Ahojte, moja dcéra včera dostala prvý krát menzes, chcela by som vedieť ci uz s nou treba ist ku gynekológovi. Ma trinast, cize normálny vek na ms, nemá bolesti, ani prilis velke krvacanie, ale kamaratka mi povedala, ze aj tak by som s nou mala ist. Aky je váš nazor? Ďakujem
Ty si bola kedy prvýkrát u gynekológa? Ma nejaké ťažkosti?
Netreba ist. Moja dostala v juli prvykrat, ma 12 a ani mi nenapadlo brat ju gynekologovi.
Ku gyn by som ju zobrala len pri tazkostiach,a ked sa ona nude citit ma navstevu gyn
@klarissa25 ja som bola ked som mala 18, ale ked kamaratka vravela zeby som isla, tak som si nebola ista ci ist, neist... A tazkosti nema
nie. načo?
Po 15 už môžete ísť k obvodnému, teraz by ste museli hľadať detského. Ja som išla tak, hlavne kvôli menštruacnym bolestiam, kvôli ktorým mi museli pichať injekcie. Ak nemá problém, dovtedy môže kludne počkať - prípadne ešte prezisti očkovanie proti HPV, kedy je ešte zadarmo.
A co ten doktor s tým reálne urobí?
@kikuska202 Ja som dostala menzes v 11tich, u gynekologičky som bola prvý krát v 15tich na preventívke.
A čo by mal robiť doktor? Dostala ms nie HIV. Na najbližšej preventívke u pediatra to spomenieš on si zapíše a tým je vec vybavená kým nebudú ťažkosti.
@kikuska202 ako vie tvoja kamarátka o menštruácii tvojej dcéry?
Gynekologovi som sa 1x vybrala, ked som zacala byt sexualne aktivna, ak nema tazkosti skor nevidim dovod
Ja som bola 1.x až keď som bola tehotná 😉.
Netreba..