14 mesačná dcéra má škaredý necht na palci

14. mar 2021

14 mesačná dcérka zdedila po manželovi takýto škaredý necht na palci. Je poškodený a rastie dohora. Ak si všimnete na fotke, tak je v strede doslova zalomený a rastie hore. Muž ma kvoli tomu všetky ponožky rýchlo prederavené, a okrem estetickej vady to aj bolí a trápi ho to celý život. Da sa to nejak ovplyvniť? Liečiť?
Ďakujem za každú radu.

autor
14. mar 2021
mummy01
14. mar 2021

Genetiku nevyliecis proste...mne rastu tiez dohora,aj mojej dcere a aj sestre a zijeme s tym uplne v poho. A co konkretne muza na tom bolí?

autor
14. mar 2021

@mummy01 robia sa mu zadery. Neviem či je to spisovné slovo 😅
Stiepia sa mu. Plachtu pravidelne s nimi tiež roztrhá. Ked o niečo s nimi zadrie (ponožka, plachta,...) tak je to nepríjemné, až bolestivé

matkaleskova
14. mar 2021

Toto fakt nijak neovplyvnis. Mozno len pravidelna navsteva u nejakej pedikerky by podla mna mohla pomoct, oni vedia poradit, ako spravne taketo nechty strihat a tak

petruldo
14. mar 2021

u manžela to vyrieši iba pilovanie, možno japonská manikúra by spravila tú krehkosť. rast nechtu nahor neovplyvníš ničím, sestra má také nechty na nohách, trošku to mala "spravené" ked si dala gelové nechty urobiť

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mummy01
14. mar 2021

Treba spravne strihat nechty. To ze sa mu stiepia nieje dosledok toho ze rastu dohora,mne sa nic nestiepi. Nech manzel chodi na pedikuru,doplni si vitaminy,su aj pripravky proti stiepeniu,na posilnenie nechtov.

autor
14. mar 2021

Ďakujem. Skúsim sa poradiť s nejakou pedikerkou.

@viestta aj tým som si nebola istá , či jej dobre striham
Ďakujem

marcellka32
14. mar 2021

Fuuha, bacha na to strihanie, musíš do roviny strihať lebo jej zarastie necht do kože a potom je problém

janezz
14. mar 2021

Aj moja 6 ročná má takéto nechtíky na palčekoch už od bábätka a tiež sa jej štiepia. Nerobili sme jej s tým nič, len strihame a pilníkujeme. Možno sa to vekom spraví

autor
14. mar 2021

@marcellka32 mam ho nechať dorast a potom zarovno? Nebudu sa tie konce lámať?

autor
14. mar 2021

@janezz uvidíme 😒

marcellka32
14. mar 2021

Necht nechaj rast a strihaj alebo pilníkuj len časť čo je nad prstom, nie až do kože, taký 1 MM nad kožu

autor
14. mar 2021

@marcellka32 ďakujem. Beriem to tak, že je to ,,len" necht. Dôležitejšie je zdravie. Aj keď ma mrzí, že sa s tým bude určite trápiť.

marcellka32
14. mar 2021

Áno je to len necht, ale keď zarastie tak je to strašná bolesť, preto treba dávať pozor

zuzizu2
14. mar 2021

Nechaj jej ho viacej dorast a potom ho mozno ze radsej opilnikuj, no bdes tomu musiet venovat viacej pozornosti, aby nemala s nechtami nejake problemy

autor
14. mar 2021

Ďakujem dievčatá

andreatytler
15. mar 2021

Skus zasrihnut dorovna a budes vydiet ako velmi to vycnieva nad brusko prsteka. Lebo ak velmi vycnieva, tak sa to moze zlomit a podla fotiek, sudim ze to bude vycnievat dost na tych okrajoch... ale uvidis.
Ak sa tak stane, mozes zastrihnut aj do mierneho oblucika ale tie konce by mali byt dlhsie ako stred nechtu.
Mne sa ten necht ale velmi nepaci... je to vertikana prasklina na tom 3 obrazku v strede nechtu alebo len spinka na fotke? Celkove su velmi polamane. Skus sa na to opytat doktorky a mozno nejake testy ci nechybaju vytaminy/mineraly.

autor
15. mar 2021

@andreatytler ano su to praskliny, prave preto som sa chcela opýtať na skusenosti. Lekarka je trosku divná, neriesi take veci. Ma vysmeje ze ej co , nic to není. Dokonca ma od narodenia takú suchu kozu, a len predpisuje krémy a ked som sa jej opýtala ci to nie je atypický ekzem (podla mna na 99%) tak zas sa začala smiať ze ,,ej ta co si"
Nech tiez neriesi... dokonca ma aj vtlacenu bradavku, vraj z toho vyrastie?
Ona pojde o chvíľu do dôchodku, tak uz to neriešim. Inak co sa týka ostatných veci, je dobra.

autor
15. mar 2021

@andreatytler a áno, tiež si myslím, zesa budu lámať. Uvidím

andreatytler
15. mar 2021

jaj... taka doktork je na porazenie. Mala som takeho a vymenila som ho. Ja by som skusila este druhy nazor od niekoho ineho.
Vela ludi ma tak stavane tie nechty a bruska, ze sa im da zastrihnut dorovna a nic nevycnieva... ja mam tak na 3 prstoch na nohe ale prstenik mam uplne iny a ten si striham dookruhla, lebo ten necht je ovela vyzsie ako pri ostatych prstoch (podobne ako ma toja dcera necht na druhom prsteku na tretej fotke) a cely zivot sriham dookruhla a nic nezarastlo, lebo nema kde.
Citam ze dcera ma 14 mesiacov. Nas syn ma 15 mesiacov a je nesmierne aktivny a kedze ho dnuka drzime naboso, nechty na nohach dostavaju zabrat ma ich tiez dolamane ale zdaleka nie tak velmi. Asi je to preto lebo ich ma velmi pruzne... normalne sa niekedy zohnu ked sa ich snazim strihat.