14-mesačné dieťa chodí ako opité

7. apr 2024

Dobry den maly mi zacal chodit po 11mesiaci. Do choroby ktora bola od 3.3. Najprv 6choroba potom dusivy kasel 2atb bral trapili sme sa cca 3tyzdne a od vtedy zacal vhodit tarbavo doslova ako opity.. zacal aj utekat teda snazi sa. Doma chodi na boso nema protismikove ponozky ani papuce... Zacal aj pri utekani spickovat.. moze to byt aj znakom unavy? Ked ma topanky tak je to celkom ok.

autor
7. apr 2024

A dnes to uz bolo tak ze som ho dala do postielky a do 5 min spal. Ci to nemoze byt aj z unavy. Buduci mesiac mame mat mmr ockovanie a bojim sa ci je vsetko v poriadku

duranky
7. apr 2024

Ahoj, sice som to nezazila osobne, no zachytila som u znamych pripad kedy asi 3-rocna dcerka po prekonani nejakeho infektu dychacich ciest mala zapaleny bedrovy klb, proste ako reakcia tela na prekonanu chorobu. Vraj jej vtedy doktori povedali, ze sa to u deti vie stavat, ze sa im kvazi “zapalia” klby ci uz kolenne alebo bedrove tie to byvaju najcastejsie. Viem ze museli uplne minimalizovat pohyb a brali protizapalovu liecbu na principe ibuprofenu.
Je to asi ako aj u nas dospelych, ked sme po chorobe oslabeni a uboleni, len vas malicky je este naozaj maly a slaby aby nejaku unavovu bolest vedel vykorigovat. Mozno par dni pockat a potom by som to sla riesit, ked mate mat ockovania aby bol v poriadku.
Verim ze to drobec rychlo rozbeha 💪🏻

autor
7. apr 2024

@duranky ďakujem Vám pekne... dnes je tyzden a 4 dní co už neberie lieky .. mal dosť dlho horucky aj zo zubov a bol dosť chorý.. najprv bral lieky ATB 6 dní a potom ďalšie 5 dní silnejšie.. už sa bojím co je snim.. viac je motavy keď je aj unavený

555doka555
8. apr 2024

Pre istotu zájsť k očnému, či dobre vidí, či nevidí dvojmo keď ho tak motá. Poprípade neurológ, ale normálne to nieje, že takto chodí. Radšej treba ísť na vyšetrenia s ním.

autor
10. apr 2024

Tak idemr zajtra k pediatrovi som zvedava co povie

555doka555
10. apr 2024

Dobre ze idete s ním, aspon budete kľudnejšia a prípadný problém sa porieši. Dajte vediet ako ste dopadli...