najma tutozimu, to bola katastrofa, kazducky mesiac sme boli s niecim u lekarky. Aj jej som sa pytala, preco mi stale ochorieva, oblieka ju poriadne, v noci ju zakryvam, hoci je to boj, lebo ona neznesie pocit byt pozakryvana, snazim sa, aby jedla dostatok ovocia a zeleniny... nie kazdy mesiac je to nieco vazne, ale raz je to prechladenie, raz kasel, raz je to nieco poriadne a skoncime s antibiotikami.. lekarka mi vravela, ze je to OK, ze kedze uz dcerku dost dlho nekojim, tak uz nema protilatky z MM. Povedzte, podla Vas, je to normalne, ze je stale chora?? Poradte mi, co mam este skusit, na podporu imunity alebo neviem. Je mi to luto, lebo nielen jej idu sustavne zubky, jeden za druhym a je mrzuta z toho, ked sa k tomu prid este stale aj choroba, je to hrozne. ☹
Nám veľmi pomohol imunoglucan alebo take cocacolove s levikom neviem ako sa to volalmala bola tiež stale chorá stale atb a zapálené uši kvôli soplikom ale.chodila od 2 rokoch do škôlky aj tomu to pripisujem teraz b septembri nastúpila ako 3 ročná druhy rok a hneď som jej nasadila imunoglucan na pol roka,veľa čaje,ovocie, ..a klop klop teraz prvy krát co ju viac skolili sople a zvýšená teplota inak celá zima ok..držím palce a aj ta enichea je súper...😉
no ja mam syna, ktory ma dva a pol roka, a odkedy dcera nastupila do skolky, tak su furt chori... je to ako vy pisete katastrofa, ale potrebuju nadobudnut imunitu, aspon budete mat v skolke pokojnejsie...
kozie mlieko, od kedy ho pije, chory nebyva....
@xlucia no teraz je prechladena. neberie nijake lieky, iba na noc jej davam paracetamol alebo ibuprofen, aby sa mohla aspon trosku vyspat. predtym bola chora pred cca. mesiacom, a to mala za jazykom 2 malicke vyrazky, na ktore nam tiez lekarka nic nedala, vraj to d 2 dnoch odchadza samo, a ntreba na to lieky. predtym bola tiez asi pred mesiacom chora, ale to uz viac, vtedy mala zapalene cele hrdlo, az usko mala chytene, ale nastastie, iba mierne. brala antibiotika, meno si uz nepamatam. proste celucku zimu takto dookola. a popri tom este bolestive a opuchnute dasna, zo zubkov. 😖
a tu echinanceu alebo hocijake vitaminy na podporu imunity, to predavaju volne v lekarni? nepotrebujem sa na to poradit s lekarkou najprv?
a este som zabudla dodat.. lekarka mi to odovodnila aj tym, ze ked detom idu zuby, tak maju oslabenu imunitu, a kedze jej ide vkuse nejaky zub, jeden vyjde a uz ide druhy, tak ze ma celkovo oslabenu imunitu. preto ju hend vsetko chyta. ale vraj, ked jej vyjdu vsetky zuby, tak sa to zlepsi. ale dovtedy ma byt stale na nejakych liekoch, chudak maly? 😝
@dity13 Nie je pricina niekde inde? Ma surodenca? Stretavate sa s inymi detmi,chodi do jasli? Podla mna sa jej to akoby vracalo... Dajte si vsetci v blizkej rodine-kto je s nou casto v styku urobit vytery,nam sa takto tocil tiez bacil,az ked sme aj ja aj manzel vybrali antibiotika,bol klud.. Ak ma sopliky zo zubkov,mozno jej stekaju hlieny,daj trosku vyssie matrac,je dobre zvlhcovat,precistit nostek,aby nestekali pozadu a nesadalo to na priedusky. Obliekat vhodne-ani malo ani vela,deti sa prechladia najskor od noh a ked nemaju ciapku,teraz je tiez velmi zradne pocasie :(
@matozazzo surodenca nema, a ani do jasli nechodi.. prevazne je so mnou, a stretavame sa s detickami, ktore su cca. v jej veku, ale su to tie 3-4 deti dookola tie iste, z rodiny. neviem, nad tym som este vobec nepremyslala, zey sa to na nu mohlo vracat od niekoho z nas. 😒 sopliky, ak je to so zubkov, tak to ma teraz 1x, a to uz ma 13 zubov vonku. davam jej sprej, s morskou solou, a na noc, ako som z vyssie spominala, paracetamol, alebo ibuprofen. ma teraz posledne 2 noci, ked dokaze v noci aj 2 hodiny prerevat, a nedokazeme ju utisit! ☹ donedavna aj hnackovala, lekarka nic nenasla, ale dnes som zaniesla aj jednu plienku na rozbor, tak snaaaad to nebude nic zle!
ja som malu kojila rok a pol, a o mesiac a pol bude mat dva roky no nikdy nebola chora sopliky mala len ked isli zubky , no my casto papkame ribezle , vela ovocia a zeleniny a uz ako male babatko som ju otuzovala stale sme boli vonku v zime mi spala na balkone ... chodime aj do detskeho kolektivu , neprehrievame miestnost cize v noci mame idealnu teplotu, drzim prsteky nech uz je len zdravucka
moja starsia dcerka bola chora do prveho roku kazde 2 az 3 mesiace a musela brat antibiotika, potom to preslo a teraz je chora tak raz do roka a to chodi do skolky , inac tato zima bola hrozna, aj lekarka mi vravela, ze su nejake virusy, my sme boli chori v rodine vsetci aj moja najmensia ochorela na vianoce a vyzdravela az po antibiotikach a moj otec, ten ochorel od mojich deti a pocas zimy vybral 4 antibiotika , v zivote tak chory nebol ako teraz a my chori nebyvame vobec , ale tuto zimu sme boli vsetci ☹ ☹ ☹ ☹ a nema mala nahodou velku nosnu mandlu, aj ta vie narobit sarapatu , mojej starsej dcerke ju vybrali ked mala 18 mesiacov , z\imu predtim bola celu chora a potom choroby naozaj zmizli
@dity13 aj my sme na tom podobne. Od oktobra az po tento mesiac bola kazdy druhy tyzden chora. Jeden sopel jej nepresiel a uz mala dalsi. Nikde to nebolo na atb ( iba jeden krat ked jej to islo na ucho). Davame vitaminy a probiotika nic nepomaha. Ked jej ide zub proste vzdy to je aj s nejakou chorobou. Minuly tyzden sme mali podozrenie na plucne chlamidie boli sme aj na rtg. Teraz znovu kasle. Doporucujem vsak aby tvoja mala nebrala stale lieky na znizovanie horucky my ich davame az od 39 teploty inac by sme ich davali castejsie ako vitaminy ☹ taktiez pouzivame aj omeopatika belladonu na horucku a dalsie je dobre si najst dobreho homeopata skutocne to funguje aj bez liekov, choroba ovela rychlejsie prejde 🙂 . Ja som hovorila ze kad jej vyrastu uz vsetky zuby tak sa skutocne opijem 🙂 🙂 😉 aj ked som abstinent.
Pricina bude v inyh detoch,jedno z nich mozno aj viac je bacilonosic. Je to podobne,ako v jasliach ci skolke. Tym,ze prichadza s nimi stale do styku,stale sa nakazi a bude to pokracovat,dokial to ine dieta sa poriadne neprelieci... Porozpravaj sa s ich maminami,ci su casto chore,ako to lieci atd... Ak ma dieta bacil a mamka ho prelieuje homeopaikami,alebo sirupcekami,ma ho dieta stale v sebe.. Neraz som sa s tym stretla v jasliach i skolke. A zabralo,az ked som po opakovanych chorobach dieta neprijala a ziadala potvrdenia lekarov,ci vyter. Vtedy dane dieta skoncilo s antibiotkami a bol klud.. Pre neho to mozu byt len sopliky,pre tvoje teploty...
@renatka100 xaxa, to som povedala aj ja, ze budem oslavovat, ked budu vsetky zubky vonku 😀 ja si asi tiez myslim, ze pricina bude v oslabenej imunite z rastu zubov, mna by skor zaujamlo, ci neexistuje nejaka prevencia? nemam na mysli nejake vitminy vo forme sirupov alebo cukrikov pre deti, dcerke davam kazdy den ovocie, zeleninu. radsej by som to riesila touto cestou. sirup proti horucke mi lekarka vravela, ze az ak je teplota vyssia ako 38 stupnov. dovtedy sa to vraj este nepovazuj zateplotu, ale normalnu reakciu organizmu. cize len vtedy jej davam paracetamol. no a vnoci, ak to uz zachadza do extremu, a place aj 2 hodiny vkuse s rukou v puse.. 😢
ja som este chcela dopisat, sice neviem, ci robim spravne, ale vyuzili sme toto prechladenie a plny nostek na odnaucenie dcerky od cumlika. kedze nemoze poriadne dychat nosom, dycha ustami a tak, hoci by chcela, nemoze mat cumel, lebo sa dusi. vypluva ho, tak som ho jednoducho schovala, aby ho ani nevidela. a dnes je to uz 3. den a 2. noc, co nemala v puse cumel! som na nu pysna, ona bola s cumlom staaaale, a to som sa bala, ako ju od nehoodnacuim.... sice som citala, ze odnaucat by sa malo, ked je dietatko OK, nieje chore, nejdu zubky atd. ale mne sa to zdalo ako dobry napad. na druhej strane, velmi tazko zaspava, chce spat iba pri mne na rukach, a vazi uz cez 10 kg, a velmi dlho ju neudrzim. posledne dni, co je chora, mi cez den spi v kociku, s vyvysenou hlavickou. trochu sa toho bojim, ze si na to zvykne a bude odmietat postielku. trochu som odbocila od temy, ale chcela bysom pocut vase nazory... myslite, ze robim dobre??
@dity13 Otazne je, co ti je prednejsie... zdravie dcerky alebo kamaratstvo? Sama pises, ze je casto chora, tak ak to chces zmenit, musis pre to nieco urobit. Myslim, ze nie je OK, ak je chora kazdy mesiac, ano, so zubkami sa spajaju aj sopliky a teploty, ale nie vzdy. mam 2 deti, prax v jasliach a skolke, co to rozoznat viem a tiez pristup niektorych rodicov, ked si mylia sopliky zo zubkov s prechladnutim, kasel s alergiou atd.. Vzdy hladaju pricinu v jasliach ci skolke, nikdy nie u seba doma, okoli... Moja 19m je v skolke snad od narodenia - ak som zasla do prace pozriet, bola v kolektive, postupne som ju dala na chvilku, teraz chodi na dopoludnie kazdy den, ale chora bola mozno 3x a to je v kolektive inych deti.. ale su tam prisne pravidla hlavne ohladom chorobnosti a tak viem, ze ak navstivime bazen, ine deti a ochorie, moze to byt aj odtamadial a davam si na to velky pozor. davala som jej pocas zimy asi 2m aj imunoglukan, lebo mala laryngitidu a dost vaznu... ale nie z jej jasliciek, ale zo skolky starsej dcery, lebo som ju tam obcas vzala, ked som pre nu sla.. .a deti kaslali, kychali a ucitelka s tym neurobi nic :( alebo ak uz boli deti OK, strasne ma stvalo a stve, ze tam chodia chori rodicia - pre nich nadcha, pre male dieta teploty ☹
@matozazzo prepac, asi som sa zle vyjadrila. jasne, ze som nemala na mysli, ze mi je prednejsie kamaratsvo, ako zdravie dcerky, le vies, ja tie mamy poznam, su fajn, mam ich rada, je to manzelova rodina ( Grekyne ), a viem, ako si pripustaju tieto veci, ak im poviem nieco v tomto zmysle, urazia sa. to je vsetko, len som chcela napisat, aka bude ich reakcia. ja by som bola vlmi rada, ak by dcerka mala moznost nastupit do jasli alebo skolky, lenze v blizkom okoli ziadna nieje, bohuzial 😢 niektore mamy na nete pisu, aka je to blbost, ak si myslia ine mamy, ze deti zo zubov mozu mat hnacky, teploty, sopliky atd. lekarka mi vysvetlila, ze za to moze oslabena imunita, a teraz je to 1x, co mala pri nejakom zube teplotu a hnacky, a teraz tie sople, a to ma uz 13 zubkov. doteraz bola mrzuta, ale nic ine. ale vraj, podla keakrky, ocne zuby zvyknu potrapit deti najviac, ale moja mala vsetko znasa dost citlivo 😝
Niekedy je to tazke, to viem, ale skus to nejako rafinovane - sopli ich dieta? pytaj sa na to! kasle? tak isto... a pripadne povedz, radsej dnes nepridem, lebo ak tebe sopli, zacne aj moja mala a je uz X-ty krat chora a takto to dalej nejde... A mozno im "docvakne".. My ked ideme na navstevu, vzdy sa pytam, ste zdravi? A takisto, ak sa k nam hlasi navsteva a ja viem, ze nieco nie je Ok, hned to poviem, upozornim na to.. Kiahne bola vynimka 🙂 To sa hlasili rodicia, aby sa prisli deti pohrat 😀 Nikdy som to nechapala, ale aj ked som bola skoro mesiac doma, som rada, ze ich mali obe dcery, aj ked posebe, ale teraz. Mladsia ani neviem, ze ich mala a starsia mala horsi priebeh, fakt asi plati, cim starsie dieta, tym tazsi priebeh... 😒
@dity13 na zvysenie imunity je dobra Echinacea alebo Imunoglukan, davat vela vit C a nezabudni jej davat aj vit D. Skusila by som este imunologicku a tiez to neprehanaj s oblecenim,