11mesačnej dcérke ubieha očko ked pozerá do lava , máte stým nejake skusenosti ?
Aj my sme mali tento problém, ale boli sme na očnom, povyšetrovali nás a bolo všetko v poriadku, že má široký koreň nosa a samo ako bude rásť sa to upraví, kontrolu nám dali až v 3 rôčkoch. A naozaj ako rastie, sa to stráca. Ale určite vy som na očné išla, aspoň pre istotu.
krpec začal skulit ked mal 2 roky, uz vyse roka nosí okuliare, ale neupravuje sa to, ešte máme rok na nosenie a potom operácia.
Moze to byt aj akutna vec konkretne niekde medzi mozockom a ockom vratane. Ocne a pri pochybnostiach neurolog.
@mandarinka1983 nem rozumiem
@lola218 treba ísť čím skôr na očné, ja som s tým nečakala aj ked moja detská nesúhlasila, pretože detskámi povedala že treba poškať do troch štyroch rokov že sa to ukáže teda bud zmizne alebo nás pošle na očné no ja som trvala na svojom a šli sme na očné, detská nám povedala že aj ked ide o nie stále škúlenie teda len občas že sme dobre spravili, lebo škúlenie treba riešiť čím skôr a teda hned aj ked dieťanemá ani rok, lebo čím skôr sa to bude riešiť tým lepšie...u detí sa totiž uhol škúlenia mení ešte je pohyblivý a veľmi rýchlo sa to môže zlepšiť ak to riešiš k lepšiemu a často aj vymyzne úplne....no ak sa zanedbá a nerieši sa to tak môže sa stať že to bude natrvalo a natrvalo oko poškodené teda že dieťa ostane tupozrakéna to jedno oko....preto na tvojom mieste čím skôr riešim očného a ten povie čo dalej ako cvičiť škúliace očko a aj keby dal okuliariky nič sa nedeje v dnešnej dobe to už nie je žiadna vada ani dieťa a dospelý s okuliarmi nie je stredobodom výsmechu,dnes je to módny doplnok a je xykrásnych okularikov ktoré aj detičkám svečia, nie ako v minulosti,mne má malá tiež okuliariky, ja som sa s tým veľmi ťažko zmierovala lebo to dedila po mne kedže ja mám tiež no malá mákrásny rámik a každý deň sa pozerá do zrkadla aká je kočka a okuliariky je nesmierne svečia navyše je veľmi rozumná a si dala vysvetliť že to musí nosiť aby očko vyzdravelo a je krásna princezná a ako nosí od necelého roka okuliare nestalo sa mi že by zahodila alebo zlomila ako to robia niektoré deti, má 3roky a druhý rámik a aj to len preto že z toho prvého vyrástla a detská očná nás pochválila lebo škúliace očko sa viditeľne zlepšilo...... preto radím jednoznačne ísť k očnému a neodkladať to
Urcite to treba prekontrolovat na ocnom - moze to byt obycajne skulenie, ale aj prejavom menej ci viac vaznej diagnozy. Mojej mladsej dcere sem tam ubehlo 1 ocko smerom von (nie dnu, ako byva typicke pri malych detoch), naozaj iba velmi zriedka a vynimocne, v podstate sme si to ani riadne nevsimli. Na ocne sme sa dostali koli jej neustalym migrenam (najprv ocne, potom s vysledkom neurolog). Vtedy lekarka tento typ skulenia zaznamenala viac menej len pristrojmi, pohladom iba po naozaj zdlhavom vysetreni, napriek tomu odporucila operaciu, koli tym migrenam. Hovorila, ze ak by sme to skulenie nechali tak, zacne sa viditelne prejavovat az o par rokov, ale v tom ocku bolo evidentne nieco zle, lebo sa s neurologom zhodli, ze suvisi s migrenami. Po operacii su pre nu migreny minulostou, operacia zabrala na 100%. Podla lekarov mala dcerka velmi mierne poskodeny mozog pri porode alebo v tehotenstve? a nefungovalo spravne spojenie medzi mozgom a ockom a operaciou sa to skorigovalo. Mna doteraz fascinuje, ako taka mala a vlastne pre nas ani nepostrehnutelna vada mohla dcerke sposobovat migreny niekolkokrat do tyzdna.... okuliare dcera nepotrebovala a stale nepotrebuje.
mojmu malemu zacalo utekat ked mal cca 15 mesiacov, isli sme na ocne a bohuzial mu dali okuliare, nosi ich dodnes, diagnoza strabizmus (skulenie) sa mu upravila do piatich rokov, ale okuliarky nosi nadalej. Urcite zajdi na ocne, nepodcenuj to. Nemusi to byt nic vazne, ale ak jej treba okuliarky, tak nech jej daju co najskor, ocka sa u deti velmi rychlo upravuju.