Ahojte, mate prosím skúsenosť s detickami ktoré maju hypotoniu? Dcerka bude nat 13 mesiacov, asi týždeň a pol stvornozkuje, dava sa pri nábytok na kolienka. Dnes sme. Boli u dr a zvozila ma ze ak dieťa stvornozkouje musi sa vedieť aj postaviť. Je to pravda? Aj ked sa postaví, nestoji, drzi sa s veľkou silou rukami, nôžky sa jej trasu, neudrzia ju...
A este jedna otázka, aj vase dezicky na začiatku nepritahovali pri stvornozkovani nozky až tak pod brusko ako treba? Plus ich ma trochu od seba akoby sa jej smykali. Ďakujem
Zajdi za fyzio. Hypotonia je diagnoza, co Ti na to odporucila doktorka? Lebo zvozit je jedna vec a riesit druha.
riad sa tym čo povie fyzio a nie detska doktorka ( nema taku kvalifikaciu v tomto smere ) , no tak sa nestavia a čo
Nas maly mesiac bol na 4 a az ptm sa začal stavat pri nabytku potreboval si doposilovat hlavne brucho
radsej nech to dieta robi spravne a neskor ako nespravne a hned moj nazor
odporucam pozriet aj fyzio mama
To je riadna hlúposť, čo ti napísala lekárka. Dieťa sa postaví, keď na to bude pripravené. Cvičíte preto, aby ste posilnili svalstvo a pripravili pôdu na postavenie sa. Mala som hypotonické dieťa, viem o čom hovorím. Počúvaj fyzio a cvičte. Určite sa to zlepší.
Príde mi nelogické, že so štvornožkovaním ide aj vstávanie. Veď práve štvornožkovaním sa posilňujú brušné svaly potrebné k vstávaniu.
Cvičili sme Vojtovku kvôli skrátenému krčnému svalu, zároveň nám fyzioterapeutka povedala, že malá má slabý telový tonus a ukázala nám posilňovacie cviky na bruško a rúčky (nôžky sme vraj mali popred). Štvornožkovať začala, keď mala 8 mesiacov, po prvýkrát sa postavila popri nábytku o 1,5 mesiaca na to.
Dcerka bola tiež takto natom.Vojtovku ste neskušali?.Mojej prave vojtovka pomohla na nohy a k chôdzi.Inač prve kroky urobila na rehabilitačnom pobyte v Martine.Je to zadarmo plati sa len za stravu.Do 3rokov .Držim silno palce.
Naša myslím začala po štyroch tiež asi v 13,14 ...a staviala sa určite neskor. Má 18 m a nechodí samostatne len popri nabytku,či za ruku. Pýtala som sa dr ci to netreba riešiť. Naša tvrdi, ze malička napreduje len pomalšie a ze.to vôbec nevadí. Hlavná vec je to za napreduje. Čiže my sme fyzio ani neriešili. Pravdou je ze Naša ako babo tak veľa spinkala, že sa nečudujem, že je v tom pozadu.
@bubi1121 ak ma hypotoniu, koľkokrát denne cvičíte?