Moja 13mesačná dcérka je už viac ako týždeň chorá.Začalo to soplíkom potom kašeľ neskôr horúčky a teraz už4 deň hnačkuje a odmieta papať a piť. Je to nejaká viróza alebo to je len spojené s rastom stoličiek doteraz nám šli zúbky bez komplikácii.
Ja to nepochopim 😕 Dieta chore a ty riesis, co mu je, tu na MK.... Ja by som sla v prvom rade k dr., alebo jej aspon zavolala... Viac veris "doktorkam" na MK ako svojej?
Ta moda - vsetko vie Dr. Internet - ma udivuje...
vyzera to skor na virozu ako na zuby. ale kazdopadne, kedze uz to trva dlhsie ako par dni, by som zavolala pediatricke a popytala sa na postup. pripadne tam aj zasla ukazat. to, ze odmieta jest nie je tak hrozne, ale odmietanie pitia by mi uz nedalo...
hnacky bez dodavanie tekutin vedu k rychlej dehydratacii,..utekaj k Dr,...
uz davno ste mali ist k doktorke. nemozete dieta liecit tak, ako vam kto poradi na internete. dieta musi vysetrit doktorka, popocuvat, zistit, ci nema zapal, ci je to len virus, alebo bakterialna infekcia a treba nasadit antibiotika.
@daniela_1_ jeeemineee, ked mala horucky a ma hnacky, tak ihned k lekarke!!! Co chces, aby sa dehydrovala a skoncili ste v nemocnici na infuzkach??? 😠
Moze mat aj vaznejsi virus, moze mat vsak aj norwalka alebo rotavir... alebo anginu... alebo hocico ine, sa necuduj, ze nechce jest!!! 😠
Ked vidis, ze sa to nezlepsuje, preco nejdes k lekarke??? Ked vidim, ze mojmu dietatu nieco je, nelepsi sa to a este sa ta choroba dokonca vyvija, tak idem na vysetrenie...
Nemyslim to v zlom... ale druhykrat tak dlho necakaj, prosim... kvoli dietatu... 😔
Keď sa dieťatku prerážajú zúbky, má z toho oslabenú imunitu, preto oveľa ľahšie ochorie. Môj synovec bojuje s každým jedným zúbkom, neustále má soplíky a zvýšenú teplotu, viackrát sa k tomu pridružil aj kašeľ. Tiež nechcel papať a piť, prijal len mliečko. Netreba to vzdávať, treba stále ponúkať aj jedlo, aj pitie, veď nemusí naraz zjesť celú komoru alebo vypiť celú studňu. Čo sa týka horúčky, ak trvá viac ako dva dni, určite treba zájsť k Dr.
Urcite k doktorke - pravidlo je ak ma dieta teplotu tak ak neklesne na treti den k doktorke a hnacky by mali ustupit do 48 hodin max inac opat supito presto k doktorke male deti sa velmi rychlo dehydruju pri hnackach a vracani aj ked piju tekutiny nieto este ked ich odmietaju.
A inac ked je dieta chore casto ma znizeny apetit, trebars ho boli pri prehltati alebo mu to vyvolava kasel alebo mu len stekajuce sople vyplnia zaludok.
Chod lekárovi
ak sa zacne choroba, spravidla sa 3 dni sleduje, ci teplota a ine priznaky ustupuju. ak sa teplota stale zvysuje, necaka sa ani 3 dni a ide sa k lekarovi co najskor. necaka sa tyzden a este so zhorsujucimi priznakmi. co chces riesit na internete s mamickami? na spravne posudenie zdravotneho stavu su tu lekari a ti potrebuju dieta v prvom rade vidiet
Ahoj,to nevyzera na rast zubkov(aj ked vsetko je mozne) ale urcite s nou chod k pediatricke.