12 ročný chlapec má zapálené vyrážky

certik302
28. feb 2022

Milé mamičky,idem na vás s prosbou,mám 12rocneho syna a má tvar samé zapálené vyrážky.Neviem či sú to akné?či môže mať i v takomto veku.Cistim mu tvár vodou proti akné.
Máte skúsenosti čím by sa mu tvár ukludnila a tak zbavoval tých pupakov.
Ďakujem za váš čas i rady.
Pekný zvyšok dňa.

uhnakova
28. feb 2022

v sirsej rodine som pocula vyborne recenzie na ultrazvukove cistenie pleti. Planujem tak riesit aj moje deti, az pride cas, kedze sama som mala otrasne akne celu pubertu.

zasnubena
28. feb 2022

@certik302 uhorkove mydlo, alebo nejaká umývacia pena, chlorella napr, alebo nejaký čistiaci čaj, tiež zájsť za kozmetickou, musí to byť pre neho aj stresujúce... Niekedy pomôže aj na čas vylúčiť sladkosti, mlieko, štipľavé, veľa kyslého.. Držím palce!

anjelicek26
28. feb 2022

Samozrejme moze mat aj v takomto veku...dozri mu na stravu... s hormonami spravis len pramalo momentalne, aspon toto vies ovplyvnit. Kravske je v silnom podozreni zhorsovat pocet vyrazok, cukor a mucne produkty celkovo sposobuju zhorsenie - zapaly tych vyrazok... takze si pozri, ako sa stravuje a skus to trosku osekat... zvnutra sa tieto veci najlepsie riesia s dlhodobeho hladiska.

danielahamar
28. feb 2022

hormony, strava, mlieko

certik302
autor
28. feb 2022

@anjelicek26 žije s otcom tak mu poviem nech dá troska pozor na jedlo,dakujem

ailiba
28. feb 2022

@certik302 čistiť ružovou vodou. Tie vodičky na akné sú niekedy dosť agresívne a pupaciky sa ešte viac zapália. Treba skúsiť.

karo77
28. feb 2022

Z mojej skusenosti ist ku koznej.

certik302
autor
28. feb 2022

@ailiba kúpim ju v lekárni či v drogérii?dakujem

ailiba
28. feb 2022

@certik302 aj v drogérii sa dá kúpiť... Je aj s alkoholom, aj bez alkoholu... Treba skúsiť, čo bude viac vyhovovať. Ja by som skúsila najprv bez alkoholu. Ružová voda má prirodzene dezinfekčné účinky. Ten alkohol môže dráždiť a sušiť a pleť sa ešte viac masti a zapaľuje.

certik302
autor
28. feb 2022

@ailiba ďakujem vyskusam

certik302
autor
28. feb 2022

@karo77 boli sme a nič nezaberá😢☹️

andreakg
28. feb 2022

@certik302 ahoj,môj má tiež samú zapálenú vyrážku, akné to nie je ,len má teraz veľmi mastnú pleť,a hlavne keď zje sladké, chodí každý týždeň ku kozmetička na prečistenie, aspoň trochu pomáha

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
certik302
autor
28. feb 2022

@zazvorka87 vyskúšam,dakujem

angelous1991
28. feb 2022

My sme skončili tiež na koznom . Hnisave pupaky po celom čele a spankoch, kozna dala nejakú miešanú vodičku a masť , tak mu to mierne pomáha ale keď sa napríklad deň neaplikuje tak sa vyhodí znovu. Vyzerá to vazne zle.

certik302
autor
28. feb 2022

@angelous1991 asi neviete názov?dakujem

laurita285
28. feb 2022

Bože to sú rady ako v stredoveku 😂

lilke
28. feb 2022

Syn má teraz 14. Mal spánky a čelo kompletne celé zahnisane, červené. Veľmi mu pomohla biolampa, nasvecovali sme, mali sme požičanú biolampu cca. 2 mesiace. Vyrážky vždy nejaké vyskočia, no je ich pár, a to je už skoro rok od nasvecovania. Ale tuším zas bude treba. 🙂

rastika
28. feb 2022

Levanduľová voda od InaEssentials 2x denne. Treba aspoň skúsiť.

marcellka32
28. feb 2022

@zazvorka87 pozor na ľadové kocky..môžu pomôcť stiahnuť zápal, no zároveň môžu popraskat cievky na tvári

marcellka32
28. feb 2022

Čistiaci gél bioderma sébium ráno aj večer+krém, treba aj hydratacny krém aj keď je pleť mastná, ak sa len vysušuje alkoholovymi prípravkami tak tvorí viac mazu a je to potom neustály kolotoc

nikdenikto
28. feb 2022

@certik302 choďte k skúsenej detskej dermatologičke a nepočúvajte tu rady z minuleho storočia 🙈 pleť sa má ráno a večer vyčistiť a nakremovať, nech je akokoľvek mastná. K tomu doplnková starostlivosť môžu byť cielene séra s aktívnymi látkami. Na trhu je toho veľa. Práve dermatológ pomôže zostaviť správnu rutinu a na začiatok možno predpísať medikamentóznu liečbu. Pozor na jazvy po akne....

simca06022011
28. feb 2022

@certik302 jasne, ze je to akne, moja baba sa s tym trapi uz od 10r (teda ona extra zapalene nema, ale stane sa...). Boli sme aj u koznej, cistit, rano vecer + krem. Cistime napr. Efaclar gel + pletova voda + krem ten mame na bezne pouzitie sebium hydratacny neviem aky... a vyslovene na oblasti kde ma vyrazky jej davam Efaclar K+ podla potreby, alebo napr. tea tree tycinku, ked je velmi zle ja jej to viem aj vytlacit a dezinfekciou prebehnem ale to je raz za uhorsky rok, enche si to dat. Chcela som ju ku kozmeticke dostat teraz, ale nechcce, tak ju nebudem nutit.. (tie effaclar mame teraz,a le napr. pletovu vodu ma dobru aj bioderma, vlastne su aj ine znacky s takouto kozmetikou na akmne). U nas sa neosvedcili levandulove, harmancekove, a co ja viem ake vody (aj ruzove sme mai a este hamamelis ci co)... Mam aj sos krem od koznej a ten brutalne pomaha, lenze zas eje to "liecivo" a proste nechcem aby si to dlhodobo dcera davala na tvar.
mam este v zalohe niacinamidove serum od ORdinary, ale preto ze ja ho zvyknem pouzivat, ak sa jej bude zhorsovat, tak jej dam to.. este je mala, tak ju nechcem zahltit, uz teraz som rada, ked aspon nieco z toho co ma pouzije. Na vzor kamaratiek si akne natiera zinkovou mastou a to ma ide slak trafit (niezeby to bolo zlo, ale onaneoobodkuje iba tu vyrazku, ale natrie celu oblast a nejdem jej vysvetlit,ze sa jej to este zhorsi, naoaz sa jej z toho upchaju pory vsade dookola...)
Velmi vela spravi aj strava, pohyb a napr. chytanie si tvare (typicke mobil/ruky/tvar).

@andreakg kazdy tydzen je velmi casto, skor treba lepsie doma starostlivost vybrat, ved za tyzden sa ta plet ani riadne nezahoji, nezregeneruje ked to vycisti...

marcellka32
28. feb 2022

Veľmi dobrá je aj jarischova voda (kúpite v lekárni za euro), používame ako obklady a pomáha
https://www.kamzakrasou.sk/krasa/tvar/jarischov...

martinka13
28. feb 2022

@rastika presne tuto som kúpila synovi, plus pangamin tabletky 3x2 tablety denne.

simca06022011
28. feb 2022

@marcellka32 to si určite pozriem

drzaopica
28. feb 2022

@marcellka32 to nám odporučila magistra v lekarni

simca06022011
28. feb 2022

@drzaopica super to vyzerá, mna napadlo ked o tom kyslom ph citam pri tej jarishovej vode, ze ja mam kysly čistic na tvar roky.. Len dcere to veru este nedávam, mne sa zda mala este na "hocico" . Cize akne a to nízke ph bude mat niečo dokopy...

veselo_neveselo
28. feb 2022

Ako bolo spomenute, najprv ku koznej, a potom cistit a hlavne hydratovat rano i vecer. Este by som pridala aj menit navliecku na vankusi castejsie, aspon dva - tri krat za tyzden. A dozriet na castu vymenu uteraku - daj mu na tvar samostatny. Este by som doplnila aspon vitamin D a Bkomplex, pripadne to preber s pediatrou ci netreba nieco doplnit co sa inych vitaminov tyka. A kazdy den pridat trochu viac ovocia, zeleniny - pozor, nie len rajcinu a papriku, ale zelenu listovu, brokolicu, karfiol, a pre dobry pocit aj trochu orechov.

drzaopica
28. feb 2022

@certik302 akné majú deti už od 10-12 r.hormony, mastné vlasy.Chlapci najviac okolo 14-15 r dievčatá skôr.