14 mesačnej sa podlamujú nožičky. Je to normálne?

sisiska
4. apr 2011

mojej 14 mesacnej dcerke sa v poslednom case podlamuju nozicky, chodi uz pekne sama, jasne, ze este obcas zakopne, padne na zadok alebo strati rovnovahu, ale poslednych par dni som si vsimla, ze sa jej castejsie podlamuju kolienka...je to normalne? robia alebo robili to aj vase deticky v cca takom veku, ked uz chodili, ale este nie 100 %-ne? neviem, ci to moze byt unavou alebo je to nieco vaznejsie, skuste poradit, ak mate skusenost...dakujem

sisiska
autor
5. apr 2011

nikto nema radu?

miamia3
5. apr 2011

@sisiska ja som si nevšimla na mojích detoch, ani na známych podlamovanie nožičiek v kolienkach, ak by to neprešlo, asi by som sa poradila s DR, alebo nemohla byt unavená?....pred chorobou, že také slabšie nôžky by mala.

sisiska
autor
6. apr 2011

@miamia3 dnes mala stale zakopavala o vselico, nasledne padala...rozmyslala som, ci to nemoze byt jarna unava...

molka
7. apr 2011

@sisiska ja by som s ňou určite išla k pediatričke a vyžiadala by som si návštevu u odborného lekára. Alebo by som sa aspoň porozprávala s pediatričkou, či je to normálne, príp. by som jej dala vziať krv a dala urobiť krvný obraz. Naša pediatrička je v tomto veľmi dobrá, pretože keď mám nejaké pochybnosti, okamžite dá dieťaťu urobiť komplexné vyšetrenie. Radšej 10x zbytočne, ako raz neskoro. Ja som v detstve prekonala ťažký zápal pľúc a potom som bola strašne zoslabnutá. Moja ma tušila, že niečo nie je v poriadku, ale lekári ju presviedčali, že to je úplne v poriadku a nechceli ma ani len vyšetriť. Nakoniec mi až po dvoch rokoch konečne zistili veľmi vážnu diagnózu, ktorú budem mať celý život. Takže za seba hovorím, že ja by som s dcérkou určite išla k doktorke, pre pokoj duše. Zakopávanie je podľa mňa normálne, to sme mali aj my, ale podlamovanie nožičiek som nezažila ani u jednej z mojich dcér, takže to mi také bežné nepripadá.

miamia3
7. apr 2011

@sisinka zakopávanie poznám aj ja, asi viaceré...ako píše molka. Ale podlamovanie nožičiek v kolienkach, ja by som tiež išla k lekárke. Ja mám chlapca také motovidlo, ten sa búcha a podkýna každú chvílu, ale to je nepozorný, súvisí to s adhd čo mu bola diagnostikovaná a mal to už aj ako batoľa. On sa potkol kde sa dalo aj nedalo .Má niečo ako zníženú jemnú motoriku. Ale kolená sa mu nikdy nepodlamovali.

sisiska
autor
9. apr 2011

vcera sme boli u neurologicky, ale v podstate sme nic nezistili...

sisiska
autor
9. apr 2011

akurat jej zistili zvysenu hladinu D vitaminu, ale ze vraj to s tym suvisiet nemoze...a este ma malo vitaminu B12, tak neviem, ci to moze byt z toho, k tomu sme sa este nedostali s lekarkou...je to na dlhsie a viacere vysetrenia asi

monikapalo
11. apr 2011

Ahoj , moj syn ma 15 mesiacov - skoro, zacal chodit sam , ked mal 13 mesiacov a vidim, ze ked je unaveny, tak sa mu tie nozicky, akoby podlamovali. Samozrejme, ze pady su u nas na dennom poriadku, ale ozaj, co sa tyka toho podlamovania, tak u nas je to z unavy. Napr. dnes sme boli na kontrolu u lekarky a ta na to povedala, ze maly si este musi sam vybudovat rovnovahu, takze pokracujeme v cviceni. Inak je to ok. 😉

vefi89
11. apr 2011

@sisiska ahoj, i nám sa nohy podlamujú , ale sám chodí len nejak dva týždne, ale je badateľné, že keĎ je unavený, resp. keď má chvílu pred spánkom

nana067
30. aug 2012

ahoj sisiska....mohla by som sa spýtať, ako to u Vás pokračuje s tým podlamovaním kolienok? Môjmu vnúčikovi sa začína diať to isté, tak preto sa pýtam.... ďakujem

hanit8
23. sep 2015

aj ja by som sa rada spytala, ci ste na nieco neprisli? mojmu 15 mesacnemu syncekovi sa zacali tiez tak podlamovat...

kortinka
30. sep 2020

@sisiska mozem vediet ako to dalej pokracovalo u vasho dievcatka s nozickami? Lebo aj moja dcerka ma to iste teraz

kortinka
30. sep 2020

@sisiska aj ostatne mamicky co ste tu pisali, ako si na tom vase deticky s tymi nozkami?

sima3213
23. nov 2021

@kortinka ahoj...trosku starsia tema..ako ste dopadli s tym podlamovanim noziciek u malej?

sima3213
23. nov 2021

@hanit8 ahoj, ako ste prosim dopadli s tym podlamovanim noziciek?

anetkaadamko
24. máj 2024

@sima3213 u vás to niečo znamenalo, prosím vás?