Nas syncek ma 13 mesiacov, a zacal nedavno chodit. Ale nema pri chodzi rovno chodidla. Z predu, ked chodi to este vyzera dobre, ale ked na synceka pozeram zo zadu tak do vnutra vytaca pri krokoch chodidla. Ked ma obute topanky tak to nevidiet. Poradnu mame az o 2 mesiace. Docitala som sa, ze to riesi ortoped tejpovanim. Mate skusenost s takym kracanim dietata?
Ahoj,ano,nasa mala tak chodila a aj maly tak teraz chodi. Tiez ked som sa pytala pediatra mi povedal ze je skoro take riesit a ze sa to moze upravit. Mala ma 5.5r a uz chodi pekne. Upravilo sa to. Urcite na to upozorni na poradni.
Pediatricka s tým moc nespraví, maximalne doporuči ortopeda/fyzio. Mame ten istý problém a už rok to riešime. Najskôr ortopéd, ale ten s tym moc nemôže spraviť, tak malemu dieťaťu (malý mal rok keď sme s tým za nim išli, teraz ma 2 roky), kázal nam dávať topánky naopak, čo je somarina, predpísal nam topánky ortopedické, ťažké s tvrdou podrážkou (maly ich ma ako papučky doma) a posledný krát nám predpísal derotačne traky, tie mu pomohli keď to nosil.
Nakoniec sme navštívili aj fyzioterapeuta a povedala nám, že to ma maly zo slabých brušných svalov, neustriehli sme, že sa zle pretacal z chrbatika na bruško a neposilnil bruško. Tým pádom ma slabé aj nôžky a preto ich vtáča dovnútra. Doporučila nám cvičiť a tejpovať bruško.
Aj nám vravia, že sa to spraví samo ale niekedy chodí tak hrozne, že sa potkne o vlastnú nohu 😒
no ano, taketo problemy riesi ortoped, ale podla mna ti povedia, ze je este maly, ze to ma este cas, ze sa to moze same upravit a podobne.