11 ročný syn denne vyvráti raňajky

lucia851
18. okt 2021

Ahoj mam 11 ročného chlapca, má problémy s tým ze cez pracovný týždeň ráno keď vstane a na ranajkuje sa tak všetko vyvrátiť do záchoda. Cez víkend ale nie. Co by to mohlo byt? Hovorí nám že do školy sa nebojí chodiť, tak neviem. Kúpila som mu dnes niečo na črevnú mikrofloru

ornela_tn
18. okt 2021

my sme to mali tiež keď syn nastúpil do piateho ročníka... skončil nakoniec v nemocnici, nič nezistili, je to nejaká nervozita zo školy

lindous
18. okt 2021

Kedy vstáva cez týždeň a kedy cez víkend ? Cez týždeň aj cez víkend raňajkuje hneď po zobudení ? Lebo ja teda tiež raňajkujem iba cez víkendy, keď vstávam neskôr a raňajkujem až po nejakej hodine... cez týždeň, keď vstávam skoro a skúsim sa najesť takmer hneď po zobudení, tak mi je zle, nedokážem jedlo poriadne ani prehltnúť, lebo ma z toho napína, aj keď to je len lyžička jogurtu alebo kus banánu, proste môj žalúdok to odmieta ... tak či to nemôže byť niečo podobné... vždy som to riešila tak, že som si zobrala raňajky so sebou a zjedla ich v škole pred prvou hodinou

rubinka
18. okt 2021

@lucia851 - skús nedať mu raňajky len trebárs pohár mlieka, kakaa, čaju. Moje deti tiež neraňajkuju pred školou, vravia mi že nevládzu, iba sa napijú.

lucia851
autor
18. okt 2021

@rubinka ja som mu dnes dala iba kakao a aj tak ho vyvrátil.

luciannka83
18. okt 2021

@lucia851 nedavaj mu rano jesť. Nabaľ mu vacsiu desiatu a nech zje, ked bude hladny, alebo bude mať uz chuť.

macekovam
18. okt 2021

@lucia851 skusila by som .. ked zacne jest by som mu povedala ze dnes nepojde do skoly.. a nechala by som ho doma... a teda zistila ci sa to obide bez zvracania..

dadis
18. okt 2021

Bohuzial, vela deti ma stres zo skoly. Takto ako pises sa prejavuje uzkost. U mojej dcery pomohlo pokecat si so skolskou psychologickou.

desore
18. okt 2021

@lucia851 1.) Nie je este hladny. Zbal ranajky a desiatu.
2.) Ma stres zo skoly.

luccija
18. okt 2021

@lucia851 je nervózny...ty máš ísť na operáciu doma to nemáte tiež ružové nečudujem sa, že to tak preziva....Ide do puberty je citlivejší, ak to nerobil doteraz, tak je to stres mozno nový učiteľ, veľa pisomiek, nerobí mu niekto zle v škole?
Ale v prvom rade kľudná a vyrovnaná mama kľudne dieťa...daj na to pozor je to neurotickeho podkladu.

lucia851
autor
18. okt 2021

@luccija ja som v poriadku a na operáciu nejdem

deti95060810
19. okt 2021

raňajky mu nedávaj - ak nie je hladný zbytočne zaťažuješ žalúdok... Ja sama nie som schopná ráno jesť, tak isto ani moje deti... Dokonca my už nedávame deťom do školy ani desiatu - celú ju nosili domov...

ibrunova
19. okt 2021

@lucia851 čo mu dávaš jesť na raňajky?

luccija
19. okt 2021

@lucia851 neviem či klameš samu seba, ale v dobrom to myslím.Tvoje dieťa prežíva všetko s tebou...ak doteraz jedaval a počas dňa mu chutí, tak ráno je z niečoho nervózny.Vsetky úzkosti a neurózy sú ráno zvysene

mirka438
19. okt 2021

@lindous presne, ja sa nedokazem po zobudeni ani len napit cistej vody 😬

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia851
autor
19. okt 2021

@ibrunova čaj alebo kakao a vianočku

lucia851
autor
19. okt 2021

@luccija prečo by mal mať neurozu? Dnes sa normálne najedol a nezvracal. Začala som mu dávať probiotika

jana_eyre_2
19. okt 2021

Mne sa to stávalo.od detstva.. mala som stresy zo školy, ale nič konkrétne, proste ja som sa ráno zobudila s blbým pocitom a tak mi to ostalo dodnes, proste som taká..nie žeby som sa ráno niečoho konkrétneho bála, neviem to popísať správne.. proste ráno mi je z jedla na zvracanie, aj desiatu deťom robím so sebazaprením.. jest normálne môžem až tak po 9tej.. neranajkujem, desiatujem a tak som to mala aj v škole.. ani moje prvé dve deti neranajkuju, 9r cez týždeň vôbec, lebo mu je z toho zle, 8r občas niečo zje a 5r jedáva každé ráno.. cez víkend jedia všetci v pohode, ale je to neskôr ako by bolo cez týždeň..

Ja viem, ako príliš sa dáva dôraz na raňajky, ale ja si nemyslím že ráno hneď po zobudení treba žalúdok zaťažiť ak to telo samé odmieta.. ak sa normálne v škole naje (nemusí čakať na 10tu, veď môže jesťeste pred vyučovaním ak bude mať chuť, moje decká jedia vlastne hneď ako prídu do školy o 3/4 na 8) tak by som ráno nenutila do ničoho..

Samozrejme treba vylúčiť či nejde o nejaký zdravotný problém, ale osobne si myslím že ranné vstávanie a zmena je proste mierny stres a môže to na človeka vplývať aj takto..

banderaska29
19. okt 2021

teraz si predstav, že máš v sebe mega stres, ráno Ti nechutí jesť a naješ sa. naješ sa a následne to neudržíš lebo máš žalúdok na vode.

deti nezvracajú každé ráno iba tak, rovnako ako sa len tak nepocikajú. vždy treba hľadať aj psychosomatickú príčinu. kašli na probiotiká a lieky zober ho k psychologičke, alebo sa s ním ty sama skús porozprávať, jemne a citlivo. či ho niečo netrápi. deti to nepovedia hneď, preto treba veľmi veľku trpezlivost.

lucia851
autor
19. okt 2021

@jana_eyre_2 on sa radšej na ranajkuje, pretože desiatu v škole nechce a obedujem doma.

lucia851
autor
19. okt 2021

@banderaska29 on povedal ze ho nič netrápi, on rad chodí do školy a určite ho hneď nebudem brat k psychológicke

anickaaa6aaa
19. okt 2021

Myslim si ze mu hned zrana nechutí jesť a zatazia mu raňajky žalúdok. Syn neranajkuje. Nechuti mu zrána. Radšej si pospi.

simca06022011
19. okt 2021

Ja mam to iste, do dnes.. nemozem pecivo, mlieko absolutne nepripada do uvahy... ak by som sa po prebrati najedla a utekala do prace tak sa este predtym pozvraciam. V podstate vacsinou cez pracovny tyzden jem neskor, bud az ked vystafirujem dceru do skoly, alebo az ked pridem do prace (ak idem). Cez vikend problem nemam, lebo predsa zobudim sa, aj neskor, a neranajkujem hned, plus robim teple ranajky, aj to trva nejaku chvilu...
mala somto aj v detstve, neranajkovala som.

luccija
19. okt 2021

@deti95060810 jedia prvé jedlo až obed?na desiatu nič ani jogurt, ovocie?som prekvapená ..moja mama tiež neranajkuje až tak po 2 hod po zobudení.Ja zase raňajkujem vždy, ak by som sa nenajedla mám hypoglykemiu a je mi zle a cítim sa slabá.ja som ako malé dieťa🙂každé 2,3 hod prisun jedla

deti95060810
19. okt 2021

@luccija až obed... ja jem ešte menej...