13-ročná dcéra dostala prvýkrát menzes. Kedy mám s ňou ísť ku gynekológovi?

kikuska202
6. aug 2024

Ahojte, moja dcéra včera dostala prvý krát menzes, chcela by som vedieť ci uz s nou treba ist ku gynekológovi. Ma trinast, cize normálny vek na ms, nemá bolesti, ani prilis velke krvacanie, ale kamaratka mi povedala, ze aj tak by som s nou mala ist. Aky je váš nazor? Ďakujem

marcellka32
6. aug 2024

Netreba..

klarissa25
6. aug 2024

Ty si bola kedy prvýkrát u gynekológa? Ma nejaké ťažkosti?

monro
6. aug 2024

Netreba ist. Moja dostala v juli prvykrat, ma 12 a ani mi nenapadlo brat ju gynekologovi.

trgypadl
6. aug 2024

Ku gyn by som ju zobrala len pri tazkostiach,a ked sa ona nude citit ma navstevu gyn

kikuska202
autor
6. aug 2024

@klarissa25 ja som bola ked som mala 18, ale ked kamaratka vravela zeby som isla, tak som si nebola ista ci ist, neist... A tazkosti nema

zuzanka.zuzu
6. aug 2024

nie. načo?

michaela329
6. aug 2024

Po 15 už môžete ísť k obvodnému, teraz by ste museli hľadať detského. Ja som išla tak, hlavne kvôli menštruacnym bolestiam, kvôli ktorým mi museli pichať injekcie. Ak nemá problém, dovtedy môže kludne počkať - prípadne ešte prezisti očkovanie proti HPV, kedy je ešte zadarmo.

personality
6. aug 2024

A co ten doktor s tým reálne urobí?

jazula
6. aug 2024

@kikuska202 Ja som dostala menzes v 11tich, u gynekologičky som bola prvý krát v 15tich na preventívke.

januska12323
6. aug 2024

A čo by mal robiť doktor? Dostala ms nie HIV. Na najbližšej preventívke u pediatra to spomenieš on si zapíše a tým je vec vybavená kým nebudú ťažkosti.

emmli
6. aug 2024

@kikuska202 ako vie tvoja kamarátka o menštruácii tvojej dcéry?

petamich
6. aug 2024

Gynekologovi som sa 1x vybrala, ked som zacala byt sexualne aktivna, ak nema tazkosti skor nevidim dovod

lukbe
6. aug 2024

Ja som bola 1.x až keď som bola tehotná 😉.