ahojte. neviem ci sa mám kvoli tomu trapit. moj 10 tyzdnovy syncek ma za den aj 5 krát stolicu. Doobeda najviac.. postupne ubuda a poobede je v plienke len velmi malo.kaká takmer po kazdom kojení. kojim na poziadanie co unho je aj po pol hodine. uzn cca tyzden nie je prikrmovany. predtym mal 3-4 krat. dostaval um raz za den.dost sme sa trapili aj s bruskom. posledne dni mame pokoj, pekne prdká. evidentne bez bolesti.len to caste kakanie ma znepokojuje. kedy vlastne ide o hnacku?
Pri dojčenom dieťati je to úplne v poriadku. Dojčené dieť môže kakať aj 10x za deň a naopak nemusí kakať aj 10 dní a takisto je to v poriadku. Iné by to bolo keby papalo UM.
Takže pokiaľ malý pekne papká, prdká, kaká, je spokojný nemusíš nič riešiť....
tak dakujem. niekedy ju ma mierne sfarbenu do zelena ale to az po obede ked ju ma menej, a vnoci. len som sa zlakla nakolko mi minule ked som pediatricke spomenula ze kaka aj 3-4 krat tak povedala ze je to dost vela. a teraz uz cca 4 dni vkuse po kazdom jedle. a to dost velke mnozstvo. no pri dojceni nie vzdy papa vela niekedy si len cucne. a uz asi tyzdnen sa trapime cez den aj so strajkom. na jeden prsnik ho neviem prilozit 2-krat. az ked si chvilku pospi. este raz dakujem.
@angel8734 je to v poriadku.... u dojčených je to tak... niektoré kakajú aj 10x za deň, a niektoré zas raz za desať dní....
sleduj, či tam nemá prítomný hlien, alebo sliz, vtedy je to nebezpečné, a niečo nie je v poriadku... pokiaľ ju má ale normálnu, tak by som to neriešila nijak...
k tomu sfarbeniu.. nedávaš náhodou čajík?? lebo mne tiež raz kakal zeleným, volala som Dr, a ten mi povedal, že pokiaľ dávam bylinkové čaje, tak top môžu spôsopbovať tie
je to uplne normalne 😉 , kojene dieta kaka casto, väcsinou dost riedke, niekedy aj zelene a je to uplne v norme!! aj raz za 14 dni je okay.
aj 5x za den je to normalne 🙂 . bud rada.
a mozes skusit ho dat vykakat do misky/nad wecko atd, kukni temu bezplienkovanie, urcite este zbadas signal, ktory Ti dietatko da a mozes ho dat vykakat mimo plienky 🙂
dakujem kazdemu. uk,ludnili ste ma. budem mu tu stolicu ale sledovat. hlieny a sliz som zatial nezbadala iba niekedy mensie hrudky. ale to maval aj davnejsie.
inac na zelenu stolicu mu pediatricka vravela ze ak nezapacha tak to je vporiadku dokonca aj tmavo zelena ze sa jej vraví aj stolica kojacej matky. ale uz som stoho zmetena lebo kolko clankov o stolici tolko variantov. preto som sa rozhodla spytat tu nakolko je to moj prvy drobcek skusenosti nemam.
Zelená stolica naznačuje, že potrava prechádza črevami veľmi rýchlo. U dojčených detí je zelená stolica normálna, Zelená stolica nie je hladová! Zelené zafarbenie stolice je známkou toho, že dieťa je kŕmené prevažne predným mliekom (mlieko, ktoré si dieťa vytiahne v úvode dojčenia), ak matka počas jednej dávky kŕmi z oboch prsníkov. Pri dojčení treba najprv vyprázdniť úplne jeden prsník (tak dieťa dostane nielen predné, ale aj zadné mlieko), až potom ponúknuť aj druhý prsník.
Naša Lia bude mať 4 mesiace a doteraz mala zelenú stolicu, bola teraz na očkovaní do obidvoch stehien, a zrazu začala mať žltú stolicu :o) A to som už rozmýšľala, že to dáme vyšetriť, lekárka chcela aby sme doniesli čerstvú stolicu. Liu kojím z obidvoch prsníkov a nemám pocit, že by si vytiahla len predné mlieko, však pije ako divá, úplne hltá ako čenkové deti :o)) a priberá ako má. Ale teraz začala mať aj menej krát denne stolicu, to je asi vekom, dokonca v noci nemá žiadnu. Takže všetko je OK.
ak má stolica praženicovú konzistenciu nieje zelená je to ok, kojené bábo kaká skoro po každom jedle neskor nemusí aj týžden, je to uplne v poriadku