Moja dcéra má 12 rokov takže čoskoro dostane prvú MS. Ona sa ale bojí krvi. Ked ju vidí odpadáva, ked ju cíti tiež. Porozprávala som sa s ňou ale ona že je to blbá téma že je to trapné. Poradíte čo mám s ňou robiť?
@vierava aj mne boli trapné takéto témy s mamou. Teda mama to na môj vkus podávala príliš polopatisticky a živočíšne a mne to vadilo, ja som bola naladená na jemnejšie slovné zachádzanie ako mama a radšej som si všetko zistila sama a medzi kamarátkami a z literatúry.
Nerieš to dopredu, keď sa nechce rozprávať, nechaj ju tak, dnes sa o tom píše v každom časopise pre teenagerov a možno to príde o rok, o dva, človek nikdy nevie. Možno ku krvi a ženským záležitostiam zaujme úplne iný postoj ako má teraz, takže ja by som nestresovala, postoje detí sa v tomto veku tak rýchlo menia 🙂 Tiež mám deti v tomto veku.
nech si pozrie film "Mesiačiky" - dá sa stiahnuť na nete, odporúčam. Veľmi milo a priateľsky ladený film o tejto téme pre dievčatá (ale aj pre rodičov či chlapcov) 🙂
@vierava co si sama pamatam, tak aj mne bola ta tema trapna, ale to preto, ze som nikdy s mamou neriesila take veci. rovnako trapna by mi bola aj dnes. neviem aky mas vztah s dcerou, ale mozno staci len uistit ju, ze pokial by sa chcela nieco opytat, tak si tu pre nu...ani nevies kolko uz ona vie, decka ak citaju casopisy, tak sa o tom docitaju tolko, ze prednasku od mamy nepotrebuju 😉 az to pride, tak uvidis sama, ako to bude zvladat
Nic to neznamena. Moja 14 rocna ma MS uz rok a neodpadava. Pritom pri co i len zmienke o krvi, pohlade na krv a pod. odpadava. Hovori ze toto je ine, nic jej to nerobi. Ja som bola taka ista. Ked som sa porezala hned som isla k zemi. Ale MS krv ani krvne zrazeniny mi nikdy nic nerobili. MS mam od 12 rokov.
@bodka70 prosim ta z coho z akej stranky si pozerala tie mesiaciky?nemam skusenost ako sa postupuje?mozes kludne aj do spravy.dakujem 🙂
@acverenkarova , o príspevok vyššie @anaita31 dala link 😉
@bodka70 dakujem nevsimla som si.dam nasej na mail nech studuje....
nic, zvladne to. Tak ako to zvladne kazda zena, proste si zvykne. Dnes uz deti vedia tychto veciach celkom dost, takze by som sa toho nebala a urcite to bude riesit so svojimi kamoskami,co budu mat na krku tento isty problem. Pokecala by som s nou az ked situacia realne anstane, mozno sa pride spytat aj sama, mozno nie.