11 mesačné dieťa nelozí

mata_krajnakova
3. júl 2024

Ahojte, dcérka bude mat o týždeň 11 mesiacov a nestvornozkuje, nesedi, nestavia sa na nozky. Bola som aj pri fyzio ukázala nám pár cvikov ale keď s ňou idem cvičiť tak sa rozplače, cela sa napne a nemôžem jej ohnúť nôžku, absolútne nič. Hneď na začiatku cvičenia ak ju chytím a chcem začať cvičiť, ona už presne vie čo sa bude diať a cela sa napne. Už slm z toho zúfalá pretože všetky deti v jej okoli už lozia len ona nie. :(

lucka_ke
3. júl 2024

na neurológii ste boli?

mata_krajnakova
autor
3. júl 2024

@lucka_ke neboli sme. Chcela som jej dopriať čas či nahodou sama nezačne. Ona sa da na 4 trosku sa pohupe a ide späť na bruško. Ešte som zabudla dodať že plazi sa ale asymetricky.

lucka_ke
3. júl 2024

tam treba začať, lebo to môže byť aj vážnejšia diagnóza

domka222
3. júl 2024

@mata_krajnakova ja som s dcérou cvičila úplne jednoduché cviky ako gúľanie po fit lopte (dopredu a do strán),podkladanie valca pod hrudník, aby bola motivovaná k štvornožkovaniu

nicollette332
3. júl 2024

@mata_krajnakova niektore deticky vraj lozenie preskocia a idu rovno na nohy.

lilli110
3. júl 2024

@mata_krajnakova @nicollette332 u nas to tak bolo, ze syn nestvornozkoval a rovno zacal chodit. Mal 10 mesiacov. A je to zdravy uz dospely chalan. Len sediet by uz mohla. Asi by som sa obratila na obvodnu, nech da listok na neurologiu a objednala malu pre istotu na kontrolu. Ked ti potvrdia, ze je vsetko v poriadku, budes aspon pokojnejsia.

gastanka123
3. júl 2024

@mata_krajnakova Ahoj 🙂 My sme to mali presne tak isto. Ešte aj s tým asymetrický plazenim. Na neurologii sme boli, ja som jej povedala, že idem na druhý deň k fyzio. Ale nebola tam nijaka diagnoza, mozno mierny hypertonus, ale nic vazne. Tak povedala, že nás nebude trápiť vojtovkou, nakoľko som bola tehotná a syn bol ozaj veľký a už mal skoro 11 mesiacov. Cviky od fyzio nechcel vôbec cvičiť. Ale skúšala som ich postupne, aspoň niečo, keď mal dobrú náladu. Ale stále aspoň dačo som skúšala. Stvornozkovali sme s ním, fyzicky sme mu dvíhali ruky a nohy. Nakoniec sa rozstvornozkoval. Mal 11 mesiacov a týždeň. Pamätám si aj dátum:D strašne som sa natrapila a aj naplakala (tehotenské hormóny:D). Ono to pôjde, neboj. ;)