12 ročná a zdravotné problémy súvisiace s dospievaním

petko_sonka
13. feb 2014

Rada by som Vás oslovila ohľadom zdravotného stavu mojej 12 ročnej neterky.
Dennodenne ju bolieva hlava, brucho, býva jej zle, picháva ju pri srdci, pichne ju až tak že má problém sa nadýchnuť, bola aj u kardiologa ale všetko v poriadku a obvodná lekárka tvrdí jedno - dospievanie. Jej mama mala podobné problémy v jej veku, všetko sa to dalo do poriadku keď dostala menzes. Takže už len čakáme, kým dostane aj ona a dúfame, že tie zdravotné ťažkosti potom prejdú.
Máte podobné skúsenosti? Neviete aké bylinky alebo vitamíny by pomohli/poľavili? Mám z toho smutné srdce, že jej nevieme pomôcť keď sa chúďa takto trápi...

janinah
13. feb 2014

očné a endokrinologia....nečakala by som a hľadala dôvod,všetky sme dospievali,ale toto nie je bežné....a zmenila by som lekárku

paula21
13. feb 2014

ja som mala podobny problem ked som dospeivala.... bolesti v hrudi ,s tym suvisiace problemy pri nadychnuti, bolesti hlavy, mrakoty pred ocami a dostala som jasnu odpoved prestat sa hrbit. mala som sklesnute plecia dopredu a miernu skoliozu, co vytvaralo väcsi tlak na hrudnu kost a ta niekedy tlacila az tak ze som sa nemohla nadychnut, vtedy mi moja obvodna doktorka poradila cviky aby sa vyrovnala chrbtica a prestala som sa hrbit .... a ak este prislo nejake pichanie pri srdci, tak mi odporucila dat ramena co najviac do zadu aby bola hrudna kost vypäta a vtedy sa da ovela lepsie nadychnut. skuste za par cviceni nedate nic..... a nemusi to byt velmi viditelne hrbenie...

slava76
17. feb 2014

Moje krsňa ma to isté. je teraz v šiestom ročníku. boli aj na vyšetrení, aj na karidologii a jej kardiologička povedala že je to dospievaním, že veľmi rýchlo sa vytiahla a narástla do výšky , že sa hrbí ... ale teiž ma podobné príznaky a problémy..