Moja mala ma 14 mesiacov a suchy drazdivy kasel v noci. Cez den je to ovela lepsie ale v noci akonahle zaspinka asi okolo polnoci ju prepadne drazdivy kasel a nemoze zaspat. Par dni dozadu dobrala antibiotika lebo mala infekciu uska a silne vysoke horucky. Horucky ustupili a infekcia je vraj prec ale teraz ju trapi ten suchy kasel a cez den sopliky. Zijeme v UK a zo slovenskych liekov mame k dispozicii akurat kvapky Stoptusin ktore mala nechce brat kedze nie su chutne pre deti a nechce ich dokoncit ani vypit v Troske vody. Viete nam prosim poradit nejake rady Ako jej kasel aspon zmiernit aby v noci nejak spinkala ona aj my kedze lekari nam tvrdia ze je v poriadku? Dakujem🙂
skusila by som na doliecenie kalciovy sirup,na SR je teraz novinka kalcivy sirup forte ROBO KID s bananovou prichutou,nuz ale ako to je v UK asi velmi neporadim 😒
@martismarti podla popisu mi to pripomina laryngitidu, ktoru mava moj rastik. pomaha mu nadvihnut jednu stranu postielky, aby spal na sikmom, rozvesat na nu mokre uteraky a v chladnom pocasi riadne vetrat. v lete sa odporuca posadit dieta pred otvorenu chladnicku🙂 ak je to totiz naozaj laryngitida, tak ma opuchnute dychacie cesty a chlad to zmierni.
btw, stoptusin sa (aspon na slovensku) predava aj ako sirup so sladkou prichutou.
Nechcem strasit ale ak sa hlavne v noci budí na drážnivý suchý kašel a nechce prestať ,nebodaj by sa nim aj drhla tak mne sa tak prejavovala astma. Skúste pozrieť na nete ;)
@martismarti Ja neviem, nemate v byte suchy vzduch? Ja som presne takyto suchy kasel riesila minuly tyzden, musela som normalne zapnut zvlhčovač a bolo po probleme. Poslednych par tyzdnov bolo riadne sucho, dnes sa uz dycha ovela lepšie, burka bola paradna 😝
@martismarti Nocny kasel byva pri ciernom kasli.
Nemyslím, že to musí byť hneď astma. Pokiaľ sú chytené dýchacie cesty kašeľ býva počas celej noci, alebo skôr medzi 4-5 hod. ráno. Môže ísť aj o reflux. Kašle zo spánku aj počas dňa? Vyskúšala by som zvlhčiť vzduch aspoň na 50% + zdvihnúť postieľku cca o 15 cm. Na reflux napr. sirup Gastrotuss baby ak ho tam dostať. A samozrejme by som si žiadala vyšetrenie na vylúčenie, alebo potvrdenie refluxu. Ten neliečený môže spôsobiť až astmu.
ja sa morim s tymto kaslom uz tyzden, vcera som si dala prave stoptussin a viditlne pomohol.... ono detom nechuti, ale ja som malej nic ine ani nikdy nedaval, vzdy pomoze.. vypije.. poksichti sa a hotovo... skusala som aj domaci timianovy sirup, neviem ake kadejake sirupceky a nic...