11 mesačný synček nechce kvapky od kašľa a ani sirupy

kristinapastuchova
12. mar 2015

Moj 11 mesacny synček mi nechce jesť žiadne kvapky od kašľa ani sirupy.Hned ho napne a vyzvracia to.Už som skušala aj kúpit ine, ale neda sa oklamať nijako.Je chorý a ja už neviem čo robitˇ.Neviete mi niekto ešte nejako poradiť prosím vás? Ďakujem pekne

jojake
12. mar 2015

A keby si mu to zamiesala do jedla? Sirupy robia vacsinou sladke, tak mu to nalej do maleho mnozstva niecoho, co zje cele a ma to rad - kusok kase, vyzivy, jogurtu ochuteneho, ....Najprv skus ochutnat ty, ci to ma zmenenu chut. Inac neviem poradit. Mozno ine baby, maju ine grify

ichbinich
12. mar 2015

@kristinapastuchova
Ja mam s tym dodnes problem... ☹
Ja som to synovi zamaskovala do kase. Spravila som mu kasu, odobrala asi 2-3 PL a do toho zamiesala sirup/kvapky. Najprv som mu dala zjest tuto preparovanu trosku, potom ostatne. Musis to ale ochutnat, ci to tam nie je moc citit, pripadne pridaj este trochu kase. Musi to byt nieco sladke, kedze tie sirupy su tiez sladke...
Ja som to odoberala preto, lebo som nikdy nevedela, kolko mi zje. A ak by som to dala do celej davky a zjedol by mi iba par lyziciek, tak by nemal v sebe celu davku lieku.
Inak som presla na homeopatiu, tie gulicky cmulaju radi obaja. Ci to pomaha, neviem, ale aspon mam dobry pocit, ze nieco robim... 😉 A caje mi vypiju tiez obaja, skus aj ty.
Sirupy nenavidia obaja, je to vzdy katastrofa. Ja by som potrebovala lieky, co sa davkuju na kvapky: das dve kvapky, najlepsie rovno na jazyk a je po vsetkom...

livocka21
12. mar 2015

@kristinapastuchova aj ja som to riesila, kym sme neboli v nemocnici kvoli infekcnej hnacke...tam do neho lieky jednoducho natlacili, cim rychlejsie tym lepsie....niektore veci sa proste musia robit nasilu, hoci je to neprijemne...po par dnoch otvaral usta dobrovolne a robi to dodnes...🙂 🙂 🙂

stanislavao
12. mar 2015

@kristinapastuchova kvapky nakpkajte do sirupu. normalneho co sa zaraba s vofou. kupte jahodovy, malinovy, pomarancovy, proste nejaky sirup a dajte si na lyzicku a do toho kvapky.

ichbinich
12. mar 2015

@livocka21
To mi spravili so synom tiez... potom mal paniku z lekarov a neda si dat NIC do ust. S lekarmi sa to po 4 rokoch uz upravilo...
Ked som mu skusala dat sirpu proti kaslu nasilu ja a ked som sa musela, aj jeho, treti krat prezliect, lebo vsetko vyplul, tak som to vzdala. Ked ma kasel, spravim mu caj a dam mu gulicky.
Antibiotika bral nastastie iba raz, to sme ho podplatili lentilkami, a na konci tyzdna dostal hracku, male auticko. To ho motivovalo... Ale presviedcana bolo pri kazdej davke dost ☹
Ked bol taky maly ako zakladatelky otazky, tak som to kamuflovala do tej kase...

livocka21
12. mar 2015

@ichbinich 🙂 🙂 🙂 100 deti...100 sposobov 🙂 🙂 🙂

kristinapastuchova
autor
12. mar 2015

dakujem za rady, vyskusam to po troske do niecoho zmiesat teda, len on ked je chory tak by najradsej papal iba moje mliecko..ani cajiky moc nepije.Ale dakujem za kazdu radu, snad to zvladneme

kimina7
12. mar 2015

Mna isty cas neposluchali deti a vtedy som im zacala davat na vyber z 2 veci: Mozes do mlaky ale sa mamina nahneva alebo to obides a budem vidiet ze si sikobny. Pri liekoch som niekedy len sadla na zem dieta objala nohami pred sebou otvorila usta ci naklonila hlavu a nakvapkala do nosa alebo dala sirup do ust....nepacilo sa im, ze to bolo na silu...tak neskor sa stacilo opytat: Otvoris usta alebo ta musim podrzat? Niekedy som sa musela spytat viackrat kym prisla odpoved, ale prislo dieta zjedlo lieky a bol klud ;)

kristinapastuchova
autor
13. mar 2015

Bohuzial nezabralo nic..Nakoniec sme skoncili v nemocnici,chodime na inhalacie.Bronchytida :-/
Ja do nho lieky dostane,nasilo by sa to dalo,jasne , ale on mi to hned vyzvracka...

kimina7
13. mar 2015

Nam na bronchitidu pomohlo, ze som na vatu naliala horuci olej, obalila foliou do plienky a obalila tym hrdlo. Vecer sme asi 3 dni museli brat Promethazin, ale to nam strasne pomohlo, ked sa dusil, to uz pocujes ako dycha nahlas, tak som vecer dala tusim 2,5 ml a do rana sa nedusil. Tie silne lieky capiky sme ani nepotrebovali, mala somto roky v chladnicke na surne pripady, no nam pomohlo studeny vzduch z okna a potom promethazin a hned to preslo po chvilke ;) inhalovanie v nemocnici je super, urcite to ma zmysel,

Sorry!!!! my sme to brali na laryngitidu, strasne som sa zmylila, takze ni e na bronchytidu, ale asi to ide ruka v ruke

kristinapastuchova
autor
14. mar 2015

Laryngitidu sme tiez uz mali,s tym sme lezali v nemocnici,teraz bronchytida a kedze maju plne oddelenia tak chodime do nemocncie dvakrat denne na inhalacie..ale je to super lebo mne lieky nespapa ziadne a takto sa aspon vylieci..aj tak s nim pojdeme asi aj na nejake specialne vysetrenia ked vyzdravie, lebo nema este ani rok a uz je asi piatykrat chory :(

kimina7
14. mar 2015

Podla mna je tento rok zly pre kazdeho, hnusne choroby. Aj my sme vuac chori za posledne dva roky, ale my to nosime zo skoly skolky :(. My mame bronchitis odkedx byvsme v meste, neviem ci txm vzduchom strasne zlym alebo bytom, uz nas napadlo aj, ze bohvie co je v tchto stenach...