13-dňové bábätko sa nevie vykakať

liana1234
28. máj 2024

Ahojte prosím Vás o radu. Babatko mame na UM Nutrilon Cesar 1, dnes ma malé 13 dni. Doteraz bolo všetko v poriadku pekne kakal a posledné dva dni ma problém sa vykakat cely deň. Puci sa, vidno že tlači a nejde mu to. Predvčerom sme mu večer dali rektalnu rurku a pomohlo to. Doktorka mi včera povedala že mame ešte počkať že ak sa to stalo raz to “nevadi”, ale včera znova do večera nič. Pil aj feniklový cajik ale tiež nepomohlo. Viete mi poradiť čo s tým?

rodinka20
28. máj 2024

Skús masírovať bruško taká masť je na to.

rodinka20
28. máj 2024
dzulli1980
28. máj 2024

Tak v prvom rade mu nedával feniklový čaj ... u niekoho funguje úplne opačne ... dieťa v takomto veku má piť len mlieko, žiadne čaje, žiadnu vodu ... pokiaľ masírovanie bruška, cvičenie nožičkami nefunguje, používaj rektálnu rúrku, dcéra na nej fungovala 3 mesiace, žiadnu závislosť si nevytvorila.

anavixy
28. máj 2024

Presne ako pise dzulli, novorodencovi ziaden cajik!! Ziaden, ani feniklovy ani kamilkovy ani rascovy… um by malo obsahovat aj probiotika, ale mozes skusit pridat aj pomimo, napr probiofix alebo infant dophilus, Biogaiu ak ma/ by mal koliky, inak skor prve dve.. Urcite masaz bruska, polohovat na brusko, cvicit nozickami, pri kakani-tlaceni mozes skusit polohu ako pri bezplienkovej komunikacnej metode (bkm), rektalnu rurku pouzit ked sa dieta puci a tlaci a nejde mu to (ak by bolo dieta spokojne, aj ked tri dni nekakalo, tak rurku zatial neriesit, az ked bude aktivne tlacit). Skus vygooglit capiky Lecicarbon, precitaj si ako funguju, podla mna stoja za skusku. No kazdopadne, ak by problem pretrvavali aj o dva tyzdne napr., tak by som skusila zmenit znacku mlieka. Problem moze byt sposobeny len nezrelostou traviacej sustavy, pri com pomoze len cas, ale moze ho sposobovat aj UM, tam moze pomoct zmenit ho za ine (mozno to bude chciet aj viac zmien, ale vzdy treba nechat aspon 3-4 t na to aby sa dalo posudit, ci pomohlo-nepomohlo, teda pokial z neho dieta nema ocividne tazkosti ako je zvracanie, vyrazne bolesti bruska, vtedy ho netreba trapit niekolko tyzdnov).

terry658
28. máj 2024

@liana1234 ja som sa so zápchou trápila so všetkými troma deťmi. Najviac nám zabrala vláknina do mlieka od Beby. Dá sa kúpiť v lekárni. Teraz pri treťom sme skončili až na Neocate,lebo mi stále zle trávilo a zrazu dieťa kaká dobre. Takže ak to bude pretrvávať tak odporúčam trvať na gastre.

fabrika
28. máj 2024

Caj ani vodu mu netreba, vsak je to malinke babatko, to si uplne vystaci len s mliekom. Skusila by som na tvojom mieste nejaku inu znacku UM.

tetapetra
28. máj 2024

@liana1234 masiruj bruško, môžte aj "cvičiť" nožičky tlačiť k brušku, aj klbiky sa vytvaruju a brušku sa môže uľaviť.

liana1234
autor
28. máj 2024

@dzulli1980 no mne v nemocnici povedali vyslovene pri prepúšťaní ze mu mám dávať caj raz denne namiesto mlieka 😂 to nerobím iba teda tým že ho boli to bruško… to mi odporučila aj naša pediatrička 🙂