10 týždňové bábätko prehýbajúce sa na rukách

19. sep 2021

Dobrý večer. Má niekto prosím skúsenosť. Dcérka má 10 týždňov od narodenia keď ju dám odgrcnúť tak na rukách sa hodí hneď dozadu a prehýba sa ako luk. Robí to stále ked ju dam do polohy na odgrcnutie. Nemusí byť ani najedená. Odgrcne pekne. Len som z toho na nervy, ešte som nevidela toto robit ziadne babo. Na rukách je stále našponovavá. Rozmyšlam nad vyšetrenim neurologa. Inak je uplne ziva vnimava usmievava take normalne babo. Len toto je ako povedala sestricka na poradni take netypicke. Dakujem za kazdu skusenost pripadne radu.

petka1402
19. sep 2021

Známej syn tak mal od narodenia a bola to zvýšená svalová činnosť, museli cvičiť aby sa to upravilo

janetinka27
19. sep 2021

poznas kiedronovej knizky? skus kuk jej metody alebo skus co ti poradi pediatricka

snehulak77
19. sep 2021

Náš ma svalový hypertonus, vtedy sa detičky prehybaju. Cvičíme Vojtovku. Ci je to neobvyklé a potrebné riešiť, to posúdi neurológ.

ivka_makovica
19. sep 2021

Nas to robil ako babatko tiez casto. Je zdravy chlapec (4r).

deti95060810
19. sep 2021

mali sme... dlho sme cvičili vojtovku...

andreatytler
20. sep 2021

Citala som tu uz dost vela prispevkov kde mamicky opisuju to iste a dietatko malo hypertonus. Nie je nic nebezpecne, neboj, ale je dobre to odstranit cvicenim, lebo to moze spomalit jej motoricky vyvoj, lebo tym ze ma svaly v napati, tak jej chyba ohybnost.
Som prekvapena ze sestricka toto nepozna. Radsej by som isla k inej do buducna.
Skuste zajt za fyzioterapeutom alebo osteopatom. Cim skor zacnete cvicit, tym rychlejsie a lahsie sa to odstrani.
Skus si vyhladat starsie prispevky o hypertonuse a porovnaj ci ma dcerka nieco podobne ako to mamicky opisuju.

autor
20. sep 2021

@andreatytler prave som uz precitala vsetky mozne diskusie. A nikde nebolo pisane za ohybanie na rukach vsade iba ked lezi. Ale dakujem krasne za odpoved ochvilu letim k pediatricke.