mojej 14 mesacnej dcerke sa v poslednom case podlamuju nozicky, chodi uz pekne sama, jasne, ze este obcas zakopne, padne na zadok alebo strati rovnovahu, ale poslednych par dni som si vsimla, ze sa jej castejsie podlamuju kolienka...je to normalne? robia alebo robili to aj vase deticky v cca takom veku, ked uz chodili, ale este nie 100 %-ne? neviem, ci to moze byt unavou alebo je to nieco vaznejsie, skuste poradit, ak mate skusenost...dakujem
@sisiska ja by som s ňou určite išla k pediatričke a vyžiadala by som si návštevu u odborného lekára. Alebo by som sa aspoň porozprávala s pediatričkou, či je to normálne, príp. by som jej dala vziať krv a dala urobiť krvný obraz. Naša pediatrička je v tomto veľmi dobrá, pretože keď mám nejaké pochybnosti, okamžite dá dieťaťu urobiť komplexné vyšetrenie. Radšej 10x zbytočne, ako raz neskoro. Ja som v detstve prekonala ťažký zápal pľúc a potom som bola strašne zoslabnutá. Moja ma tušila, že niečo nie je v poriadku, ale lekári ju presviedčali, že to je úplne v poriadku a nechceli ma ani len vyšetriť. Nakoniec mi až po dvoch rokoch konečne zistili veľmi vážnu diagnózu, ktorú budem mať celý život. Takže za seba hovorím, že ja by som s dcérkou určite išla k doktorke, pre pokoj duše. Zakopávanie je podľa mňa normálne, to sme mali aj my, ale podlamovanie nožičiek som nezažila ani u jednej z mojich dcér, takže to mi také bežné nepripadá.
@sisinka zakopávanie poznám aj ja, asi viaceré...ako píše molka. Ale podlamovanie nožičiek v kolienkach, ja by som tiež išla k lekárke. Ja mám chlapca také motovidlo, ten sa búcha a podkýna každú chvílu, ale to je nepozorný, súvisí to s adhd čo mu bola diagnostikovaná a mal to už aj ako batoľa. On sa potkol kde sa dalo aj nedalo .Má niečo ako zníženú jemnú motoriku. Ale kolená sa mu nikdy nepodlamovali.
vcera sme boli u neurologicky, ale v podstate sme nic nezistili...
akurat jej zistili zvysenu hladinu D vitaminu, ale ze vraj to s tym suvisiet nemoze...a este ma malo vitaminu B12, tak neviem, ci to moze byt z toho, k tomu sme sa este nedostali s lekarkou...je to na dlhsie a viacere vysetrenia asi
Ahoj , moj syn ma 15 mesiacov - skoro, zacal chodit sam , ked mal 13 mesiacov a vidim, ze ked je unaveny, tak sa mu tie nozicky, akoby podlamovali. Samozrejme, ze pady su u nas na dennom poriadku, ale ozaj, co sa tyka toho podlamovania, tak u nas je to z unavy. Napr. dnes sme boli na kontrolu u lekarky a ta na to povedala, ze maly si este musi sam vybudovat rovnovahu, takze pokracujeme v cviceni. Inak je to ok. 😉
ahoj sisiska....mohla by som sa spýtať, ako to u Vás pokračuje s tým podlamovaním kolienok? Môjmu vnúčikovi sa začína diať to isté, tak preto sa pýtam.... ďakujem
aj ja by som sa rada spytala, ci ste na nieco neprisli? mojmu 15 mesacnemu syncekovi sa zacali tiez tak podlamovat...
@sima3213 u vás to niečo znamenalo, prosím vás?
nikto nema radu?