017

Joj to sa nelakaj vôbec, to býva trošku také obdobie "ticha" ale to ho za chvíľku prejde. Radšej si to ešte uži 😂

aduska121
18. dec 2017

@mon1806 myslim ze velmi vela deri ma take obdobie...mna teraz 23 mesacny syn oslovuje menom😀 alebo zvykne Mama Aďa ❤

mon1806
autor
18. dec 2017

Mna urve hahahah ze mama ada 😂😂😂 dakujem baby ste zlate 😗😗

zara0201
18. dec 2017

@mon1806 Kedy zacal chodit? Mne Dr. vysvetlovala, ze ked ide dopredu motorika tak psychicke schopnosti sa potlacaju. Ak Ti v tomto obdobi zacal sam chodit tak to bude tym.

petrofka
18. dec 2017

Chlapci tonmajus recou tazsie, maju mensie recove centrum v mozgu ako dievcata. Takze to sa nemoze porovnvat. Moj maly ma tiez take obdobia. Prave mi prisla kniha vyvin reci, tak ak nieco mudre vycitam, napisem ;)

janulla81
18. dec 2017

@petrofka no čakám aj ja 😉. Lebo som si fakt začala myslieť že to je očkovaním. Ale možno na to existujú aj iné vysvetlenia.

lus2909
18. dec 2017

Baby akoze sorka ale kde ste to vycitali ze deti po ockovani prestali rozpravat alebo ze je to vedlajsi ucinok ockovania?? Nezda sa vam to pritiahnute za vlasy? Nic v zlom 😉

prevenar
18. dec 2017

@mon1806 ak by ta nahodou zaujimalo nieco ohladom ockovania, tak najdes v tejto skupine - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

katka1981
18. dec 2017

@mon1806, mne povedal mama mozno 5-6x, tata povie, mna vola Katka. Tesim sa velmi, ked bude mat obdobie a bude mi hovorit mamicka 🙂

holubicka28
18. dec 2017

Aj moja mala take obdobie, trvalo par dni..pamatam si, ze ked mala cca 5-6 mesiacov na par tyzdnov dokonca prestala blabotat alebo len velmi malo..teraz bude mat 2r, rozprava pekne vety a mna vola aj mamicka a maminka a obcas aj menom, ked pocuje ostatnych ako ma oslovia😃

janulla81
18. dec 2017

@lus2909 ja som bola a aj som zástanca očkovania, ale pravdou je že niektore maminky takúto skúsenosť po očkovaní majú a popisujú navlas rovnaké skusenosti. Netvrdím že je to tak, lebo dôkazy na to nemám ani ja a predpokladam ze ani autorka témy. Je to len len materinský pocit. Ja som si myslela že len ja si to namyslam antak som zadala do Google, že dieťa prestalo po očkovaní rozprávať a články sa začali vynárať. Aj na skupine, kde patríme s rovnako starými detičkami sa to stalo iným maminkam a v približne rovnakom čase. Keď sa bavime, že deti majú rozdielne tempo vývoja a potom sa zrazu objaví v jeden cas jeden problém a ten čas sa zhoduje s termínom ockovania, ktorý máme všetci rovnaký.... Potom to začne hlodat v tej myslí... Táto téma určite není prvý krat spomenutá. Pripomínam, že ockujem lebo sa bojím neockovat. Rovnako ako beriem antikoncepciu, lebo sa ju bojím nepoužívať ale vedľajšie účinky neprehliadam.

lus2909
18. dec 2017

@janulla81 moj je zaockovany a nemam pocit ze by nerozpraval kazde dieta je ine jeden zacbe skor druhy neskor a to ze rozprava a prestane by som ockovaniu nepripisovala deti maju kadejake obdobia a okrem toho do 3 roka zivota maju casu dost aby sa rozkecali este sa v zivote narozpravaju 😉