Prosím Vás, dcéra dnes dostala ATB Klacid. Ešte nikdy neprehltla tabletku a neviem, ako ju to naučiť...
Prosím, poraďte!!! 🙏🙏🙏
Dcéra má 11 rokov a 50kg, už nemôže sirupy. A ATB sa nesmú drviť, lámať ani nič podobné...
Som s nervami na konci a dcéra tiež 🙈
Nech si požuje kúsok banánu a potom si dá do neho tabletku a prehltne. Môžeš jej to dať vyskúšať najprv na nejakom vitamíne a potom daj tie atb. Ja dodnes neprehltnem tabletku, aj keby bola neviem ako malá. Dcéru to muž učil odmalička na menších tabletkách (mala na alergiu) alebo vitamín B býva aj taká maličká tabletka. Alebo javorový sirup na veľkú lyžicu a do neho tú tabletku ponoriť a tak prehltnúť. Ale s tým banánom ju určite prehltne.
@nadejnezomiera s flasou. Moja mladsia tiez mala problem s tabletkami, velmi dlho. Tento postup mame z netu - dat vodu do plastovej flase, odpit si, aby sa navlhcili usta. Tabletu dat dozadu jazyka a poriadne si odpit, moze aj zaklonit hlavu. Prud vody z flase by mal stacit, ak nie, treba si pomoct stlacenim flase.
Ja som dcére lámala, dokonca aj drvila ATB ... a vždy zabrali tak, ako mali ... keď to inak nejde, neurobíš nič, iba ju zbytočne trápiš ... mám kolegyňu, má už cez 60, nevie prehltnúť tabletku, nadrapuje ju z toho, celý život si ich drví.
@nadejnezomiera
Ani ja som ešte nikdy neprehltla nejakú tabletku, pretože sa bojím, že keď ju budem prehĺtať, tak sa mi niekde zasekne a bojím sa,ze sa udusim a to mám 18. Keď som mala užívať veľké tabletky -ATB tak som si to pučila a potom som si to len dala na lyžičku s vodou a prehltla. Tak by si to mohla robiť tvojej dcére aj ty, nechápem prečo by sa ATB nemohli pučiť, ja som si ich pučila a nič sa nestalo.
Syn teraz berie ATB, ktoré sa nesmú polit a dr kázala polit a brat polku, keďže cela je veľa a nižšia koncentrácia nie je teraz dostupná.
A je načase ju naučiť prehĺtať tabletky, moji to vedia od 2 rokov, keďže neznášali sirupy
@nadejnezomiera moja dcéra 5rocna teraz musela užívať tabletky tak sme to robili tak že si odhrizla z piškóty,pozula a do toho som jej položila tabletku a spolu s piškótou prehltla,zapila vodou. Takto to bolo bez cirkusu 😁
Ďakujem za všetky rady a Váš čas 🙏❤️
Hroznom... davala som na stvrtky rozrezane hrozno, potom na polky... prehltali s poharom vody, tabletka nie je vacsia, potom im to doslo, ale tak mali tak 4 roky... dodnes jedia hrozno a dzobnu tabletku medzi tym 😅