Ahojte dcérka má 13 rokov no už rok ju trápia silné menštruačné kŕče až také že omdlieva, vždy ju každý mesiac musím nechať 2-3 dni doma kvôli tomu aby mi tam neodpadávala v škole. Vyskúšali sme snáď všetko, žiadne lieky nepomáhajú ani klasika ani od gynekológa. Parkrát sme volali sanitku. Vždy ju to po 3-4 hodinách prejde samo ale tie 3-4 hodiny su pre mna hrozne pozerat sa ako moja dcerka trpi s vedomum že jej už neviem ako pomôct. Ide aj o to že v škole s tým majú dosť veľký problém, má aj od lekára napisané že je nutne aby bola doma v tých dnoch, no len ucitelky majú vždy hlúpe poznámky a už aj kvoli tomu plače moja dcérka. Čo robit? Ako jej mam pomocť?
Ucitelky su pekne tupe,isla by som za riaditelkou nech si tam uprace ze sa nevedia spravat.
@lubka261 chceli sme uz davnejšie skúsiť, ale dcérke to gynekolok ešte neodporúča, ked to ma ešte len roka všetko je take hektické. Dal nam zatiaľ len lieky na bolesť, niekedy pomožu za 2h niekedy az za 4 ako som hovorila, ale domnievam sa že to jej prejde vždy samé kedže liek ma zabrať do 15min.
@lubka261 ano, podobne aj ja.... tiez sa mi stalo asi 3x, ze som aj odpadla.... lekar mi nasadil asi na pol roka antikoncepciu (to som mala mozno 17), kvoli uprave cyklu.... a odvtedy je to lepsie.... staci mi prvy den dat si jednu tabletku od bolesti ( pre istotu) a fungujem....
@lubka261 mne tiež doktorka ako 15 ročnej predpísala antikoncepciu, z ktorej som dostala trombozu. Odlezala som si viac ako mesiac v nemocnici a potom som rok každý týždeň chodila na kontrolu na hematologiu. Takže je to na zváženie, nakoľko je tu aj toto riziko. A vlastne odvtedy ju už doživotne nesmiem užívať.
@tncka Boli sme viackrát a nič sa nezmenilo, riešila som to aj s konkretne učiteľkou ktorá jej to dava najviac vyžrat čo ma reči typu ..Natálka ale ale taketo voľno? Keby ja ostanem doma kvoli tomu tak by sa mi vsetci vysmiali…
alebo povedala mne osobne že … Pani ale vy nechavate doma svoju dceru naschval lebo mate komplex zo samoty…
Vtedy som si povedala stop a dcerka musi chodit aj osychologičke lebo ked si uťahuje už učiteľ, tak si to dobolili aj deti.
Chceli sme prestup na inú školu, len dcéra by musela dochádzať ďaleko a bojime sa že ak sa niečo stane s tou ms tak nebudem mať ako prísť, kedže auto nemam.
Tymto si prechadzala kamaratkina dcera, odporucam laparoskopiu cim skor... moze tam mat zrasty v okoli maternice (staci silny zapal mocaku, co sa rozliezol) alebo endometriozu, ktora tieto nadmerne menstruacne bolesti sposobuje (kamaratke akurat operovali 15 rocnu dceru s endometriozou rozlezenou kade-tade), takze toto nie je vyslovene problem starsich zien a riesi sa cim skor... presne toto - dieta ma kazdy tyzden dve sedenia u psychologa kvoli depresii - ktora vznikla s toho, ze ma pol mesiaca bolesti, ze sa jej kamarati smeju, z estale nechodi do skoly, ze sa flaka, atp. kolektiv je hrozny a toto nevysvetlis, ze prakticky umieras doma bolestou... kamaratkina dcera je na HAK a po operacii je to konecne lepsie... menstruaciu jej nastavili tak, ze ju teda teraz nema vobec...
Fu, tak ta učiteľka je teda riadne hlúpa. 😐 Takto deptať mladé dievča co ma zdravotné problémy.
@anjelicek26 dali jej visane? Ten sa dava na liecbu endometriozy a vypne cyklus tak na pol roka.
Mne na rovnaký problém zaberal Aulin, ale musela som ho zobrať hneď, ako mi začal menzes. Keď sa bolesti už rozbehli, tak tabletka nazabrala.
A riešila si to aj s riaditeľom a nič sa nezmenilo? V Tom prípade by som išla ku zriaďovateľovi a na školskú inšpekciu. Určite by som nenechala tak, aby sa učiteľka takto chovala. Veď učiteľka v podstate psychicky šikanuje dieťa. Treba riešiť vyššie ako je škola. Zašla by som ešte raz za riaditeľom a upozornila na to,bze ak sa správanie učiteľky okamžite nezmení, budeš to riešiť so zriaďovateľom a školskou inšpekciou.
Riesila si to s riaditelom? Alebo podnet na ministerstvo skolstva? Toto si jeden pedagog nemoze dovolit vyslovit nahlas... Ale to je tak, ked na SK mizerny plat, praca, s ktorou ta zenska asi nie je spokojna sa vyvrsuje kde sa da.. Hoci na babe s menstruaciou... Aka psychologicka? Zmenit školu by uplne stacilo... Co to ma znamenat taketo poznamky a ty si nenechaj tiez srat na hlavu, alebo posli manzela aj ten o menstruacii urcite pocul
Nesteroidne antiflogistika od bolesti -Nimed,Nimesulid ... Poriadne gyn .vysetrenie u dcery.
Do 13rocnej urcite nepchat HAK ( dosledky radsej nepisem), jej telo je este vo vyvoji.... A ak tak urobit aj hormonalny profil a popripade este skusit iny nazor a konzultovat s inym gynekologom.
Chuda dcera. Viem ako sa citi. Aj ja som mala take stresy koli kazdomesacnym prisernym bolestiam. Dobre robis ze si nechavas dceru doma. Mna nikto nepodrzal a kazdy mesiac som mala des z toho ako to zase prezijem.
Bojuj za dceru a chod sa stazovat na tu ucitelku. A ak riaditel nic neurobi, chod vyzsie.
S prepáčením, ale tá učiteľka je riadna chudera, a vážne neznášam takéto reči tohto typu, lebo na to že je žena by si mala uvedomiť, že každá prežívame inak tieto naše dni. Ako na just by som to riešila kľudne opakovane aj s riaditeľkou.
Alchemilkový čaj a pupalkový olej, mala som silnú endometriozu, podobné bolesti, až som plakala a na odpadnutie, lieky od bolesti nezaberali, ale ako som toto začala pravidelne užívať, ustúpilo to. Vyskúšajte, toto neublíži.
Skus jej podbrusko natierať každý deň 2x olejom Clarycalm z Doterry. Zaberá skvele.
A teda - s učiteľkami by som si dala stretko a vysvetlila.
Aj ja som toto mala, aj som vracala aj ma prehanalo, aj aom prisla do skoly a otocka na pate domov, lebo na odpadnutie… tiez s hak sa to upravilo, aj po dobrati to uz bolo trochu lepsie. Inak tabletka od bolesti sa ma brat uz pred tym ako sa spusti menzes a krce, potom uz je neskoro, o tom som nevedela, odkedy to praktizujem, ze si dam ked uz vien, ze to ma prist, dokazem menzes prezit.
Tiež som mala niekedy take bolesti že som ostala doma, odpadla som, skončila na pohotovosti. Neriešila som so školou prečo jednoducho som išla domov s tym že mi je zle. Tiež som už na strednej išla domov a normalne som pobedala prečo zástupkyni a mala blbé poznámky dokonca jej mama volala že suhlasi že idem domov a volala že som naozaj doma. Ani žena že u nepochopí keď nepozná aké bolesti to su. Dcéra je ešte malá preto to tak bere na tvojom mieste by som riešila s riaditelkou/riaditelom.
@e1i neviem konkretne, ale nema vobec cyklus kvoli liekom. Hlavne konecne bez bolesti po dvoch - troch rokoch trapenia.
Ja neviem či je ok dať lieky, ktoré úplne vypnú menzes, za mňa nie...moja ma 14 rokov, kúpili sme panadol femina priamo určený na menštruačné kŕče+ alchemilka čaj, bolesti prejdú do hodiny
@anjelicek26 ďakujem velmi pekne urcite sa na to spytam gynekológa. Ano presne ako hovoríte, depresie…uz som zufala. Dneska to znova začalo a volala som teraz triednej a povzdychla a hovorí, že aaaaach no čo už s ňou. Miesto toho aby povedsla že ano rozumieme mrzi nas to, ale vzdychnut tam ako keby som jej neviem čo spravila..
@melanta Nič sa nezmenilo, riaditeľka akurat povedala, že ak sa to bude nejakým takymto sposobom opakovať, tak to bude riesiť, ale vraj si teraz nemožu dovoluť vyhodiť učiteľov.
@andreatytler ďakujem pekne, aj tak urobím
A to je podľa teba v poriadku? Že riaditeľka povie, že nemôže to riešiť, lebo učiteľov je málo a nemôže si dovoliť niekoho vyhodiť? No pre mňa by toto argument nebol ak moje dieťa trpí. Ak si s tým nevie dať rady riaditeľka, treba to riešiť so zriaďovateľom a školskou inšpekciou. Či necháš dieťa šikanovať učiteľkou lebo riaditeľka to nerieši?
Urcite treba za tym problemom ist, ja som tiez ako dieta mavala strasne silnu MS, vzdy silne lieky a az dospelej pri rutinnej laparke nasli zrasty (u mna po nie dobre spravenej operacii slepaku ako 6 rocna), odvtedy ani neviem, ze MS mam.. keby to viem vtedy, usetrilo by mi to roky bolesti. Hlavne pories dceru, nozik sa mi otvara, ked pises, co robi skola... tento postoj ucitelky len podnecuje nejaku sikanu v triede, potom dieta padne do depresie, to mas v puberte, kde tie deti hormonami ani nevedia co zo sebou uz raz-dva.