10 ročné dieťa sa bojí výteru z nosa

marta723
25. okt 2020

Ahojte. Mám takú otázku a nikde neviem na ňu dostať odpoveď. Mám syna,teraz mu bolo 10 rokov v septembri. Teda nechodí na horný stupeň,ale do 4 triedy. Malý má fóbiu z vyteru z nosa, nakoľko pred 2 rokmi sa mu u lekárky nepodaril zobrať výter z nosa, lekárka išla s citom,no držali sme ho aj so sestrou a nepodarilo sa,aj mu tiekla krv. Lekárka to teda nechala tak. Ale teraz,keď ti synovi spomeniem,tak plač a plač. No teraz,keď sa mi ho tam aj podarí dajako zobrať,tak neviem,či sa to podarí. A čo potom, dajú, že má ostať doma? A bude to bez očr,čo potom. Bez príjmu,nakoľko nebudem mať nárok na očr,čo potom aj v robote,ako zareagujú a som matka samoživiteľka. Nemôžem sa nikde dopátrať odpovede a rady. Keby bol v 5 triede,nerieš,od pondelka sú doma,nejdem s ním,budem už na pandemickej očr,ale takto neviem.

hipuska
25. okt 2020

Nikto nevie. Nie je dané ešte usmernenie. Môžeš si iba pozrieť ako to je na Orave. Netestovani, nemôžu do práce.. odpovede sa zatiaľ nedozvies...ako to bude na celom Slovensku po budúcom víkende.

tosomja
25. okt 2020

Aj mňa to zaujíma pri dcére. Tiež mala 10 rokov. Ja by som nešla na test. Som doma na RD, ale ona musí do školy.

marta723
autor
25. okt 2020

Jasné,ja musím ísť,keď chcem ísť do roboty a aj malého do školy. Ale ide o to,že či bude môcť ísť do školy,keď ho tam nevezmem alebo keď tam aj budeme,ale nepodarí sa to.

hipuska
25. okt 2020

Osobne si myslím, že nebude môcť ísť. Ale všetko sa ešte upresni.

evkamotka
25. okt 2020

Nemyslim ze ho bez testu pustia do skoly. Ved skus syna nejako uplatit co uz. Pizza, hra, kniha... Nieco co ho potesi. Nie je to posledne vysetrenie v živote, na ktore bude musiet ist a nemat test je aktualne fakt problem

janettdamian
25. okt 2020

@marta723 súcitim s tvojím synom. Ja som si tiež ako dieťa prešla masakrom na ORL (nos) a úplne ho chápem. Ja mám doteraz traumu z toho... Jediné čo ma napadá, vybaviť mu klasickú OČR, aby si aj ty mala nejaký príjem, keď bude musieť ostať doma. Prípadne ak chceš ísť ty na testy, môžeš byť pozitívna a on zostane automaticky s tebou doma, to je tiež možnosť, aj keď teda nepríjemná...

marta723
autor
25. okt 2020

@janettdamian jasné,už som aj rozmýšľala,že pôjdem na očr od 29, to by vyšlo do 7. No aj 6,7,8 sa testuje a 8 by som musela ísť. Som z toho už nešťastná. Ja musím ísť,keď chodím do roboty,nechcem dôjsť o peniaze a aj pripadne prácu.

mogaa
25. okt 2020

@marta723 záleží od školy...niektoré už dávali vyhlásenia aby dieťa ktoré nebolo na testoch nechali rodičia doma....takže vtedy ty jedine dovolenka alebo neplatené volno

ovaaa
25. okt 2020

@mogaa tomu teda nerozumiem. Ked deti pojdu znovu do skoly, tieto testy uz davno nebudu platne. Okrem toho testy su dobrovolne ak sa rozhodne nefat dieta testovat tak na 10dnovu jarantenu.

mogaa
25. okt 2020

@ovaaa má 10ročného ktorý chodí na 1.stupeň

mogaa
25. okt 2020

@ovaaa a týka sa to len obdobia o 2.11.-15.11.

ovaaa
25. okt 2020

@mogaa aha tak to som nedocitala hmmm tak to by na ten test mal ist....

marta723
autor
25. okt 2020

@mogaa jasné,no dovolenku už mám na jesenné prázdniny,aj to len tak tak,že mi zostala aj na pridané, lebo nás naháňajú do dovoleniek, najradšej by boli,keby sme ju mali vybranú v polovici septembra. A neplatené voľno si ja nemôžem dovoliť. A či by to akceptovali. Tak uvidíme

luba41
25. okt 2020

@marta723 a školská dochádzka nie je povinná?

mogaa
25. okt 2020

@marta723 skús, uvidíš..

marta723
autor
25. okt 2020

Je,ale v tejto dobe,keď povie,že nemôže ísť von bez papiera,tak to dajú nad zákon. Keď dali deti od 10 do 15 rokov. K tomuto sa neviem dopátrať. Keď bolo dané,keď sa nepôjde,tak doma bez nároku na očr

marta723
autor
25. okt 2020

Ide o to,že keď tam aj s ním prídem a naozaj sa to nepodarí odobrať,tak čo potom

luba41
25. okt 2020

@marta723 pojde normálne do školy..

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia147852
25. okt 2020

10 ročný je už dosť veľký aby prežil výter z nosa a aby si mu to aj dokázala vysvetlit. Skús ho motivovat odmenou. Niečo čo by chcel a mozes si to dovoliť. Povedz mu že je to len 10 sekúnd a má pokoj. Isto sk by sa to napriek tomu tam nepodarilo tak ho tam nezabijú za to. Ale skúsiť treba. Držím palce

kingstonka
25. okt 2020

Držim prsty... Možno keď mu povieš, že pôjde aj veľa jeho spolužiakov, že sa na to bude inak pozerať.

janinah
25. okt 2020

Normálne mu to vysvetli,pozrite si anatomiu nosovej dutiny a kam tá palička ide.nič strašné to nie je.Podla mojich skúseností s detskými pacientami deti reagujú podobne ako ich rodičia....bojko dieťa má bojka rodiča ,je to velmi vidieť tá príprava dieťaťa rodičom na lek. výkon.

marta723
autor
26. okt 2020

@janinah ok,ja sa nebojím,ja som mu povedala,že tam idem určite,že aj jeho sestra aj strýko boli už 2 krát,no má už zlú skúsenosť a pomaly sa musí na to.

marta723
autor
26. okt 2020

@kingstonka bohužiaľ,spolužiaci nepôjdu,v triede sú asi 2-3 čo majú 10, ostatní majú 9, v triede sa vraj rozprávali a že nejdú a ešte jeden ho strašil že to bolí. No rozprávame sa o tom

marta723
autor
26. okt 2020

@lucia147852 tiež som si povedala,uvidíme ako tam,ísť pôjdeme. Aj som mu pred chvíľou ukazovala v telke,že ako tam čakajú aj s deťmi