Mam 13mesačneho chlapčeka a ma alergiu na laktozu,od zajtra bude pit Nutrilon soya .Poradte mi prosim čo mu mam navarit,lebo odmieta papat Ja už som z toho uplne zufala
.Dakujem.
asi myslíš intoleranciu laktozy.to by si ten nutrilon mala dostať na predpis,ak sa nemýlim.existujú aj mliečne výrobky minus L,su bezlaktozove.neviem či su vhodne pre tak male deti.davaj mu nutrilon,ovocie,cestoviny,ryžu,zeleninu.existuju aj sojove jogurty,maju ich v predajni zdravej výživy,prípadne kukni v predajni pre bezlepkáčov či nemaju niečo čo by sa ti hodilo.a aké jedlá odmieta papať?tie hnačky sprevádzajú aj krče,treba zregenerovať črievko,dávaj probiotiká.
@nikola06 Ahoj
Moje obe deti maju intoleranciu -nezufaj ! 4 rocna a 12 mesacna ...nedavam nutrilon ani ziadne susene mlieka -davam mlieka z DM -ryzove,alebo spaldove ...kupujem v Bio obchode vyrobky provamel -pudingy,jogurty,maslo,ochutene sojove mlieko .....vyborne !!!
http://www.google.com/search?client=safari&rls=...
Ako co nevies co mas uvarit ?ved nie do vsetkeho ide mlieko .
Kup ryzove mlieko v DM a spaldovu hladku muku v Bio ...zarob mu z toho fajne palacinky z marhulovym dzemom -uvidis aky bude rad )))
Kludne sa pytaj cokolvek ta napadne .
@nikola06 - S tou diagnozou sa da normallne zit, neboj sa. coho sa bojis, ze nemozes varit? Minus L vyrobky su bezne dostupne vratane jogurtov, slahacky, mlieka a alpro soya ma aj velmi chutne mlieko, jogurty. Maly mlieko neznesie a varime normalne, ja to nejako nepocitujem.
@nikola06 pozri, pripadne sa opytaj aj tu
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/recepty-pre-deticky-s-intoleranciou-laktozy-2/
Dakujem vam velmi pekne za radi,určite z vašich rad niečo vymislím.Volala som na gastro,takže sme objednany na pondelok k pani doktorke.Dufam že bude všetko v poriadku.Dakujem ešte raz.
@nikola06 ahoj, baby Ti tu dobre poradili, pridam este moju skusenost - tiez mi laktoza skodi.
V Kauflande aj Tescu dostat bezlaktozove trvanlive mlieko Rajo - krabicove, tmavomodry obal, cena okolo 1,50 e, niekedy byva v akcii za cca 0,99 e.
Znacka Minus L je drahsia, ale ked nie je ine, da sa aj to.
V kauflande som nasla aj bezlaktozovy jogurt, znacku si uz nepamatam, treba pohladat tam, kde maju sojove jogurty. Alternativy urcite u vas zozenies, len povedzme si pravdu, ide to do penazi.
Potom existuju aj take tabletky (kupujem v DM-ke alebo v lekarni) - LAKTAZAN. Uzivaju sa pred jedlom, ktore obsahuje laktozu. O tom, ci je to vhodne pre taketo malinke deti sa porad radsej s lekarom. Ja by som to detom radsej nedavala, ale ked vyrastu je toto dalsia moznost ako si pomoct.
A potom je tu este komplikovanejsia cesta, ako sa dostat k LACNEJSIM bezlakt. vyrobkom. Ak mas niekoho z rodiny alebo zo znamych, kto casto cestuje do zahranicia - v Rakusku, Madarsku (neviem ci je to aj v Polsku) je siet potravin SPAR. Tam dostat znacku potravin Free From - je to cely sortiment bezlaktozovych potravin (maju aj bezglutenove), hlavne je tam ovela vacsi vyber (maslo, kysla smotana, pudingy, jogurty biely aj ochutene, syry platkove aj tavene - tie su zase pod znackou Spar (lactose frei). Cenovo vyhodnejsie ako u nas, len teda pre vas asi daleko
vsade kam ide normalne mlieko mu davaj sojove je rozdiel ci ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a nemoze ho vobec alebo "len" intoleranciu laktozy kde nejake to mnozstvo mlieka znesie. kvapky laktazan su tusim od 3 rokov. moja dcera ma alergiu na BKM od 8m a sme tu a zije a je zdrava a dokazeme existovat a varit bez mlieka a to ma este aj inu intoleranciu kde ma jedalnicek ovela viac ukrateny
nie je to take zle ako to vyzera teraz, uvidis
mamalina-tie vyrobky možem zohnat z Rakuska,lebo my mame preprevu osob,a manžel vozi opatrovatelky,ktore tam pracuju. ,takže niektoru ženu poprosim aby sa mi na to pozrela.Dakujem ti pekne za typy a napady
palomka-tie kvapky laktazan maš pravdu su len od 3rokov,akurat mi byvame v malej dedinke,kde nič take ako napr.bezlaktozove mlieko a atd.nepredavaju,ale musim docestovat do vacsich miest kde to musim kupit.Ale čo už...pre svoje dieta urobim všetko.Tebe tiež velmi pekne dakujem.
Ahojte dievčata,rada by som prijala neake dobre receptiky s ryžou alebo s cestovinami pre mojho synčeka.On totiž odmieta papat ryžu aj cestoviny..:(...Ako som už pisala je citlivy(alergicky) na Laktozu,takže niečo bezlaktozove poprosim.Dakujem..
O bezlaktozových mliekach sa dočítate aj v našej encyklopédii Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/bezlaktozove-mlieko/ Sú tam infošky o kravských bezlaktózových mliekach, rastlinných mliekach a aj o bezlaktózových umelých mliekach. A potom už len na nákupy alebo sa pustiť do prípravy vlastného mlieka: https://www.modrykonik.sk/bezlaktozove-mlieko/
Ahoj, môj syn mal tiež ako ročný intoleranciu na laktózu, dávala som mu Nutrilon soya. V nemocnici mi dali rozpis diéty na celý týždeň. Tiež mi odmietal jesť, ako dieťa veľmi málo jedol. V škôlke sa rozjedol a teraz keď je na ZŠ tak má apetít na dvoch, preto ak môžem poradiť, opýtaj sa v gastroenterologickej ambulancii kam si objednaná na diétu, lekárka Ti poradí, čo mu dávať, do jedla dávaj Nutrilon soya namiesto kravského mlieka, nenúť dieťatko jesť, dávaj mu, čo mu chutí, príde do veku, keď sa rozje, syn po odstavení Nutrilonu soya tiež nechcel iné sójové mlieko, dnes v pohode vypije mlieko s grankom, intolerancia sa mu vytratila...
baby obsahuje alpro soya milk estrogen???
inak este k diskuzii pridam,že na gastro sme este neboli,ale naša doktorka to zistila podla krvi,lebo synček ma hnačkovitu stolu už cca3tyžden.Stolice vobec nesmrdi,ma taky zvlaštny pach.