12-mesačná je veľmi zahlienená a má hrozný kašeľ

2. nov 2023

Ahojte, dcerka ma zapalene hrdlo, strasne kasle, nemoze dychat, dusi sa casto, ale co je najvacsi problem nemozem do nej dostat absolutne nic, vsetko vypluva alebo vyzvracia...doktorka jej dala stoptusin, prospan a ze mam len odsavat a odsavat...problemom je ze pred mesiacom sme sa vratili z nemocnice a odvtedy ma hroznu imunitu a absolutne vsetkeho sa boji, place az jej modreju pery ked da jej snazim odsat nieco...to iste aj s liekmi...horucku mala v piatok a sobotu, nic ine jej nebolo...( myslela som si, ze zubky) a teraz od utorka ten strasny kasel aj sopliky...skusam vselijake aj babske recepty, doktorka mi len povedala ze kym nema horucky, nic ine jej okrem sirupov neda :( ...ja uz neviem, ako jej pomoct...teploty ma len zvysene...myslite si, ze je dobry napad ist s nou vo fusaku na prechadzku? Predsa cerstvy vzuch pomoze k dychaniu :( budem rada kazdej rade, velmi pekne Vam dakujem

nikpa
2. nov 2023

Ak nemá teplotu tak choď von. Ako píšeš, čerstvý vzduch jej pomôže ale pozor aby sa nenahltala studeného vetra. Hlieny a sople treba hlavne odsavat, čím častejšie tým lepšie lebo z toho má aj kašeľ aj hrdlo zapálené. Nastriekat morskú vodu a odsať, či chce alebo nie. Proste aj nasilu, aj keď plače, toto je vec kedy sa s deťmi nevyjednava, rovnako ak musíš podať lieky. Má rok, musíš si s ňou poradiť, pre jej dobro. Sirup natiahni do striekačky, strč do pusy, opri striekačku o líco z vnútornej strany a pomaly púšťaj. Nemá šancu vypľuť to, sleduj aby dychala a za chvíľu ma sirup v hrdle. Na noc pod hlavu vysokú podušky, poriadne vyvetrať a zvlhčovat vzduch. Popripade ak je veľká kríza nám vždy dá pediatricka aj Fenistil kvapky pre istotu. Jeden syn máva často laryngitidu a pomáhajú mu aby sa toľko nedrhol hlienmi počas spánku.
A neviem či dávaš aj volake vitamíny ale skúsila by som D a C alebo imunoglukan acute. Držím palce.

athena27
2. nov 2023

Ahoj, my sme mali síce len soplíky a kašeľ, no dlho sme sa s tým trápili, zabral až Nasivin pre deti - zastavila sa nádcha a prešiel aj kašeľ, keď prestali zatekať hlieny. A na kašeľ sme mali Ambrobene a Sinupred. Všetko voľno predajné, ale na radu doktorky. Ten Nasivin určite odporúčam je to sprej ľahko sa vstrekne a noštek je voľný môže dýchať, tiež je dobrý Physiomer baby ak s ňou bojuješ a nechce si dať vysávať soplíky tak tu sa pustia samé a vytečú. Nie toľko ako pri vysávaní, ale pomáha. Čerstvý vzduch dobre padne, len nech veľmi nefúka a ak veľmi kašle tak nech sa nenadýcha ústami toľko vzduchu studeného, no cez obed je ešte fajn vonku. Držím palce nech choroba rýchlo prejde 🙂

autor
2. nov 2023

@nikpa

@athena27 baby velmi pekne dakujem...stoptusin je skor na suchy kasel ako citam no nie? Jej chrcia priedusky a aj zo zadu na chrbte...no strasne nieco...jasne davam aj probiotika aj D aj cevitko do caju...dottera oleje v difuzeri...a ano ma rok ale sily tolko, ze ked jej ide pozriet do hrdla, hlavu jej drzi manzel ja ruky sestricka nohy a aj tak sa to doktorke podarilo na dve sekundy jej tam pozriet...ako som uz pisala od tej nemocnice je to strasne, mala herpesovu anginu aj siedmu chorobu a odvtedy ma to hrdlo zapalene stale, no a teraz tie sopliky a kasel...probiotika som kupila nejake za 35 eur na radu jednej bylinkarky....uz neviem ako jej pomoct a nespali sme 5 tyzdnov ... ten stoptusin by som vymenila za tie co pisete vy :(

autor
2. nov 2023

Nasivin sa mi dnes rano.podarilo jej dat...kupila som ten pre babatka do 12 mesiacov...staci nie?

athena27
2. nov 2023

áno ten Nasivin pre babatka, naša je tiež vo veku vašej dcérky. A ten Ambrobene je síce od 2 rokov, ale potvrdila mi to doktorka aj lekárnička, že môže užívať, ale len ráno a poobede. Večer už nie. Ten nám tiež pomohol myslím - ako čítam užíva sa pri akútnych a chronických ochoreniach dýchacích ciest spojených s ťažkým vykašliavaním... Verím, že to máte veľmi ťažké :( len vydržať a potom aj tú imunitu dáko poriešiť, teraz je také obdobie háklivé na choroby :(

taktotedanie
2. nov 2023

Inhalovat
Solmucol rozpusta hlieny musi ich vykaslat, vy vytiahnut von z nosa inak bude z toho zapal pluc

nikpa
2. nov 2023

Ja so stoptussinom nemám skúsenosti ale Nasivin ani Sinupret vôbec nezaberá mojim deťom. No každému niečo iné zaberie. Vždy to trvá kym sa z tých soplov dostanu, nech im dávam čokoľvek. Douzivala by som čo kázala pediatricka a keď chces vyskúšať aj niečo iné, porad sa v lekárni, Sinupret je podľa mňa taká doplnkova liečba, s tým nič nepokazís, rovnako aj Kaloba sa odporúca ako doplnok k chorobám dýchacích ciest.

autor
2. nov 2023

@taktotedanie ake inhalovanie mate na mysli prosim

taktotedanie
2. nov 2023

Vincentku naprikld
Kupte inhalator napr omron vhodny aj pre deti

fion22
2. nov 2023

Mali sme podobný problém, a nám dr povedal, že ten Nasivin pre bábätká, čo sú vlastne iba kvapky do nošteka už nestačí pre 1 r dieťa, pokračovanín je Nasivin pre detičky, to už je sprej, nám zabral až ten...plus nám dr predpísal inhalátor s takou detskou maskou+ komorou, ako pomôcka...a to je muselo pomáhať, lebo po počiatočných bojoch si to aj sama dávala na tváričku

fiafia
2. nov 2023

Ak je to takto zle,treba ešte raz k Dr alebo pohotovosť. Je veľmi malinka

enigmaenie
2. nov 2023

Pokial to z nej nejde von treba preplachnut nostek striekackou a to vypenenou vincentkou.

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lia2022
2. nov 2023

Ked mal syn naposledy taký strašný kašeľ mal aj mierny zápal priedušnice tiež dosť chrčal a kašlal..doktorka nám dala antibiotiká sumamed. Veľmi rýchlo ho to prešlo..ani sama som neverila ako..behom pár dní mu nič nebolo. Inak pokiaľ to nieje také hrozné, tak nám doktorka na vykašliavanie vždy povie že máme kúpiť solmucol. Inak tiež používame ten nasivin do nošteka ale už ten od 1.roka nakoľko môj ma už 2r.

autor
2. nov 2023

@taktotedanie dakujem krasne

autor
2. nov 2023

@fion22 ano kupim zajtra ten od roka uz

autor
2. nov 2023

@fiafia zajtra pojdem k MUDr. S nou

autor
2. nov 2023

@malicka1986 rano pojdeme ku MUDr. komumikuje so mnou cez mail..napriek tomu som jej aj dnes zavolala...sestricka mi ju nechcela dat vraj maju stradnr vela pavientov...tak som jej povedala, ze ja zajtra s nou tak ci tak pridem...
@lia2022 tiez sa mi to nepaci :( ale nema teploty, max 37. Dnes rovnych mala...nemusia byt teploty aj kex uz mozno ma zapal priedusiek?

autor
2. nov 2023

@malicka1986 este sa spytam ze preco nie ten stoptussin na noc

drahomirrra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jina29
2. nov 2023

Rectodelt cipok..

autor
2. nov 2023

@drahomirrra takto...31.10. Sme boli v poradni...tam mala len zapalene hrdlo a az vecer zacal ten kasel a sople...ona komumikuje cez mail aj v noci odpise...zajtra sa k nej nasackujeme...na pohotovost teraz vecer to uz nevidim, je vesela...do rana uz vydrzime

lia2022
2. nov 2023

Náš mal pravdepodobne aj teploty ale ja som sa bála lebo mal vtedy 1r4mes. a tiež bol dosť zachrčaný a zahlienený. Išla som s ním k Dr.najmä kôli tomu, nech ho popočúva lebo sa mi to už ráno nepáčilo a aj nakoniec dobre. S tak maličkými deťmi netreba veľmi špekulovať a dlho skúšať domácu liečbu. Myslím si, že to tá matka nejako vycíti čo je ešte ok a čo už sa jej nepozdáva. Zajtra by som určite zbehla k Dr. predsa ide aj víkend nech dieťatko popočúva a dá nejaké lepšie lieky.

autor
2. nov 2023

@lia2022 ano tak...uz nas aj objednala sestricka na presnu hodinu, takze urcite pojdeme

mamusa123456789
2. nov 2023

Naloz dieťa do auta a sup na pohotovosť, čím skôr dostane poriadne lieky, tým skôr bude malej lepšie a nie čakať ešte do rána

lia2022
2. nov 2023

Na noc som zvykla dat pod hlavu vankúš keď bolo dieťa choré a soplave nech ma vyššie hlavu a nezateká mu do hrdla. Skóre uzdravenie prajem.

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinkavvv
2. nov 2023

@malicka1986 stoptussin je na utlmenie kasla a dava sa aj na noc.
Na noc sa nedavaju mukolytika.

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taktotedanie
2. nov 2023

Urcite vydrzite do rana, dieta bolo opakovane vysetrene, poniektore tu prenahaju 🤦🏻‍♀️