Chcela by som sa spýtať čo znamená ked moju dceru pichá pri srdci a potom sa nemôže poriadne nadýchnuť, má len 13 rokov .... Máme ísť k lekárovi alebo ..... ????
Casto sa tak prejavuju problemy s hrudnou chrbticou, ale kazdopadne by bolo dobre ist k lekarovi.
Riesit s lekarom, nie s MK. Moze to byt kadeco. Od srdca, cez zlcnik az po chrbticu
Suhlasim, taketo veci radsej s lekarom, ale mna tiez obcas picha a nemozem sa naplno nadychnut a ked si dam pohar vody tak je to vporiadku, takto to ma aj moja mama.
ja som mala to iste a uz obvodna mi povedala ze je to zo zleho sedenia...na zaklade toho,by som povedala ze chrbtica.ale od pripadu k pripadu. papa
@samantha0258 ak je to pichanie vľavo pod prsami, bude to skôr tráviaci problém (pažerák, žalúdok), ssrdce "bolí" väčšinou v strede hrudníka. Súvisí to pichanie s niečím? Príjem potravy, hlad, fyzická námaha, stres?
Ale každopádne navštíviť lekára.
Pravdepodobne to bude z chrbtice.moze byt aj nejaky mierny zapal toho hrudnehi obluka(mala som to raz)
Ak je s tym dychanim ale problem,tak radsej dr.alebo pohotovost.ked tak daju magnezkovu infuzku na uvolnenie.a potom neurolog a prip.ortoped.
Skúste MagneB6 😉
@samantha0258 ked je take , ze sa nemoze nadychnut, to vacsinou byva nejaka blokada hrudneho stavca.skus masaž.... niekto dobry nech ju vymasiruje, moze mat vyskoceny stavec, alebo nejaky nerv zaseknuty
@samantha0258 to bude podla mna chrbtica, ja mam problemy s chrbticou a aj s krcnou a staci nejaky zly pohyb a uz ma picha, zle sa dycha...ci zla poloha pri spanku a uz som zablokovana.. minule som sa bavila s lekarom a ak mas problem so srdcom, tak to vacsinou boli hrudnik tak v strede, ako pri infarktovych stavoch ci ti trpne lava ruka, lebo je od srdca ako sa vravi.... ale inak tie rozne pichania priamo pri srdci a takto to je chrbtica...ja by som zasla za ortopedom, skontrolovala drzanie tela, pripadne moze mat nieco pricvaknute, to dnes pri praci s pc, ci zlom drzani tela, zlej spankovej polohy a x veci nie je vynimocne ani u deti....rehabilitacne cvicenia by to mali spravit....
@samantha0258, urob jej caj na vyprdenie. Podla mna ma koliku.
Asi viem o čom hovoríš, ja mam niečo také tiež....
Niekedy ma jednoducho ostro pichne pri srdci ani keby som tam mala spendlik a nemôžem sa nadýchnuť...
Ked som bola v puberte bolo to dosť časté, teraz ako som už dospelá je to skôr ojedinelé...
Nikdy som to neriešila s dr...
Ak náhodou zistíte, dajte vedieť 😉
@samantha0258 nie, naco lekar, treba sa opytat a poradit tu, je tu plnu fundovanych ludi
Môže to byť banalita od chrbta a môže to byť arytmia, ktorá môže zabíjať. Nuž neviem, ak mi dieťa povie, že ho bolí pri srdci, čo je životne dôležitý orgán, tak s ním pôjdem k lekárovi. Prepáč ten "tón", ale naozaj nepochopím tieto otázky. Ak sa opýtam na to, aký krém odporúčate na zaparenú ritku, či na bolesť zubov, tak je to jedna vec, ale ak sa niekto pýta, čo robiť, ak moje dieťa bolí pri srdci a nevie sa nadýchnuť........................no, bolo by mi jedno, čo si kto myslí, bez srdca fungovať človek nedokáže.
@samantha0258
@lajlilinka podobne stavy som zvykla mavat aj ja, hlavne v puberte, no obcas sa to zjavi aj teraz. Rodicia so mnou pobehali vsetky mozne vysetrenia, no nikde nic nezistili. Raz som sa v jednom clanku docitala, ze taketo bolesti mozu vystrelovat z branice cez hrudny kos smerom do ramena, comu by zodpovedala aj ta nemoznost nadychnut sa bez prudkej bolesti.
Rozdiel je bolest a pichanie. Ochorenie srdca sa málokedy prejavuje pichanim. Vačšinou boli v strede hrudníka. Je to tupá bolest. Pichanie pri srdci mávam aj ja. Chodím na kardiológii pre zapal srdcového svalu spred 8 rokov. Kardiológ mi povedal, ze hoci pichanie pri srdci je nepríjemne, ale nie je nebezpecne. Je to buď chrbtica alebo psychická záťaž - stres.
@samantha0258 Ja som toto isté, čo opisuješ tiež mávala a poznám aj iných, čo sa im to stávalo. Tiež som sa bála, čo to je, ale myslím, že je to niečo ako štikútka, takže nič vážne podľa mňa. Ale pre istotu skús skočiť lekárke, bola by som zvedavá čo ti povie.
sla by som k lekarovi moze to byt od chrbtice, aspon ak by som to porovnala so mnou...ale samozrejme to moze byt aj nieco ine...
@samantha0258 V danom veku je to na 99% od chrbtice.. A to 1%.., je teda nieco ine.. Na oddiferencovanie treba vediet dalsie podrobnosti..
a čo takto psychika?
mna tiez celu pubertu pichavalo pri srdci, potom to preslo 🙂 Na kardiologii nic nenasli, vraj to bolo rastom
Moja dcera to mavala a mava od krivej chrbtice.
@samantha0258 Ja som to mavala vo veku Tvojej dcery...bola to svinska bolest, som sa bala nadychnut, tak to bolelo. Mne zistili, ze mam trochu pokrivenu chrbticu, takze to bolo vraj z toho. Povedal mi vtedy lekar, ze z toho vyrastiem a tak sa aj bolo. Hoci stane sa, mozno tak raz, dvakrat do roka, ze sa mi to vrati, ale len tak velmi slabucko, ked si to porovnam s tym, co byvalo.
Ak sa jedná o pichavú bolesť v oblasti srdca, s najväčšou pravdepodobnosťou sa nejedná o ochorenie srdca, ale môže ísť o problémy súvisiace s vekom, rýchlym rastom, oslabeným chrbtovým svalstvom, popr. s vybočením chrbtice, Na bližšie info si napísala málo o tom, ako tvoja 13 ročná dcéra hýbe, či športuje, alebo sedí pri PC... Návštevou u lekára nič nepokazíš, aspoň obe budete vedieť na čom ste. Pre zaujímavosť si pozri tento web: www.cestazazdravim.eu
ďakujem velmi pekne skusim vsetko co ste napisali
skús magne B6 , či to nepomôže...ale len tak na diaľku to je ťažko povedať.