14-mesačná dcéra berie Ospen a je vysypaná

ivanusko
31. máj 2022

Ahojte baby. Moja dcérka 14m berie druhý deň ATB ospen...no po podaní asi 25min.. som s ňou šla na vzduch....nevedela som ,žeby sa nesmelo. Pred pár min som zistila,že ma vysyp. Na nozkach,rukách a kus aj chrbátik ,bruško. Mohlo to byť zo slnka? Ďakujem za odpoveď.

scacchi
31. máj 2022

@ivanusko moze, niekedy je to alergicka reakcia kombinacia slniecko a atb

joesvk
31. máj 2022

Skôr je to reakcia na ATB.

janage
31. máj 2022

@ivanusko ja mám takto alergiu na penicilínové - od detstva a raz sa dr. pomýlila, už som bola dospelá a presne takto som sa vysypala po užití síce len ruky, ale poriadne. Potom to ustúpilo a po ďalšej dávke zas. Zavolaj dr., lieky vysaď a nasaď zatiaľ zodak napr. Ak by sa sťažovala na zhoršené dýchanie, videla by si opuch okolo krku, tvári okamžite pohotovosť.

janage
31. máj 2022

@ivanusko a to či môžeš na slnko budeš mať v príbalovom letáku. Ak to nie je tak slnko nemá vplyv. Tak či tak ja som tých pár dní, kým deti brali ATB bola s nimi doma - kľudový režim.

ivanusko
autor
31. máj 2022

Môže reakcia nastať na ďalší deň? Nemá byť hneď? Pred dvomi mesiacmi brala megamox duo ,tiež obsahuje penicilín a nemala žiadnu reakciu. Preto sa pýtam. Ďakujem za odpoveď baby

joesvk
31. máj 2022

@ivanusko Áno. Reakcia kľudne môže byť neskôr. Niekedy až v polke užívania ATB sa môže objaviť reakcia.
Ja by som ďalej tie lieky nepodávala a ráno by som išla k lekárke.