Ahojte, chcela by som poprosit o pomoc. Moje dievcatko ma 14 mesiacov a stale grcka. CHodime na gastro, reflux ma len mierny alebo ziadny podla ultrazvuku. Bolo podozrenie na alegiu na mliecko, ale 3 krat robene testy alergiu nepotrvdili. Brali sme aj costi a boli sme na tom rovnako. Grcka hlavne po vypiti tekuteho, hlavne mliecka, alebo vyzivky. Niekedy ma aj zapach s pusy. Ked vidim, ze grcka, tak viem, ze si musi odrgnut. Myslim, ze problem je vela vzduchu v brusku, naposledy to potvrdil aj USG u gastro lekarky. Ale co dalej? Bojim sa, aby nemala nejake tazskosti do buducna. Dakujem za akekolvek rady.
Nuz, my uz nevieme co robit, boli sme uz u dvoch gastologov a nic. Mala ma chut jest, ale musim je striehnut mnozstvo. Takisto, ked si grcne, automaticky uz viem, ze si musi odgrgnut, lebo vzdusik v brusku jej tlaci potravu nahor, preto grcka. Rano vypije len 165 ml mliecka, aj to kazdy druhy den pri odgrgnuti si aj grckne..my o dvoch chodoch ani nerozmyslame.......Michaela, a ako to tvojmu synovi preslo? My sme tiez pili AR mlieko, ale nesadlo nam, zacalo malu zapekat, tak sme pili len HA mliecko, presli sme nutrilon, humanu, a teraz pijeme sunat nutra defense....a s tymi chorabami dych. ciest to viem, prave to ma desi, aj to, ze ta kyselina zo zaludka jej podrazdi cely pazerak a tym bude nachylnejsia na infekcie a choroby....
@nifadita ahoj moj syn grckal skoro do 2 rokov aj po ked po hlavnom jedle vela vody vypil.. tiez sme boli na gastre tam nic. len ze mu dlho travi, a ze ma na svoj vtedy vek maly zaludok ze on nezvladne dve jedla naraz polievku a hl. j. aj costi sme brali my skor na to aby mu rychlejsie travilio ale nesadli nam.... teraz ma 6 rokov a ked som bola s malou vtedy mala 3tt tak vysiel reflux hranicny no ar mlieko sme nepili.. aj teraz má 7 mesiacov a po mlieku si odgrcne. a hlavne ked chodi plazi sa po zemi tak mi nechava stopy co papala... este si pamatam ze dr. na gastre mi povedal ak moj syn mal dlho reflux. a on mal silny! tak ked je dieta vacsie je nachylne na choroby hrdla pluc a tak a to sme casto mame kasel. aa sople. mozno aj preto ze je po nas aj alergik.