14 mesačná má tretí deň teplotu

lili777
20. feb 2012

Aké máte skúsenosti s teplotami pri zúbkoch? mojej malej idú asi očné zuby, má 14mesiacov. Neviem však či je chorá alebo či sú to len zúbky. Tretí deň teplotuje, tak do tých 6 hodín vždy teplota vstúpne na tých 39, v noci 39,3. Sirup dávam až nad 38,5. Pred mesiacom brala ATB, po týždni opäť ochorela, mala aj očká zapálené, brala atb kvapky do očí a Pamycon do nosa. TEraz zase počujem, že v nej chrapčí, občas vlhko zakašle. Ja už fakt neviem, či je to zase nejaká choroba ☹ alebo takto intenzívne teplotuje kvôli zúbkom. Nechce sa mi stále utekať k doktorke medzi ďalších x chorých ľudí. Preto sa pýtam na vašu skúsenosť s teplotovaním pri raste zúbkov.

lenkab1984
20. feb 2012

ahoj, ja som presne vcera hladala na fore temu ktora by sa tomuto venovala. dcerka mala vcera cez 38, a tiez jej idu ocne tak som sa ukludnovala tym ze to dako pretrpime a dala som jej len nurofen, v noci vsak zle spala kazdu chvilu sa prehadzovala a celo mala horuce takze mi to nedalo a hoci uz rano nemala teplotu boli sme s nou u dr. a nakoniec ma zapalene hrdielko, takze aspon ja si myslim ze by bolo lepsie keby si s malou zasla k dr.

marcy30
22. feb 2012

ja by som tiez pre istotu zabehla k dr. My sme tiez mali vysoke teploty z nicoho nic, ziadny sopel, kasel, ale sla som pre istotu, spravila nam crp, to bolo negativne. Vysoku teplotu mal maly dva dni, treti uz len do 38 a potom vykukli dva zuby....tak asi to malo nejaky suvis so zubami. Ale ked ma aj ine priznaky, tak to bude asi skor chorobka ako zuby ☹

sisaha
22. feb 2012

@lili777 zo zubov taketo teploty nie su, zvlast ked pocujes, ze chrci a kasle. K Dr. by som skocila vysetrit CRP, mozno sa to da zvladnut aj bez ATB.

hoogy
22. feb 2012

@lili777 moj maly mal len raz ATB a to ked mu isli vsetky 4 stolicky naraz. odvtedy chory nebol. dostal vtedy anginu kym sme to preliecili zuby vysli a vsetko bolo ok. takze moze byt ze to troska tie choroby ovplyvnuju zuby. daj si spravit dr. crp a popripade aj stery ci tam nieco nema. len pre tvoj pokoj. 😉

lili777
autor
22. feb 2012

@sisaha
@hoogy No zbehli sme k lekárke. Sú to "len" zuby a ešte riadna žabka v ústach☹ tak sme dostali lieky, snáď zaberú čo najskôr

hoogy
22. feb 2012

@lili777 tak sa drzte snad vam to zachvila prejde. nech uz su vonku. ocne su hnusne zuby a idu najdlhsie.

fifinna
23. feb 2012

ja mám doma brožúrku od zubárky a tam je písané že zo zubov teploty nikdy nie su, ale hádať sa nebudem 🙂

veruneckaz
3. apr 2012

@fifinna no neviem co je to za brozurku, ale zo vsetkych stran pocuvam, ze je to bezny problem, pri zubkoch. Mam dvojicky, tak som zasobena nurofenom - dufam, ze ich to nechytne v ten isty cas. Uz zacinaju slintat, tak uvidime, no v 5.mesiaci by sa uz mohol zubok ukazat.
lili777 vela zdaru, zvladnite to.

pallacinka
3. apr 2012

@fifinna Mne keby pediater povedal, ze ma nasa mala teplotu zo zubkov, menim pediatra 🙂

@lili777 Nasa tiez skoro 14-mesacna dcerka ma teploty celkom casto, vacsinou ich ustojime bez liekov. Momentalne ma nadchu, kasle, a mierne teplotuje, zajtra ideme na ockovanie tak som zvedava. U nas tipujem ze to bude uskami. Nech sa z toho co najskor dostanete!

kataatak
10. apr 2012

Tak mne ked rastol zub mudrosti, tak som mala teplotu - horucku. Tiez som uz pocula nazory, ze teplota pri zuboch nie je mozna. Ale z vlastnej skusenosti viem, ze to tak je. Moja dcerka mala tiez zvysene teploty, ked jej rastli zubky. Urcite sa nemusia vyskytnut u kazdeho, ale rozhodne by som nepovedala, ze neexistuju 🙂 Ja by som davala dva-tri dni nurofen, ked teplota vystupi vysoko a ak sa jej neulavi, sla by som k lekarovi.

mamazuzana
13. apr 2012

ano, ja tiez davam Nurofen, napriklad dam len polovicnu davku na noc od bolesti...

malawienka
24. apr 2012

@pallacinka nechapem, co ti dava taku istotu, ze zo zubkov nemoze byt teplota. Moj syn ju mal, a tak viem o com hovorim a lekarka mi to tiez potvrdila, ze je to bezne. A poznam aj vela ludi okolo, co to tak mali - dokonca nezaberal ani nurofen museli do nemocnice, dasna opuchnute, cervene a ked sa prerezali bol klud. A tak sa to opakovalo niekolko-krat. A dufam, ze ti lekar dcerku nezaockoval, pretoze ak je takto chora, tak to kazdy dobry pediater vie, ze nesmie ockovat!

pallacinka
25. apr 2012

@malawienka Istotu mi davaju nasi pediatri aj clanky, co som citala. Pri zubkoch moze byt mierne zvysena teplota, no horucky nad 39 stupnov, o ktorych sa tu bavime (a ktore zrejme trapili aj tie deticky, o ktorych pises, ked skoncili v nemocnici) neverim, ze su zo zubkov. Male deti maju casto horucky a casto (skoro stale) im idu zubky, takze podla mna zubky su castokrat celkom pohodlna "vyhovorka" niektorych lekarov. Preto si aj stojim za tym, ze keby mne pediater povedal, ze su horucky zo zubkov a nepatral by po skutocnej pricine, bol by to pre mna dovod na jeho vymenu.
A ked som tu pisala naposledy tak dcerku mi naozaj zaockoval, bolo to ockovanie proti meningokom ktore je vraj dobre znasane a v nasom pripade aj naozaj bolo 🙂 Samozrejme, keby mala horucku alebo by islo o zivu vakcinu, bolo by to ine.

emalujza
27. apr 2012

podla mna je to normlane. Moj syn mal tiez ked mu isli ocne zuby uplne opuchnute dasna a mal tiez teplotu. Ja som mu dala vzdy na noc, ked uz sme to nemohli vydrzat Nurofen aj 3 vecery po sebe a niekedy mu stacila len polovicna davka a spinkal spokojne.

awalancha3
28. apr 2012

moze ist aj o šiestu chorobu, pockaj ci sa nevysype po telicku...........